18 Ekim 2017, Çarşamba 09:29:26

ABD Yunan uçaklarını modernize edecek

Ortadoğu'da Suriye ve Irak'ta duvara çarpan, Türkiye'ye polis için tabanca bile satmayan ABD, Yunanistan'ın uçak filosunu yenilemek için kolları sıvadı.
  • Krizdeki ülkeler askeri harcamalarını tamamen kesseler
  • Amerika tek tek bütün ülkeleri çağırıyor ve kendi ülkesinde istihdam sağlayacak ne varsa zorla pazarlıyor. Tıpkı bizim 11 milyar dolara imza atıp geldiğimiz gibi Yunanistan'da o imzayı atmakta mecbur..
  • Yunanistan adına aslında üzücü haber .. adamlar krizde bile amerikaya para kazandırma peşinde azcık akıl olsa ordu harcamalarını kısar . Fabrika fln açarlardı.. zaten sizin Ab ve amerika abiniz koruyacak olası savaşta. Yazık paranıza..
  • Borç batağında yüzen,açlıktan nefesi kokan Hristo çok akıllı bir iş daha yapmış;Almanyayı bizi silahlandırıp borçlandırmak ve fakirleştirmekle suçlamışlardı...Bundan sonrasını Merkel'e izahta zorlanacaklar....Bir traş daha istermisin Sn.Çupra balığı?
  • Adamlarin ekmegi yok yicek !

ABD Başkanı Donald Trump ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Beyaz Saray'daki görüşmesinde konuşulan konulardan birisi de F-16 uçaklarının modernizasyonu oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın F-16 uçaklarının modernizasyonuna onay verdi.

Trump ve Çipras, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan'ın kullandığı F-16 savaş uçaklarının 2,4 milyar dolar karşılığında modernize edileceğini dile getiren Trump, bu anlaşmanın hem ABD ekonomisine fayda sağlayacağına hem de iki ülke arasındaki ekonomik derinliğin artmasına yardımcı olacağını ifade etti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ONAY VERDİ

ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan hükümetine F-16 uçaklarının F-16 Blok V konfigürasyonuna yükseltilmesi için muhtemel dış askeri satışına onay verme kararı aldı. Satışın tahmini bedeli 2 milyar 404 milyon dolardır. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı gerekli onay hakkında Kongre'yi 16 Ekim 2017 tarihinde bilgilendirdi" ifadelerine yer verildi.

Modernizasyon kapsamında, APG-83 ve AEASA radarlarının yanı sıra modüler görev bilgisayarları, çok fonksiyonlu ortak taktiksel görev ve bilgi dağıtım sistemleri ile dahili küresel navigasyon sistemlerinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu teklif edilen satış Avrupa'da ekonomik ve siyasi istikrar konusunda önemli bir NATO müttefikinin güvenliğini geliştirerek ABD'nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerine katkı sağlayacaktır. F-16'ların F-16 Blok V konfigürasyonuna yükseltilmesi Helenik Hava Kuvvetlerinin NATO'yu destekleme kabiliyetini artıracak ve NATO ile ABD ittifakıyla birlikte çalışabilir olmasını sağlayacaktır."

Açıklamaya göre, F-16'larda ileri düzey dost-düşman tanımlama sistemi olarak bilinen APX-126 yazılımı bulunacak, güvenli iletişim, ortak görev planlama sistemlerinin yanı sıra ileri düzey bireysel savunma sistemleri yer alacak. Ana yüklenici Lockheed Martin olacak.

ABD Yunan uçaklarını modernize edecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Kriz ~ 6 yıl önce
Krizdeki ülkeler askeri harcamalarını tamamen kesseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 6 yıl önce
Amerika tek tek bütün ülkeleri çağırıyor ve kendi ülkesinde istihdam sağlayacak ne varsa zorla pazarlıyor. Tıpkı bizim 11 milyar dolara imza atıp geldiğimiz gibi Yunanistan'da o imzayı atmakta mecbur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamuoncu ~ 6 yıl önce
Yunanistan adına aslında üzücü haber .. adamlar krizde bile amerikaya para kazandırma peşinde azcık akıl olsa ordu harcamalarını kısar . Fabrika fln açarlardı.. zaten sizin Ab ve amerika abiniz koruyacak olası savaşta. Yazık paranıza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 6 yıl önce
Bizde para saciyoruz..Birazda fabrika, is kapısı için birseyler yapsak Suriyeli ler orada çalışsa bize yük olmasa nasılsa gitmiycekler boşver yunanistani kendimize ülkemize bakalım
Açalım da ~ 6 yıl önce
Zaten vatandaşı çıkarıp Suriyelileri işe alıyorlar.
kamyoncu ~ 6 yıl önce
Haklısın, Halkımızda nankör ucuz işçi düşüncesi benim demek isteğim de bir örnek vereyim;ingiltere de bir İngiliz Bulaşıcı, Garson, bus şoförü daha doğrusu dandik is yapmiyor.Bunlari yabancı yapıyor Hintli, Pakistanlı, italyani falan. Biz millet olarak kendinize kendi TC kimlik li sonradan suriyelilere verilen vb gibi değil ..Buda Devletten geciyor Değer verilirse bizler daha iyi yerde çalışıp onlarida calistirmamiz gerekir ama bizimle eşit değil..şimdide ırkçı olurum ama sistem nasıl nereye gidiyorsa öyle yapmak gerek kullanmamız gerek. .Hani hep gurbetciler derya Almanya işçi aldı Benim anam ,Babam fabrikada orda burda hep çalıştı kötü işlerde eskiden savaştan çıkmıştı evet ama hala öyle çalışan çok var. Bir Suriyeli de patron ve şirket elbet yonetebilir onlar zaten AB buldu kalan lar çürük..Yani sistemimiz iyi değil hergün bir yasa çıkıyor yada içine ediliyor Gelişmiş Ülkerlerde her ay yasa çıkmıyor. Çokmu zor devletin elinde hersey imkani sunsunlar iplik yapsınlar kumaş uretsinler boş durmayın savaşın etkisi böyle geçer çalışın demek.. kimse demez. .ha ozamanda zaten ülkelerine bir çoğu döner yan gel yat osman olmayınca. Ama seçim var oy lazım .off kamyocunu yaa içim şişiyor gerçekten Devlet adamları bile halk kadar kafaya takımiyor. Umurlarinda değil...
Haircut ~ 6 yıl önce
Borç batağında yüzen,açlıktan nefesi kokan Hristo çok akıllı bir iş daha yapmış;Almanyayı bizi silahlandırıp borçlandırmak ve fakirleştirmekle suçlamışlardı...Bundan sonrasını Merkel'e izahta zorlanacaklar....Bir traş daha istermisin Sn.Çupra balığı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 6 yıl önce
Adamlarin ekmegi yok yicek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000