03 Aralık 2015, Perşembe 08:35:43

ABD Tayland'ın notunu düşürdü

ABD Federal Havacılık İdaresi'nin Tayland havacılık sanayisinin güvenlik notunu, ülkenin sivil havacılık idaresinin en az bir alanda yetersiz olduğu anlamına gelen "kategori 2"ye düşürdüğü belirtildi.
  • Türkiyeye baksın pegasusa baksın biraz. Uçmaması gereken ıçağı yurtdısında kira ödememek için risk alarak hemde yolculu geri döndürüyor. Sizde bu şirketle sırf ucuza bilet sattı diye uçuyosunuz... Abd tayland kadar türkiye' de de sıkıntılar var biraz bak!

ABD Federal Havacılık İdaresi'nin Tayland havacılık sanayisinin güvenlik notunu, ülkenin sivil havacılık idaresinin en az bir alanda yetersiz olduğu anlamına gelen "kategori 2"ye düşürdüğü belirtildi.

Federal Havacılık İdaresi'den (FAA) yapılan açıklamada "Tayland, uluslararası sivil havacılık güvenlik standartlarına uymuyor" ifadesine yer verilirken, ülkenin havayolu şirketlerini denetleyecek uluslararası standartlarda yasa ve yönetmeliklerden yoksun olduğu ifade edildi.

Buna göre, Tayland'ın ABD'ye yaptığı mevcut uçuşlara devam edebileceği fakat yeni servislerin başlatılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, Tayland havacılık idaresinin konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırması gerektiğini söyledi. Güvenlik notunun düşürülmesinin yönetimi eleştirmek için kullanılmaması gerektiğini de belirten Prayuth, bunun mevcut duruma yardımcı olmayacağını vurguladı.

Tayland Ulaştırma Bakanı Arkhom Termpittayapaisith, düzenlediği basın toplantısında, sivil havacılık sektörü için denetçi yetiştirme konusunda ülkede personel yetersizliği olduğunu söyledi.

Arkhom, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) Taylandlı yetkililer tarafından hazırlanan sektördeki problemlerin çözümünü amaçlayan eylem planını onayladığını ve bu planın uygulamaya konulması için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

ABD'ye uçan havayolu şirketlerini denetleyen FAA, temmuz ayında Tayland'ın sivil havacılık idaresini incelemişti. BM'nin uluslararası havacılık standartlarını belirleyen ICAO, mart ayında yaptığı açıklamada, Tayland'ın hava güvenliğiyle ilgili ciddi endişeleri olduğunu açıklamıştı.

ABD Tayland'ın notunu düşürdü

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Türkiyeye baksın pegasusa baksın biraz. Uçmaması gereken ıçağı yurtdısında kira ödememek için risk alarak hemde yolculu geri döndürüyor. Sizde bu şirketle sırf ucuza bilet sattı diye uçuyosunuz... Abd tayland kadar türkiye' de de sıkıntılar var biraz bak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 8 yıl önce
Yav he he

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000