28 Nisan 2012, Cumartesi 09:13:56

AB YOLCULARI MI FİŞLEYECEK?

AB ülkeleri içişleri bakanlarının Avrupa'ya gelen ve Avrupa'dan giden uçak yolcularının özel bilgilerinin beş yıl boyunca kayıt altına alınmasını kararlaştırdığı bildirildi.
  • Bizde bu uygulama yapılacak olsa en az 15-20 sene sonra yapılabilir.
  • Önce şuna bir karar verelim, bu uygulama bizi rahatsız ediyormu, şayet rahatsız ediyor ise neden aynı uygulamayı bizim yetkili bakanlığımız yapmasın, yani kısasa kısas, avrupa kendinden olmayanlara kesinlikle terörist gözü ile bakmaktai, inkar etmekte serbest, ancak gerçek böyle, Türkiye olarak artık avrupalıya haddi bildirilmelidir, pskolojik hasta avrupaya, saygılar .
  • bilgi verirken sallayin..bana da soruyorlar bazen ozellikle fransa'da.. ben salliyorum bilgi formunu doldururken..yalan soylemek bazen iyidir. bir keresinde yaninizda ne kadar para var diye sormuslardi..2500 euro olmasina ragmen 5000 euro ve 6 tane kredi kartim limitsiz var diyince adamin yuz sekli degisti.

Lüksemburg'da bir diplomat tarafından verilen bilgiye göre alınan kararla, üye ülkelerin ulusal güvenlik yetkilileri, uçak yolcularının isimleri, telefon numaraları, e-mail adresleri, koltuk numaraları, seyahat tarihleri, ne kadar bagajları bulunduğu ve ücreti nasıl ödedikleri gibi bilgilerin tamamına ulaşabilecekler.

AB kararı hava yolu şirketlerinin söz konusu bilgileri güvenlik yetkililerine vermesini ve bu bilgilerin güvenlik kurumlarında 5 yıl süreyle kayıt altında tutulmasını talep ediyor.

İki yıl sonra tescil edilen bilgiler anonim hale getirilecek. Ulusal güvenlik yetkililerinin Avrupa içindeki yolcu bilgilerini de kayıt altına alma konusu her ülkenin kendi inisyatifine bırakıldı.

Alman Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich alınan AB kararına karşı oy kullandı.

Friedrich, Almanya'nın fişleme konusunda bazı endişelerinin bulunduğunu, ancak yine de AB tarafından alınan karara uyacaklarını bildirdi. Avrupa içi yolcu bilgilerini ise kayıt altına almayacaklarını söyledi.

AB YOLCULARI MI FİŞLEYECEK?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bizde bu uygulama yapılacak olsa en az 15-20 sene sonra yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Önce şuna bir karar verelim, bu uygulama bizi rahatsız ediyormu, şayet rahatsız ediyor ise neden aynı uygulamayı bizim yetkili bakanlığımız yapmasın, yani kısasa kısas, avrupa kendinden olmayanlara kesinlikle terörist gözü ile bakmaktai, inkar etmekte serbest, ancak gerçek böyle, Türkiye olarak artık avrupalıya haddi bildirilmelidir, pskolojik hasta avrupaya, saygılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bilgi verirken sallayin..bana da soruyorlar bazen ozellikle fransa'da.. ben salliyorum bilgi formunu doldururken..yalan soylemek bazen iyidir. bir keresinde yaninizda ne kadar para var diye sormuslardi..2500 euro olmasina ragmen 5000 euro ve 6 tane kredi kartim limitsiz var diyince adamin yuz sekli degisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000