05 Ocak 2012, Perşembe 15:26:15

ABD VE KANADA'DAN SONRA ÇİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa Birliği’nin yeni yıldan itibaren yürürlüğe koyduğu uçak şirketlerine karbon vergisine itiraz eden ülkeler kervanına Çin de katıldı.
  • genelde söylediğiniz gibi arkasında yeni bir kaynak yaratma arayışı yatıyor bu uygulamanın. fakat detayında şu var; 2012'e kadar filonuzu ilgili kuruma bildiriyorsunuz. Takip eden yıllarda filonuza yeni uçak eklemek istediğinizde karşınıza ciddi vergiler çıkarıyorlar. Böylece uçak sayısı artışını kendilerince frenlemiş olyuorlar, dolayısıyla karbon salınımı azalmış oluyor. ek bilgi: bu uygulamadaki samimiyetsizlik şurdan da anlaşılıabilir; yeryüzünde oluşan atık karbon gazlarının yalnızca %2'sinden havayolu şirketleri sorumlu...
  • zannetmiyorum, yöneticilerin ingilizcesi itiraz etmeye yetmemiştir bence herkezi ingilizce sınavına sokmak lazım.
  • iflas etmis avrupa birligi ekonomosinin son donemleri artik para bulmak icin ne yapacaklarini sasirdilar artik havada ucak kusadan daha para talep edecek duruma geldiler dolayisiyla da neymis carbon salinimi icinde para talep ediyorlar o zaman fabrikalari kapatsinlar ucaklari yere indirsinler..
  • vergi alarak küresel ısınmanın önüne mi geçmek istiyorlarmış? o nasıl olcakmış vergi verdikleri için şirketle daha mı az uçuş yapacak yani?.. başka ülkelerden para tırtıklamak için uydurmadıkları kılıf yok ...
  • AB' nin borç batağından kurtulmak için uydurduğu yeni kazık hayırlı olsun. küresel ısınmaymış ; külahıma anlatasın, paralar toplanınca küresel ısınma azalacak mı ??????
  • çok bişey tutmuyor zaten, şirketler öder, tartışmaya gerek yok
ABD ve Kanada’dan sonra Çin de söz konusu ek vergiyi ödemeyeceklerini ve meseleyi AB yetkilileriyle masaya yatıracaklarını açıkladı.

Air China ve China Eastern Airlines’in başını çektiği önde gelen Çinli uçak şirketleri de yayınladıkları ortak deklarasyonla karbon vergisini ödemeyeceklerini ilan ettiler.

AB, 1 Ocak 2012’den itibaren birlik ülkelerinin havalimanlarını kullanan uçak şirketlerine karbon vergisi uygulamasını yürürlüğe sokmuştu. ABD ve Kanada kararın yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2012 tarihinden önce itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Avrupa Adalet Divanı itirazları reddetmişti.

AB, karbon vergisiyle küresel ısınmanın önüne geçmeyi istiyor.
ABD VE KANADA'DAN SONRA ÇİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
genelde söylediğiniz gibi arkasında yeni bir kaynak yaratma arayışı yatıyor bu uygulamanın. fakat detayında şu var; 2012'e kadar filonuzu ilgili kuruma bildiriyorsunuz. Takip eden yıllarda filonuza yeni uçak eklemek istediğinizde karşınıza ciddi vergiler çıkarıyorlar. Böylece uçak sayısı artışını kendilerince frenlemiş olyuorlar, dolayısıyla karbon salınımı azalmış oluyor. ek bilgi: bu uygulamadaki samimiyetsizlik şurdan da anlaşılıabilir; yeryüzünde oluşan atık karbon gazlarının yalnızca %2'sinden havayolu şirketleri sorumlu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zannetmiyorum, yöneticilerin ingilizcesi itiraz etmeye yetmemiştir bence herkezi ingilizce sınavına sokmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iflas etmis avrupa birligi ekonomosinin son donemleri artik para bulmak icin ne yapacaklarini sasirdilar artik havada ucak kusadan daha para talep edecek duruma geldiler dolayisiyla da neymis carbon salinimi icinde para talep ediyorlar o zaman fabrikalari kapatsinlar ucaklari yere indirsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vergi alarak küresel ısınmanın önüne mi geçmek istiyorlarmış? o nasıl olcakmış vergi verdikleri için şirketle daha mı az uçuş yapacak yani?.. başka ülkelerden para tırtıklamak için uydurmadıkları kılıf yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AB' nin borç batağından kurtulmak için uydurduğu yeni kazık hayırlı olsun. küresel ısınmaymış ; külahıma anlatasın, paralar toplanınca küresel ısınma azalacak mı ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok bişey tutmuyor zaten, şirketler öder, tartışmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000