26 Ekim 2017, Perşembe 10:30:41

ABD uçuşlarında yeni önlemler devreye girdi

ABD'ye yapılan uluslararası uçuşlarda yeni güvenlik önlemleri bugün devreye girdi. Yeni prosedür kapsamında havayolu şirketleri yolcularla güvenlik mülakatı yapabilecek.
  • Gözen zaten kontuar ve kapı bölgelerinde yapıyor.
  • Iyi de bu var zaten. Gözen 19 yıldır istanbuldan direk uçuslarda bunu yapıyor. Delta'ya yapıyordu. Amerikan airlines geldi onlara yaptı..thy nin bütün direk usa seferlerinde zaten var. 19 yıl önce gözen yokken de ICTS isimli bir yahudi kuruluşu yapıyordu. Kanunla yabancılar yasaklanınca gözen basladı.
ABD'ye yapılan uluslararası uçuşlarda yeni güvenlik önlemleri bugün devreye girdi. Yeni prosedür kapsamında havayolu şirketleri yolcularla güvenlik mülakatı yapabilecek.

Amerikan Ulaşım Güvenlik Dairesi (TSA) Sözcüsü Lisa Farbstein "Yeni önlemler ABD'ye son kalkış noktası olarak hizmet veren havalimanlarındaki tüm uçuşları etkileyecek" dedi. Yeni güvenlik prosedürü, her gün 105 ülkeden 180 havayolu şirketiyle ABD'ye yapılan 2 bin 100 ticari uçuşu etkileyecek. Tedbirler ABD vatandaşı olsun olmasın herkese uygulanacak.

Yeni güvenlik prosedürü kapsamında yolcular elektronik cihazlarıyla ilgili daha detaylı bir incelemeden geçirilebilecek. ABD hükümetinden verilen bilgiye göre havayolu şirketi çalışanları tarafından güvenlik incelemesi için görüşmeye alınabilecek. Bu görüşmeler havayolu şirketine göre değişkenlik gösterebilecek. Örneğin Emirates Dubai'yiden ayrılan yolcularla check-in kontuarlarında bu mülakatları yapacağını açıkladı. Air France ise ABD'ye giden tüm yolculara doldurmaları için bir form verileceğini duyurdu.

Delta Hava Yolları ve Hong Kong merkezli Cathay Pacific güvenlik incelemesine zaman bırakmak için uluslararası yolcuların uçuştan üç saat önce havalimanına gelmesini istedi. Birçok havayolu şirketi yolcularla yapılan görüşmelerin biniş prosedürünü yavaşlatması ve rötarlara yol açabilecek olmasından endişeli.

TSA, havayolu şirketlerine yeni uygulamalara geçiş konusunda esneklik tanıdı. TSA Sözcüsü Lucy Martinez "TSA havacılık partnerlerimizle yakın çalışmayı ve tüm güvenlik artırımlarının tam olarak uygulanmasını sağlamayı sürdürecek" diye konuştu.
ABD yeni önlemleri, daha önceki kabine dizüstü bilgisayar alınmaması kararının yerine getirmişti. Mart ayında Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Fas'taki 10 havalimanından ABD'ye yapılan uçuşlarda kabine dizüstü bilgisayar alınması yasaklanmış; bu karardan temmuz ayında vazgeçilmişti.

TSA havalimanlarında ve uçak çevresinde de daha sıkı güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu. ABD'de iç hatlarda yaz aylarından beri cep telefonundan büyük elektronik cihazların çantadan çıkartılarak x-ray görüntülemesi için kutulara konması uygulaması başlatılmıştı. (dw)
ABD uçuşlarında yeni önlemler devreye girdi

Yorumlar

Zaten var ~ 6 yıl önce
Gözen zaten kontuar ve kapı bölgelerinde yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günaydın ~ 6 yıl önce
Iyi de bu var zaten. Gözen 19 yıldır istanbuldan direk uçuslarda bunu yapıyor. Delta'ya yapıyordu. Amerikan airlines geldi onlara yaptı..thy nin bütün direk usa seferlerinde zaten var. 19 yıl önce gözen yokken de ICTS isimli bir yahudi kuruluşu yapıyordu. Kanunla yabancılar yasaklanınca gözen basladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000