18 Ekim 2012, Perşembe 11:02:50

AB ÜLKELERİ VİZE UYGULAMASINA "DEVAM" DEDİ

Avrupa Adalet Divanı, Türklere vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla Leyla Demirkan’ın 2007’de açtığı davayı 6 Kasım’da görüşecek.
  • ab uyesi ulkeler vizeyi kaldirmayabilir kendi bilecekleri is ancak bu ulkelerin vatandaslari ( almanya-italya-isvicre-fransa-yunanistan) ulkemize sanki kendi ulkeleri icinde geziyormuscasina kimlikleri ile gelmesinler...bu rezalete,onursuzluga artik bir son vermeliyiz...pasaportla gelsinler biz nasil vize icin dunya para oduyorsak onlar da odesinler vize alsinlar oyle ulkemize giris yapsinlar...her sene 500 milyon euro dan fazla paramiz vize icin bu ulkelerin ve ortaklari vize araci sirketlerin ceplerine giriyor biz de bu parayi onlardan bu sekilde cikaralim ama nerede bunu yapacak babayigit disisleri???? bizi yonetenler bizlerin haklarini korumazlarsa bize sahip cikmazlarsa elin adami vize de uygular vize de vermez vize araci sirketleri ile beraber bizleri de soyar hersey olur.....
  • Ne bekliyordunuz ki
  • niye vize versin ki? Adama dert mi lazim?
  • Avrupadaki mahkemelere haklida olsaniz gitmeyin , kaybedersiniz , sistem avrupayi korumak uzere kuruldugu için haklida olsaniz sonuç almaniz immmkansizz
  • ve ayrıca türkiye'ye dayatılmak istenen kaçak göçmenlerin geri gönderilmesi konusu rafa kaldırılmaslı hatta türkiye üzerinden avrupaya geçen göçmen ve mültecilere de karışılmamalı.
  • işte şimdi ikiyüzlü avrupa'nın en net tavrını görüyorsunuz sevgili türk halkım.

27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ABAD’a gönderdiği yazılı savunmada Türklere vize uygulamasının devam etmesi görüşünü bildirdi.

Davanın avukatı Dr. Rolf Gutmann üye ülkelerin tamamının da Türklere vize serbestliğine karşı çıktığını söylerken, bunun kararda etkili olup olmayacağına ilişkin bir yorum yapamayacağını söyledi.

AVUKAT UMUTLU

Davanın Avukatı Dr. Gutmann, “Dava 6 Kasım’da ele alınacak. Fakat bu tarihte herhangi bir karar çıkmayabilir. Davanın erteleneceğini düşünüyordum. 27 üye ülkenin tamamının vize uygulamasından yana olmasının alınacak kararda etkili olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz” dedi. Gutmann, mahkemenin bağımsızlığına işaret ederek, “Ben davanın vize muafiyeti çıkacağı yönünde umudumu koruyorum” dedi.

Dava ABAD’a nasıl geldi?

Stuttgart’ta yaşayan annesinin yanına gelmek isteyen Leyla Demirkan’a Almanya vize vermedi. Demirkan, hizmet almanın ve hizmet sunmanın vize muafiyetinin dışında olduğunu ileri sürerek avukatı Dr. Rolf Gutmann aracılığı ile Almanya Dışişleri Bakanlığı aleyhine seyahat özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesi ile dava açtı. Davayı görüşen Berlin Brandenburg Eyalet Yüksek Mahkemesi, tarafları dinledikten sonra karar alamadı ve konuyu Avrupa Adalet Divanı’na gönderdi.

AB ÜLKELERİ VİZE UYGULAMASINA "DEVAM" DEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

kisasa kisas... ~ 11 yıl önce
ab uyesi ulkeler vizeyi kaldirmayabilir kendi bilecekleri is ancak bu ulkelerin vatandaslari ( almanya-italya-isvicre-fransa-yunanistan) ulkemize sanki kendi ulkeleri icinde geziyormuscasina kimlikleri ile gelmesinler...bu rezalete,onursuzluga artik bir son vermeliyiz...pasaportla gelsinler biz nasil vize icin dunya para oduyorsak onlar da odesinler vize alsinlar oyle ulkemize giris yapsinlar...her sene 500 milyon euro dan fazla paramiz vize icin bu ulkelerin ve ortaklari vize araci sirketlerin ceplerine giriyor biz de bu parayi onlardan bu sekilde cikaralim ama nerede bunu yapacak babayigit disisleri???? bizi yonetenler bizlerin haklarini korumazlarsa bize sahip cikmazlarsa elin adami vize de uygular vize de vermez vize araci sirketleri ile beraber bizleri de soyar hersey olur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ne bekliyordunuz ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herild yani ~ 11 yıl önce
niye vize versin ki? Adama dert mi lazim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 11 yıl önce
Avrupadaki mahkemelere haklida olsaniz gitmeyin , kaybedersiniz , sistem avrupayi korumak uzere kuruldugu için haklida olsaniz sonuç almaniz immmkansizz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
ve ayrıca türkiye'ye dayatılmak istenen kaçak göçmenlerin geri gönderilmesi konusu rafa kaldırılmaslı hatta türkiye üzerinden avrupaya geçen göçmen ve mültecilere de karışılmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
işte şimdi ikiyüzlü avrupa'nın en net tavrını görüyorsunuz sevgili türk halkım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000