12 Ekim 2014, Pazar 08:30:06

ABD EBOLA KONTROLÜNE BAŞLADI

ABD'de 4 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, New York'un JFK Havaalanı'nda virüs taraması başlatıldı.
  • brussels airlines ile gelen yolculara uygulanmalı.en büyük risk brüksel üzerinden çünkü.

Önlem çerçevesinde salgının en çok etkili olduğu Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone ve Gine'den gelen yolcuların ateşi ölçülecek ve yolculardan bazı sorulara yanıt vermesi istenecek.

Uygulama kararı ABD'nin Teksas eyaletinde Ebola'dan bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine alınmıştı. Liberya'dan akrabalarını ziyaret için Teksas'ın Dallas şehrine gelen Thomas Duncan isimli hasta, ABD'de Ebola tanısı konan ilk kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Yeni prosedürlerin gelecek hafta itibariyle Newark Liberty, Washington Dulles, Chicago O'Hare and Hartsfield-Jackson Atlanta havaalanlarında da uygulamaya başlaması öngörülüyor.

Söz konusu Afrika ülkelerinden ABD'ye direk uçuş yok; yolcuların birçoğu Avrupa aktarmalı olarak ülkeye ulaşıyor.

Uzmanlar vücut ısısı taramasının ölümcül virüs Ebola'nın yayılmasını ne kadar önleyeceği konusunda şüpheli. En son Liberyalı Duncan'ın durumunda olduğu gibi, Ebola virüsü taşıyan bir hasta, 3 haftaya kadar hiçbir belirti göstermeyebiliyor. Duncan ABD'ye varışından bir hafta sonra rahatsızlanmıştı.

Ebola'nın pençesindeki Afrika ülkelerinden her gün yaklaşık 150 kişinin ABD'ye giriş yaptığı belirtildi. JFK başta olmak üzere diğer 4 havaalanının ise ülkeye hava yolu ile giren yolcuların yüzde 90'ının giriş kapısı niteliğinde olduğu kaydedildi. (Zaman)

ABD EBOLA KONTROLÜNE BAŞLADI

Yorumlar

hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
brussels airlines ile gelen yolculara uygulanmalı.en büyük risk brüksel üzerinden çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000