04 Kasım 2013, Pazartesi 16:16:00

ABD UÇAKLARI GÖNDERİYOR

ABD, 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçağını İsrail'e vermeye razı oldu.
  • Drone işini ülkemizde geliştirmeliyiz, gerisi teferruat
  • V-22 Osprey tiltrotor (rotor döndüren) askeri bir hava aracı. Vtol ve Stol kalkış yeteneği var. Yalnız radara yakalanmama olayı yalnış çünkü radar uyarı sistemi ve kızılötesi tehdit sistemi var. Bize vermezler bu guzel kuşu :)
  • Bilgilerde zannedersem yanlışlık var.neden verilen bilgilere hiç dikkat edilmemiş ki
  • Osprey uçak değil, helikopter-uçak karışımı hibrit bir havaaracıdır, helikopter gibi dikine iniş kalkış yapabilir ve pervanelerinin öne cevrilmesiyle uçak kabiliyetine kavuşur. Ama radara yakalanmama özelliği yoktur.
  • Haberi okuyunca, hele bir de "İran'ın nükleer tesislerini imha edebileceği" cümlesini okuyunca sanıyorsunuz ki F-22 Raptor veriyorlar. Bunların uçuş süre ve mesafeleri herhangi bir helikopterinki kadar kısa. Hele bir de çift rotor sistemi olunca yakıt sarfiyatı herhalde normalden biraz fazla olur. (LPG kullanılmıyorsa) Orta Doğu haritasını açıp bakıyorum, arada Irak var. Eğer Irak-İran sınırına kadar intikal ettirilmez ise bunların bırakın İran derinliklerindeki hedefleri vurmak, sınıra kadar bile uçabileceğinden şüphe etmek lazım. Stealth (hayalet) teknolojisine gelince, hadi gövdeyi radardan kaçırdınız, çapı 5-6 metre olan pallere nasıl bir işlem yapacaksınız. o dönüde küçücük bir kum tanesi çarpsa ilk nesil infrared dürbün bile görür. Olsa olsa İsrailli pilotlar uçak görünümündeki helikopteri uçurabilmenin keyfini çıkarırlar.

ABD, 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçağını İsrail'e vermeye razı oldu. İsrail'in radara yakalanmayan bu uçak sayesinde, olası bir saldırıda İran'ın nükleer tesislerini imha edebileceği iddia ediliyor. ABD, İsrail'e bu uçakları vermemek için uzun süre direnmişti.

İsrail gazetesi Haaretz'e konuşan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, radara yakalanmayan 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçaklarını yakında İsrail'e sevk edeceklerini söyledi.

İsrail'in bölgesinde sürekli tehdit altında yaşadığını belirten ABD Savunma Bakanı Hagel, "Montajı tamamlanan yeni jenerasyon 6 adet V-22 Osprey tipi savaş uçağını İsrail'e göndereceğiz" dedi.

İsrail'in talebine rağmen ABD bu uçakları vermemek için uzun süre direndi. ABD, İsrail'in tek başına hareket ederek İran'ın atom tesislerini bu uçaklarla vuracağından endişe ediyordu.

Güvenlik uzmanları, radara yakalanmayan ve saatte 400 kilometre hızla giden "V-22 Osprey" (Balık Kartalı) tipi savaş uçağıyla İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine vurma kapasitesine ulaşacağını belirtiyor.

İki pilot ve 32 yolcu kapasitesine sahip uçakla, İsrail'in elit askerlerini İran'ın herhangi bir bölgesine indirebilme kapasitesine kavuşacağı da ifade ediliyor.

Uçak ve helikopterin birleştirilmesi düşüncesiden yola çıkarılarak üretilen "V-22 Osprey"ler şu anda sadece ABD Deniz Piyadeleri ve ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunuyor.

İlk test sürüşü 1989'da yapılan "V-22 Osprey"ler 2005 yılından bu yana ABD ordusunun hizmetinde. (ntvmsnbc)

ABD UÇAKLARI GÖNDERİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Drone ~ 10 yıl önce
Drone işini ülkemizde geliştirmeliyiz, gerisi teferruat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
V-22 Osprey tiltrotor (rotor döndüren) askeri bir hava aracı. Vtol ve Stol kalkış yeteneği var. Yalnız radara yakalanmama olayı yalnış çünkü radar uyarı sistemi ve kızılötesi tehdit sistemi var. Bize vermezler bu guzel kuşu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilgilerde zannedersem yanlışlık var.neden verilen bilgilere hiç dikkat edilmemiş ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v22 ~ 10 yıl önce
Osprey uçak değil, helikopter-uçak karışımı hibrit bir havaaracıdır, helikopter gibi dikine iniş kalkış yapabilir ve pervanelerinin öne cevrilmesiyle uçak kabiliyetine kavuşur. Ama radara yakalanmama özelliği yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V22 bu, F22 DEĞİL ~ 10 yıl önce
Haberi okuyunca, hele bir de "İran'ın nükleer tesislerini imha edebileceği" cümlesini okuyunca sanıyorsunuz ki F-22 Raptor veriyorlar. Bunların uçuş süre ve mesafeleri herhangi bir helikopterinki kadar kısa. Hele bir de çift rotor sistemi olunca yakıt sarfiyatı herhalde normalden biraz fazla olur. (LPG kullanılmıyorsa) Orta Doğu haritasını açıp bakıyorum, arada Irak var. Eğer Irak-İran sınırına kadar intikal ettirilmez ise bunların bırakın İran derinliklerindeki hedefleri vurmak, sınıra kadar bile uçabileceğinden şüphe etmek lazım. Stealth (hayalet) teknolojisine gelince, hadi gövdeyi radardan kaçırdınız, çapı 5-6 metre olan pallere nasıl bir işlem yapacaksınız. o dönüde küçücük bir kum tanesi çarpsa ilk nesil infrared dürbün bile görür. Olsa olsa İsrailli pilotlar uçak görünümündeki helikopteri uçurabilmenin keyfini çıkarırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000