30 Temmuz 2017, Pazar 10:46:33

ABD savaş uçaklarını havalandırdı!

Kuzey Kore'nin ABD'nin tüm şehirlerini vurabilecek menzilde kıtalararası füze denemesi, dünyada depreme yol açtı. ABD Pasifik Komutanlığı (PACOM), savaş uçaklarıyla Pyongyang yönetimine karşı güç gösterisi yaptı.
  • gereksiz bir tartışma balistik füze sistemleri artık tarih oldu.
  • Al bu Kim'i fenerbahçeye başkan yap, feneri şampiyon yapsın, al aziz yıldırımı koreye başkan yap, Robin var persiyi amerikaya fırlatsın...
  • Dünya bizi kıskanıyor hüloooo
  • cahiller. balistik füzeyle ülke vurmak mı kaldı artık. hangi füze savunma sistemini aşıyormuş?
  • Abd kendi varlığını sürdürebilmesi için sürekli savaşlar çıkarmak zorunda. Kendi hegomonyasını sürdürebilmesi için de, suni düşman üretip insanları medya yoluyla kandırmak zorundadır. Ama bunlar akıl ötesi oyunlar olduğu için kafanızı bunlarla meşgul etmeyin. İşinize, eşinize, sağlık sıhhatinize meşgul olun.
  • Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.Trumpin hakkından bu velet gelir ama trump bi terör örgütü kore ye musallat eder muhtemelen.Dünya delilerin elinde allah sonumuzu hayır etsin
  • Amerikan hava savunma sistemleri özellikle söylüyorum THAAD, Korenin balistik füzelerini durdurur.
  • Cok doğru ve gercekci bir yorum sizi tebrik ederim. Ancak bu yorumu aklını kullananlar ve işletenler anlayabilir. Tabiiki silah satıcak abd. Olay bu:)) yoksa ac kalırlar.
  • Iste gercek Reis, gercek bir lider !
  • Kim başkan ayar vermeye devam ediyor

Kuzey Kore'nin ABD'nin tüm şehirlerini vurabilecek menzilde kıtalararası füze denemesi, dünyada depreme yol açtı. ABD Pasifik Komutanlığı (PACOM), savaş uçaklarıyla Pyongyang yönetimine karşı güç gösterisi yaptı.

Pasifik Okyanusu'ndaki Guam adasından havalanan iki B-1B bombardıman uçağına, Japon F-2 ve Güney Kore F-15 jetleri eşlik etti.

Pentagon, jetlerin Kore Yarımadası üzerinde alçak uçuş da yaptığını belirtiyor.

Resmi açıklamada, "Bu görev Kuzey Kore’nin gerginliği tırmandıran 3 Temmuz ve 29 Temmuz kıtalararası balistik füze denemelerine karşı yapıldı" denildi. Uçuşlar, yaklaşık 10 saat sürdü.

Ses hızını aşabilen ünlü B-1B uçakları, B-1 Lancer olarak da biliniyor. B-1 Lancer, Amerika'nın sahip olduğu üç tip stratejik bombardıman uçağından biri. Diğer ikisi ise B-2 Hayalet ve B-52 Nükleer kapasiteli bombardıman uçakları.

ABD ve Güney Kore ayrıca Kuzey Kore'ye misilleme olarak füze tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta karadan karaya atılan füzeler fırlatıldı.

Seul yönetimi, ABD'den aldığı Terminal Yüksek İrtifalı Bölge Savunma Sistemi'nin (THAAD) füzelerinin kurulmasını da hızlandırıyor. Çin ve Rusya, THAAD füze savunma sisteminin Güney Kore'ye yerleştirilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Trump yıkıldı

ABD Başkanı Donald Trump ise, füze testinin ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Mart ayından bu yana Çin'den Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a baskı yapmasını isteyen Trump, hedefine ulaşamadı.

Twitter hesabından peş peşe mesajlar paylaşan Trump, "Çin beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Geçmişteki aptal liderlerimiz yıllık yüzlerce milyar dolarlık ticaretlerini yapmalarına müsaade ettiler ancak onlar Kuzey Kore konusunda bizim için hiçbir şey yapmadılar. Bunun  devam etmesine izin vermeyeceğiz. Çin bu problemi kolaylıkla çözebilirdi" dedi.

Kuzey Kore'nin son fırlattığı füze, 47 dakika havada kaldı. Fırlatılan füze, 3 Temmuz'da test edilen Hwasong-14 modeliyle aynı.

Ancak, Kim'in yeni nesil füzesi KN-08'in menzilinin 11 bin 500 kilometreyi bulması tahmin ediliyor. Bu mesafe, ABD'nin doğu kıyısındaki New York'un bile artık Kuzey Kore'nin menzili içerisinde yer alması demek.

Pyongyang, Japonya açıklarına düşen füzeyi ABD'ye sert bir uyarı olarak tanımladı. Kuzey Kore Merkezi haber Ajansı'nın (KCNA) bir haberinde, "Liderimiz gururla ABD anakarasının vuruş menzilimiz içinde olduğunu doğruladığını söyledi" denildi.

ABD savaş uçaklarını havalandırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

kadir ~ 7 yıl önce
gereksiz bir tartışma balistik füze sistemleri artık tarih oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 7 yıl önce
Al bu Kim'i fenerbahçeye başkan yap, feneri şampiyon yapsın, al aziz yıldırımı koreye başkan yap, Robin var persiyi amerikaya fırlatsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük türkiye ~ 7 yıl önce
Dünya bizi kıskanıyor hüloooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara davut ~ 7 yıl önce
cahiller. balistik füzeyle ülke vurmak mı kaldı artık. hangi füze savunma sistemini aşıyormuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Detmold Airfield ~ 7 yıl önce
Abd kendi varlığını sürdürebilmesi için sürekli savaşlar çıkarmak zorunda. Kendi hegomonyasını sürdürebilmesi için de, suni düşman üretip insanları medya yoluyla kandırmak zorundadır. Ama bunlar akıl ötesi oyunlar olduğu için kafanızı bunlarla meşgul etmeyin. İşinize, eşinize, sağlık sıhhatinize meşgul olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 7 yıl önce
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.Trumpin hakkından bu velet gelir ama trump bi terör örgütü kore ye musallat eder muhtemelen.Dünya delilerin elinde allah sonumuzu hayır etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kore ~ 7 yıl önce
Amerikan hava savunma sistemleri özellikle söylüyorum THAAD, Korenin balistik füzelerini durdurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Ok
Akıl ~ 7 yıl önce
Cok doğru ve gercekci bir yorum sizi tebrik ederim. Ancak bu yorumu aklını kullananlar ve işletenler anlayabilir. Tabiiki silah satıcak abd. Olay bu:)) yoksa ac kalırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Kim John Un ~ 7 yıl önce
Iste gercek Reis, gercek bir lider !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedi ~ 7 yıl önce
Kim başkan ayar vermeye devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş, ABD'nin kuyruğunu da Kuzey Kore titretiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000