09 Mart 2016, Çarşamba 08:53:49

ABD havaalanı iddialarını yalanladı

ABD, Cezire ve Kobani'de iki askeri havaalanı inşa ettiği iddialarını yalanladı. ABD Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, "Suriye'de herhangi bir hava üssü inşa etmiyoruz veya işletmiyoruz" dedi.
  • ABD çok çakalsınız. Yemezler yıllardır neler yaptığınızı herkes biliyor. Birde yaptıkmı diyeceksiniz. Çekiç güç Zaman'ında terörü nasıl desteklediğiniz ortada. Şu anda ayan beyan çıkarlarınız için destek veriyorsunuz.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Washington'un Suriye topraklarında iki yeni havaalanı inşa ettiği veya mevcut havaalanlarını genişlettiği yolundaki iddiaları reddetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, "Suriye'de herhangi bir hava üssü inşa etmiyoruz veya işletmiyoruz" dedi. ABD'nin bölgede özel kuvvetlerinin bulunduğunu belirten Davis, "Bunlara ikmal yapıldığı ve bu ikmalin bazı vasıtalarla bu kuvvetlere ulaştırıldığı doğrudur, ancak bu vasıtaların ne olduğunu söyleyemem" diye konuştu.

BasNews adlı haber sitesi iddia etmişti
Erbil'den yayın yapan BasNews adlı haber sitesi dün, ABD'nin Cezire ve Kobani'de iki askeri havaalanı inşa ettiğini iddia etmişti. Haberini Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına dayandırdıran site, ABD'nin Rojava'da iki askeri havaalanının inşasına başladığını ilerisürmüştü.

Habere göre, havaalanlarından birinin Cezire kantonundaki Rimelan'da inşa edildiğini belirten yetkili, "Rimelan'daki havaalanının inşaatı tamamlanmak üzere. Sadece teknik bazı eksikliklerin giderilmesi için uzman askeri bir ekibin çalışması devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Diğer havaalanının ise Kobani'nin güney doğusundaki Xirap Eşk (Harab İşk) köyünde inşa edildiğini kaydeden yetkili, "Havaalanı için 10 hektarlık arazi kullanıldı" demişti. (Sputnik)

ABD havaalanı iddialarını yalanladı

Yorumlar

AMK ~ 8 yıl önce
ABD çok çakalsınız. Yemezler yıllardır neler yaptığınızı herkes biliyor. Birde yaptıkmı diyeceksiniz. Çekiç güç Zaman'ında terörü nasıl desteklediğiniz ortada. Şu anda ayan beyan çıkarlarınız için destek veriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000