08 Kasım 2017, Çarşamba 09:27:35

ABD vizesinde öncelikli 5 grup

ABD’nin Türkiye’deki temsilciliklerinden sınırlı da olsa vize başvurusu almaya başlamasına Türkiye de aynı şekilde karşılık vererek “kısıtlı” başvuruları başlattı.
  • İlk defa abd ye hak veriyorum
  • hak verdim sana Taz
  • biz de ulkemize gelmek isteyen abdlilere vize vermek icin boyle gruplar olusturduk mu ???
  • Rusya ile halen vize ile ilgili herhangi bir adım yok ama lafa gelince Rusya ile ara düzeliyor nahhhh düzeliyor 13 kasımdaki görüşme de boş geçecek
  • Hala anlamıyorum şu misilleme olayını. Yahu biz ne zamandır Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına vize uyguluyoruz da " Türkiye de aynı şekilde karşılık vererek “kısıtlı” başvuruları başlattı." diyebiliyoruz? Yanlış anlamayın bu airporthaberin değil devletin açıklaması.
  • Bizi ozluyorlar :)

ABD’nin Türkiye’deki temsilciliklerinden sınırlı da olsa vize başvurusu almaya başlamasına Türkiye de aynı şekilde karşılık vererek “kısıtlı” başvuruları başlattı.

ABD temsilciliklerinde dünden itibaren bütün kategorilerde vize başvuruları kabul edilmeye başlandı. Bir ay süren vize yasağı dolayısıyla taleplerde birikme olduğu kaydedildi. Bu nedenle, vize alımlarında gecikme yaşanabileceği ifade edildi. Tıbbi gerekçeler gibi hayati önem arz eden durumlarda vize yasağı sırasında da istisna sağlandığına dikkat çekilirken, ABD’ye acilen gitmesi gereken kişilere, belli kriterlere göre öncelik verileceği belirtildi.

Gazete Habertürk'ten Burak Güleç, ABD’nin vize yasağını sınırlı kaldırma kararının, uygulamaya nasıl yansıyacağını araştırdı. Aciliyet gerekçesiyle vize randevularında öncelik verilecek durumlar şöyle:

- Eğitim dönemi başlamak üzere olan öğrenciler.

- ABD’de iş vizesiyle çalışacak olan ve işe başlama tarihi yaklaşanlar.

- ABD mahkemelerinde duruşması olanlar

- Kültürel, politik, ekonomik veya gazetecilik açısından büyük önem arz eden ve son anda ortaya çıkan seyahat programına katılacak kişiler.

- Son anda çıkan kişisel sebeplerle ABD’ye acilen seyahat etmesi gerekenler.

ESNAFTA SEVİNÇ HAVASI

Sınırlı vize verileceği açıklaması sonrası ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na gidenler oldu ancak yetkililer internetten randevu alınabildiğini ama vize işlemlerinin bugün başlayacağını söyleyerek gelen vatandaşları geri gönderdi. Vize krizi nedeniyle bir aydır kapalı olan ABD Konslosluğu karşısındaki işletmelerde de hazırlıklar başladı. Gazete Habertürk'ten Akıncan Abadan ve Gökhan Artan'ın haberine göre kafelerin camları, yerleri silindi, bugüne hazır hale getirildi. Vize krizinin başladığı 8 Ekim tarihinden bugüne 37 ABD vatandaşının karardan etkilendiği öğrenildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen 37 ABD vatandaşına Türkiye’ye giriş yapamayacakları bildirildi. ABD’li yolcular geldikleri ülkelere geri döndü.

ABD vizesinde öncelikli 5 grup

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Canıtın ~ 6 yıl önce
İlk defa abd ye hak veriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
hak verdim sana Taz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki ~ 6 yıl önce
biz de ulkemize gelmek isteyen abdlilere vize vermek icin boyle gruplar olusturduk mu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
damien ~ 6 yıl önce
Biz dediğin kim kardeş ? Kabile devleti olarak abdye koşul mu koyacaz ?
Kurgulu Beyin ~ 6 yıl önce
Hey Damien;Haberin ilk satırını oku ondan sonra düşün biraz...Hangi kabiledensin?
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Rusya ile halen vize ile ilgili herhangi bir adım yok ama lafa gelince Rusya ile ara düzeliyor nahhhh düzeliyor 13 kasımdaki görüşme de boş geçecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Aynen hnai rusyaya vize kalkiyor du ruslar turkiyeye vizesiz girebiliyorlar ama ya biz turkler rusyaya vize isteniniyor hani kalkiyor vize!!
Aynen'e ~ 6 yıl önce
Kalkıyor,kalkıyor,yola çıktı.ocak,şubat gibi gelir.
Yunus ~ 6 yıl önce
Yunus sen misin dogru söyle
ABD' liye Vize mi? ~ 6 yıl önce
Hala anlamıyorum şu misilleme olayını. Yahu biz ne zamandır Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına vize uyguluyoruz da " Türkiye de aynı şekilde karşılık vererek “kısıtlı” başvuruları başlattı." diyebiliyoruz? Yanlış anlamayın bu airporthaberin değil devletin açıklaması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yes Sir ~ 6 yıl önce
Tam 1 ay önce vize krizi başladığında Türkiye de misliyle yanıt verdi...Şu ana kadar 37 usa vatandaşı havalimanından geri döndü....Daha dikkatli takip et mevzuyu.
X ~ 6 yıl önce
Bizi ozluyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000