16 Temmuz 2008, Çarşamba 12:43:39

ABD, Halepçe'ye havaalanı kuruyor

Irak'ın kuzeydoğusundaki Halepçe kasabasının Belediye Başkanı Hıdır Kerim Muhammed, bölgesel hükümetin talebi üzerine bin 500 dönümlük araziyi uluslararası bir havaalanının yapılması için tahsis edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Muhammed, ABD tarafından finanse edilecek havaalanının sivil amaçlı düşünüldüğünü ifade ederken, projenin ayrıntılarıyla ilgili bilgiye sahip olmadığını söyledi. Süleymaniye Valiliği'nden bir yetkili ise ajansa yaptığı açıklamada, havaalanının sadece sivil amaçlı olmadığını, Amerikan Ordusu'na bir üs vazifesi de göreceğini öne sürdü. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ABD ile İran arasında tansiyonun yükseldiği bir dönemde gündeme gelen projeyi, İran sınırında kurulacak askerî bir havaalanı yolunda atılan ilk adım olarak değerlendirdi.

Habere göre, Erbil'deki Amerikan Konsolsoluğu'ndan yetkililer birkaç ay önce Halepçe'yi ziyaret ederek İran sınırına giden yollarda incelemelerde bulundu. Belediye görevlileri ise birkaç gün kadar önce havaalanının yapılacağı arazinin temizlenmesi için ön inceleme yaptı.

ABD, Halepçe'ye havaalanı kuruyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000