01 Eylül 2013, Pazar 07:45:15

ABD UÇAĞI İNCİRLİK'E İNİŞ YAPTI

Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin incelemeleri bitirip Suriye’den ayrılmasının ardından İncirlik Üssü’nde gündüz süren hava hareketliliği akşam saatlerinde de sürdü.
  • maşallah herkes pentagonda çalışıyor.gurur duydum sizinle.ben de zaten beyaz saray sözcüsüyüm emekli oldum bakmayın burada yorum yaptığıma.
  • Ben sizin yerinizde olsam daha detaylı bir röportaj yapar pilotların isimlerini falanda yazardım....
  • ABD'nin en büyük askeri nakliye uçağı C- 5 Galaxy' dir.
  • C5 c17 den buyuktur

Amerika’nın en büyük askeri nakliye uçağı C-17’nin de aralarında bulunduğu 4 kargo uçağı akşam saatlerinde İncirliğe iniş yaptı.
Sivillere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine Suriye’ye yönelik askeri müdahale öncesi, İncirlik Üssü’nde yaşanan hareketlilik akşam saatlerinde de devam etti. BM heyetinin bölgedeki incelemelerini bitirmesinin ardından sabah saatlerinden itibaren 6 adet F-16 savaş uçağı, 1 adet İnsansız Hava Aracı (İHA), 2 adet de kargo uçağı İncirlik’ten havalandı. Öğleden sonra 2 F-16 ve 1 kargo uçağı ise üsse iniş yaptı.

İNCİRLİK’TE GECE HAREKETLİLİĞİ

Havanın kararmasının ardından İncirliğe 2 adet C-17 ve C-130 kargo uçakları indi. C-130’lardan konteynırlar indirilirken, Amerikan’ın en büyük askeri nakliye uçağı olan C-17’lerde herhangi bir hareketlilik yaşanmadı.

Amerika’nın Irak operasyonunda kullandığı C-17’ler ile bölgedeki askerinin ve malzemenin yüzde 70’ini taşınmıştı. Kargo uçaklarının ardından piste Türk Hava Kuvvet’lerine ait 2 F-16 ve tanker uçak iniş yaptı.

ABD UÇAĞI İNCİRLİK'E İNİŞ YAPTI

Yorumlar

AC-130 PiLOT ~ 11 yıl önce
maşallah herkes pentagonda çalışıyor.gurur duydum sizinle.ben de zaten beyaz saray sözcüsüyüm emekli oldum bakmayın burada yorum yaptığıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Awacs ~ 11 yıl önce
Ben sizin yerinizde olsam daha detaylı bir röportaj yapar pilotların isimlerini falanda yazardım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C 5 ~ 11 yıl önce
ABD'nin en büyük askeri nakliye uçağı C- 5 Galaxy' dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
C5 c17 den buyuktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000