29 Kasım 2011, Salı 09:30:19

ABD ŞİFRELERİ VERMİYOR!

ABD’nin, F-16 savaş uçaklarının uçuş ve silah sistemlerinin anahtarı olan kaynak kodlarını, Türkiye’ye vermeyi kabul ettiği yönündeki iddialar boş çıktı...
  • Amerika Kodlari Vermesine Gerek yok Mühendislerimiz bu Kodlari Coktan Kirdilar bile Milli Yazilim Ucaklarimizda Mevcut Ister Inanin Ister Inanmayin Ama o Degerli Mühendislerimize Nolur onu bilemem ..... TC-JGA ucuyorum.com Ailesinden Saygilar
  • kıyamet seneryosu demek istemem ama intel marka israil menşei li işlemcilere israil in zamanı gelince gödereceği sinyalle hepimiz neye uğradığımzı şaşıracaz. ülke olarak herşeyden önemli olarak kendi işlemci ve yazılımımızı ürememiz lazım. hindu lar kadar olamadık ya bişey demiyorum...
  • olayda bir ülkenin açtığı tank ihalesine katılan tankların (ingiliz,amerikan,fransız,alman,rus)hedef atışlarında hep ıskalamarı sonucu(fransız ve alman tankları hariç)firmalar kıllanıyor.sonuç;fransız uydusundan gönderilen sinyallerle tankların hedef olayı dağılıyor.sadece almanların tankları bu sinyallerden etkilenmiyor.nedeni olarakta işlemcisinin özel izalosyonla kaplanarak dışarıdan yapılan hertürlü müdahale etkisizleştiriliyor.
  • katılıyorum.bunun örneği sırplara karşı NATO ile birlikte devriye görevi yapan türk pilotu sırp ların uçağını akibi esnasında dön çağrılarına kulak tıkayınca birden uçağın kontrolünü kaybettiğini görüyor yani uçak uzaktan kumanda ile döndürülüyor.savunmaymış!!! al sana savunma.bence hiç hava kuvvetin olmasa iyi hiç olmazsa savaş maliyetin olmaz.zaten USA isterse savaşırsın ondada kendi gelir müdehale eder.
  • Iran' yakin, Israil'e sozde kabadayilik taslayan, hicbir komsusu ile "SIFIR" sorunu olmayan bir ulkeye bende olsam kod mod vermem kardesim.
  • heralde hapisteki yazmis...
  • f16 ÜRETEN bir ülkeye f16 satarken; bu satışı gölgede bırakmak için yapılan haberdir, kendileri. çıngırağa takılmayalım. biz (TAI'de) f16 üreten bir ülkeyiz. ama hazır katlanmışı varken niye bir imalatını/montajını burada (TAI' de ) yapalım ki. Sözüm airport habere değil. haber 13 kasımda gazetelere önce şöyle yansıdı " f16 kodlarını ABD veriyor, ABD F16 tıları gözden mi çıkardı"
  • Yıllar önce bir savaş pilotu ile uçakta sohbet ederken öğrenmiştim, amerika ürettiği hiçbir uçağın kodunu kimseye vermez, çünkü amerika dünyanın hiçbir ülkesi ile dost değildir. İstediği uçağın motorunu havada durdurur, füze bile harcamaz. Hatta seninle dogfight'a bile girmez. Uydudan tek tuşla işlem tamam. Tek çözüm milli bir savaş uçağı yapmak, bunun dışında hiçbir çözüm yok.
  • Lan hani milli yazılım bitirilmiş, F16'lara entegre edilmeye başlanmıştı? İnternette "milli yazılımı gerçekleştirdik uçaklarımıza takıyoruz" diye ton'la haber var. Bizimi şekerlediler yani?
  • turkce degil ingilizce search yap ,kopyala yapistir bir memory "sitike" f16 usb girisine tak alsana kodlama. Isin icinden cikamaszan cine gonder sana 1 tane sine karsilik on tane verir
ABD’nin, F-16 savaş uçaklarının uçuş ve silah sistemlerinin anahtarı olan kaynak kodlarını, Türkiye’ye vermeyi kabul ettiği yönündeki iddialar boş çıktı. Ankara-Washington yönetimi arasında kaynak kodlarının transferi için görüşmeler yapıldığı, ancak olumlu bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi.
 
F-16’nın uçuş sistemi ve silahlarını tamamen kontrol eden bilgisayar programı Amerika’nın tekelinde bulunuyor. Şimdiye kadar 4 bin 200 adet üretilen ve dünyada ABD ve İsrail dahil 26 ülke tarafından aktif olarak kullanılan savaş uçaklarındaki bu kısıtlama nedeniyle, hava kuvvetlerinde F-16 bulunan ülkeler, bu uçakları modernize etmek istediklerinde mutlaka ABD’ye başvurmak zorunda kalıyor.
 
Milli dost-düşman algılama sistemi başta olmak üzere, yerli üretim bomba ve füzeler de F-16’nın bilgisayar sistemine tanıtılmadığı takdirde kullanamıyor. ABD’den tanesi 60 milyon dolara yeni sipariş edilen 30 F-16 uçağıyla birlikte envanterinde yaklaşık 250 F-16 bulunan Türk ordusunun bu anlamda ABD’ye bağımlılığı devam ediyor.
 
Amerikan ordusu F-16’ların kendi bilgileri dışında güncellenmesini engellemek için bu uçakların yazılımlarının kodlarını kimseyle paylaşmıyor. F-16 kullanan ülkeler bu uçakları yenilemek istediklerinde ABD’ye başvuruyor. Kaynak kodu olmadan uçağın uçuş sistemine, silah sistemlerine erişim mümkün değil. (Cumhuriyet)
ABD ŞİFRELERİ VERMİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
Amerika Kodlari Vermesine Gerek yok Mühendislerimiz bu Kodlari Coktan Kirdilar bile Milli Yazilim Ucaklarimizda Mevcut Ister Inanin Ister Inanmayin Ama o Degerli Mühendislerimize Nolur onu bilemem ..... TC-JGA ucuyorum.com Ailesinden Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kıyamet seneryosu demek istemem ama intel marka israil menşei li işlemcilere israil in zamanı gelince gödereceği sinyalle hepimiz neye uğradığımzı şaşıracaz. ülke olarak herşeyden önemli olarak kendi işlemci ve yazılımımızı ürememiz lazım. hindu lar kadar olamadık ya bişey demiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olayda bir ülkenin açtığı tank ihalesine katılan tankların (ingiliz,amerikan,fransız,alman,rus)hedef atışlarında hep ıskalamarı sonucu(fransız ve alman tankları hariç)firmalar kıllanıyor.sonuç;fransız uydusundan gönderilen sinyallerle tankların hedef olayı dağılıyor.sadece almanların tankları bu sinyallerden etkilenmiyor.nedeni olarakta işlemcisinin özel izalosyonla kaplanarak dışarıdan yapılan hertürlü müdahale etkisizleştiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
katılıyorum.bunun örneği sırplara karşı NATO ile birlikte devriye görevi yapan türk pilotu sırp ların uçağını akibi esnasında dön çağrılarına kulak tıkayınca birden uçağın kontrolünü kaybettiğini görüyor yani uçak uzaktan kumanda ile döndürülüyor.savunmaymış!!! al sana savunma.bence hiç hava kuvvetin olmasa iyi hiç olmazsa savaş maliyetin olmaz.zaten USA isterse savaşırsın ondada kendi gelir müdehale eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Iran' yakin, Israil'e sozde kabadayilik taslayan, hicbir komsusu ile "SIFIR" sorunu olmayan bir ulkeye bende olsam kod mod vermem kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
heralde hapisteki yazmis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
f16 ÜRETEN bir ülkeye f16 satarken; bu satışı gölgede bırakmak için yapılan haberdir, kendileri. çıngırağa takılmayalım. biz (TAI'de) f16 üreten bir ülkeyiz. ama hazır katlanmışı varken niye bir imalatını/montajını burada (TAI' de ) yapalım ki. Sözüm airport habere değil. haber 13 kasımda gazetelere önce şöyle yansıdı " f16 kodlarını ABD veriyor, ABD F16 tıları gözden mi çıkardı"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıllar önce bir savaş pilotu ile uçakta sohbet ederken öğrenmiştim, amerika ürettiği hiçbir uçağın kodunu kimseye vermez, çünkü amerika dünyanın hiçbir ülkesi ile dost değildir. İstediği uçağın motorunu havada durdurur, füze bile harcamaz. Hatta seninle dogfight'a bile girmez. Uydudan tek tuşla işlem tamam. Tek çözüm milli bir savaş uçağı yapmak, bunun dışında hiçbir çözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lan hani milli yazılım bitirilmiş, F16'lara entegre edilmeye başlanmıştı? İnternette "milli yazılımı gerçekleştirdik uçaklarımıza takıyoruz" diye ton'la haber var. Bizimi şekerlediler yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
turkce degil ingilizce search yap ,kopyala yapistir bir memory "sitike" f16 usb girisine tak alsana kodlama. Isin icinden cikamaszan cine gonder sana 1 tane sine karsilik on tane verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000