16 Şubat 2010, Salı 07:04:58

AB ülkelerine vize yok!

Libya'nın İngiltere dışındaki Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşlarına vize vermeyi durdurma kararı aldığı bildirildi.
  • turkiyede butun ab ulkelerine vize uygulasa bak onlarda nasil kaldiracaklar, libya bravoo
  • isviçre ab üyesi olmadığı halde bu tavır ilginç olabilir ancak ingilizler'in muaf tutulması biraz garip kaçmıyor mu? devlet geleneği yerine kabile geleneği olursa böyle anormallikler de doğal karşılanmalı.
  • NE İŞİM VAR BENİM AVRUPADA CANIM GİBİ KENDİ TÜRKİYEM VAR İKEN VALLA HEPSİNE VİZE KOYUP VİZE ÜCRETLERİNİDE ARTTIRACAKSIN HER TÜRLÜ PİSLİK GELİYOR ORADAN CANIM VATANIMA.
  • kaddafi nin oglu ve avanesi gitsin milletin ulkesinde kendilerini kendi ulkeleri gibi kanunun kuralin olmadigi bir yere benzetmeye calissin,otelleri dagitsin,insanlari dovsun,sovsun (ki ben bizzat cenevre de araplarin neler yaptiklarina sahit oldum aynisini ulkemizde yapsalardi bizim tepkimiz ne olurdu acaba)sonra adamlar tepki gostersin ulkelerine sokmasinlar sonra avrupalilar kotu...evet avrupalilar kotu ben de ulkeme vizesiz kapida vize alarak gelmelerini istemiyorum ben vize almak icin ne cile cekiyorsam aynisini onlar da ceksin istiyorum ama sen de gidip onlarin ulkesinde boyle adilikler yapma...yaparsan da karsiligini aldiginda da yaygara yapma...kisasa kisas dan yanayim ama hersey edebiyle,adabiyla,layikiyla olsun...
  • İşte böyle yapılır. Hala AB'ye üye olacağım diye uğraşacağına 1 Mart'tan itibaren vize vermiyorum de bakalım neler oluyor. Kapılarında bizi köle yaptılar.
  • Biz devam edelim ingilizlere elini kolunu sanlaya sanlaya gelmelerine. Gitsinler Londrada kon solosluya vise almaya 6 saat beklesinler bakalim.Adamlar bize geliyor 10 pound veriyor gümrük kapisinda vise aliyor birde ne güzel diyorlar "ucuz mus vise" Dogru..Bizim herseyimis ucuz.....
  • adamlara yanlıs yapıldıgında hemen cevap veriyorlar.bize yanlıs yapıldıgında ise bi tesekkur etmedigimiz kalıyor...

Reuters'ın haberine göre, Trablus'taki bir havaalanı yetkilisi, kararı doğrulayarak, "Böyle bir karar alındı. İngiltere hariç, Avrupalılara vize yok" dedi.

Libya'nın Oya Cemahiriye gazetesi ve Londra'dan yayım yapan El Kudüs El Arabi gazetesinde yer alan haberlerde, İsviçre'nin Libyalı hükümet yetkilileri ve diplomatlara ülkesine girişi yasaklaması üzerine bu kararın alındığı belirtildi.

Haberlere göre, Libyalı bir yetkili, İsviçre'nin Libya karşısında almış olduğu sert kararlarda bir yumuşamaya gitmemesi halinde Libya'nın misliyle karşılık vereceğini kaydederek, "İsviçre'nin Libyalılara yasaklar getirmesi veya tutuklaması, İsviçre'nin zararınadır" dedi. Yetkili, söz konusu tutuklama ve yasaklama olayları nedeniyle İsviçre'nin çok zarar gördüğünü savundu.

Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi ve eşi, Temmuz 2008'de Cenevre'deki lüks bir otelde iki çalışanı dövmek suçundan gözaltına alınmış, birkaç gün içinde kefaletle serbest bırakılmıştı.

SINIRDAN GERİ ÇEVİRMELER BAŞLADI

Libya, İsviçre'yle uzun süredir devam eden polemiklerin ardından, Shengen ülkelerinin vatandaşlarına verilmiş vizeleri iptal kararı aldı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın İtalyanlar da dahil olmak üzere ülkeye giriş vizesi bulunan Shengen üyesi ülkelerin yurttaşlarını dünden itibaren sınırdan geri çevirmeye başladığını duyurdu.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İtalyan Sky televizyonuna yaptığı açıklamada, Libya yetkililerinin, İsviçre-Libya ilişkilerindeki sorunun bedelini Shengen ülkesi tüm ülkelere ödetmeye başladığına işaret ederek, "İsviçre, Shengen bölgesindeki tüm ülkeleri esir almış durumdadır. İsviçre'ye Libya'yla arasındaki sorunu çözme konusunda yardımcı olunmalıdır. Ama bunun bedelini herkes ödememelidir" dedi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren İtalyanların ve Shengen üyesi ülkelerin vatandaşlarının vizelerinin olmasına rağmen Trablus havalimanından geri çevrilmeye başlandıklarına işaretle, şu günlerde Libya'ya gitmekten kaçınma çağrısı yapıldı.

Libya'nın Shengen üyesi ülkelerin vatandaşlarına bugünden itibaren vize vermemeye başladığı, daha önce verilmiş vizeleri de geçersiz sayma kararı aldığı kaydedildi.

Avrupa Birliği Komisyonu İçişleri Komiseri Cecilia Malmstrom, Libya'nın başlattığı uygulamayı kınarken, sorunun 22 Şubat'ta AB Dışişleri Bakanları Toplantısında ele alınacağı açıklandı.

Siyasi gözlemciler, Libya'nın başlattığı yeni uygulamayı, Libya'nın 2008 yazından bu yana ilişkilerdeki gerilimin giderek tırmandığı İsviçre yüzünden tüm Avrupa'ya karşı başlatılan bir "diplomatik savaş" olarak niteliyorlar.

AB ülkelerine vize yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
turkiyede butun ab ulkelerine vize uygulasa bak onlarda nasil kaldiracaklar, libya bravoo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
isviçre ab üyesi olmadığı halde bu tavır ilginç olabilir ancak ingilizler'in muaf tutulması biraz garip kaçmıyor mu? devlet geleneği yerine kabile geleneği olursa böyle anormallikler de doğal karşılanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NE İŞİM VAR BENİM AVRUPADA CANIM GİBİ KENDİ TÜRKİYEM VAR İKEN VALLA HEPSİNE VİZE KOYUP VİZE ÜCRETLERİNİDE ARTTIRACAKSIN HER TÜRLÜ PİSLİK GELİYOR ORADAN CANIM VATANIMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaddafi nin oglu ve avanesi gitsin milletin ulkesinde kendilerini kendi ulkeleri gibi kanunun kuralin olmadigi bir yere benzetmeye calissin,otelleri dagitsin,insanlari dovsun,sovsun (ki ben bizzat cenevre de araplarin neler yaptiklarina sahit oldum aynisini ulkemizde yapsalardi bizim tepkimiz ne olurdu acaba)sonra adamlar tepki gostersin ulkelerine sokmasinlar sonra avrupalilar kotu...evet avrupalilar kotu ben de ulkeme vizesiz kapida vize alarak gelmelerini istemiyorum ben vize almak icin ne cile cekiyorsam aynisini onlar da ceksin istiyorum ama sen de gidip onlarin ulkesinde boyle adilikler yapma...yaparsan da karsiligini aldiginda da yaygara yapma...kisasa kisas dan yanayim ama hersey edebiyle,adabiyla,layikiyla olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşte böyle yapılır. Hala AB'ye üye olacağım diye uğraşacağına 1 Mart'tan itibaren vize vermiyorum de bakalım neler oluyor. Kapılarında bizi köle yaptılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz devam edelim ingilizlere elini kolunu sanlaya sanlaya gelmelerine. Gitsinler Londrada kon solosluya vise almaya 6 saat beklesinler bakalim.Adamlar bize geliyor 10 pound veriyor gümrük kapisinda vise aliyor birde ne güzel diyorlar "ucuz mus vise" Dogru..Bizim herseyimis ucuz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlara yanlıs yapıldıgında hemen cevap veriyorlar.bize yanlıs yapıldıgında ise bi tesekkur etmedigimiz kalıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000