18 Temmuz 2015, Cumartesi 09:49:30

AB Komisyonu'ndan pilotlarla ilgili kritik kararlar

AB uçuş güvenlği için hazırlanan çalışma grubu raporunu açıkladı. Rapora göre artık yolcu uçağı pilotlarına test uygulanacak.
  • Biz zaten sürekli alkol kontrolünden geçiyoruz. Hatta madde bağımlılığı, alkol, uyuşturucu kontrolü bile denk gelebiliyor. Yani THY bunu zaten yapıyor. Yeni birşey değil. Kartınızı okutuyorsunuz mesainiz açılmıyor. Hekimliğe gidiniz yazıyor. Gidip test olup, uçuş hekimi test sonrası sonucun sisteme girişini yapıyor ve mesainizin açılmasını sağlıyor. Tekrar kart okutup gidiyorsun. 0,20 nin üstünde alkol çıkarsa anında lisansın gider. Onu bir yana bırak, uçuş hekiminin bilgisi dışında çoğu ilacı da içemezsin. Bunlar çoktandır zaten var ve THY uyguluyor.
  • Bu olaya sebebiyet veren FO zaten bu testlerden gecmis biri degilmiydi? Almanlar LH ve Alt markasi Germanwings bu testleri yaptirmadan kimseyi ise almiyorlar! Bunlar yerine boyle biri bu testlerden nasil gecmis, demekki testler 100% guvenli degil, Bitti!!!
  • THY'nin uzun zamandır yaptığı uygulamayı Avrupalılar daha yeni gündemlerine almışlar.
  • Bugün için Pilotluk yerlerde sürünmektedir...Üniversiteyi kazanamayan, hiç bir Balta'ya sap olamayan herkes para ile Pilot olmaktadır...Kimse havaya girmesin...
  • Ha bir de nedir bu yer personelinin uçucularla ilgili her yorumda "para" kelimesini kullanması. Sorunun kaynağı bu olsa gerek. Tependeki adam masasında oturarak hepimizden fazlasını kazanıyor, maçtan yiyorsa ona da yazsana "para" diye?
  • Her pilot senin yazdığın gibi rakı masasına oturmaz bu biiir. Yabancı off undan gelir çünkü patron gibi para için on takla atar, er ya da geç ülkesine dönecektir bu Yüzden sana sevimli görünür, hatta iki offumu böl ben uçarım diye teklif yapar, yemediğinde de istifa edip ilk fırsatta hepimizi satar, bu ikii, bizim maçamız herseye yeter ama senin gibi kitaba uyuyor diye patronu arkamıza alıp minimum rest ile, noshow tehdidiyle ekip arkadaşımızı uçuşa gönderecek kadar küçülmeyiz bu üüüç, sen uçuşu gerçekleştirmek için ekiplere yalan söylersin ama biz safety raporlarda gerçekleri yazarız bu dööört, biz ekip arkadaşımızdan Çay bile isterken rica ederiz, sen uçuş tebliğ ederken emir verir gibi söyler tatmin olursun, sonra bizlere egolusunuz dersin, bu beeş, senin inandığın kuralların kitabını patronlar yazar, etik, misyon, moral, CRM, sağlık nedir bilmezsin ama biz kural kitabımızı kanla yazarız, bu yüzden uygularken de senin gibileri takmayız, bu da 6. Yazayım mı?
  • Ey ileri zekalı arkadaşım, yabancı pilotlar tabi ki OFF Günlerinde uçuş kabul etmeye daha çok meyillidir. çünkü ailesi burada değil, çünkü burada kurulmuş bir düzeni yok, çünkü İstanbul'da aylak aylak gezmek yerine (tabi gezebilirse) uçuş saatini artırıp para kazanmayı tercih edecektir, normal ve doğal olarak, netice de adam para kazanmak için ailesinden uzakta...Değil mi?
  • Pilotlar o işin başına geçene kadar yeterince psikolojisiyle oynanıyor ve snrada senin psikolojin nasıl diye testmi yapacaklar. Önce güvenilir, adil, düzgün bir ortam sağlayın. Asgari ücretle pilot çalıştırıyolar hatta ve hatta bazen onuda vermiyorlar. Bu kadar zor ve pahalı bi eğitimi bitirebilmek için canla başla binbir stresle bitirdikten snra layık olduğumuz yerlere gelemiyoruz. Psikolojik testi bu ortamı hazırlayanlara yapın zira insanlara nasıl işkence çektirilir çok iyi biliyorlar
  • Herkesssssss Pilooooooot! :)
  • Düşen uçağın kara kutusu açılmadan olayın nedenini tesbit ettiniz 3 günde,Fazla değil 3 günde evine eşya koyup süsledniz hatta...O nedenle 3 gün içinde kim pilot hatalı veya pilot uçağı çakmş derlerse inanmayın tamamen oyun...Psikolojk testlerle yalandan para kazanan bir sistem...Papi sınavı neden 370 tl bunun açıklamasını yapsın SHGM,bu paralar nereye gdyor

AB Komisyonu’un açıkladığı rapora göre, yolcu uçaklarının kokpitinde her zaman için en az iki kişinin bulunması gerekecek. Pilotlar, havayollarında göreve başlamadan önce psikolojik analizden geçirilecek ve havayolu şirketleri pilotlara rastgele uyuşturucu ve alkol testi uygulayacak.

PİLOT DESTEK SİSTEMİ GELİYOR

Açıklanan raporda ayrıca, havayolu firmalarının uçaklarda pilot destek sistemlerini uygulamaya koyması gerekliliğinin altı çizildi.

Bundan sonra Komisyon, çalışma grubu ile bağımsız kaynakların raporlarını değerlendirerek, Avrupa Hava Güvenliği Ajansı’ndan uçuş güvenliği regülasyonuna eklenecek bir teklif getirmesini isteyecek.

Bu çalışma grubu, Alman havayolu şirketi olan Lufthansa’ya ait Germanwings şirketinin 24 Mart tarihinde İspanya’dan Almanya’ya gitmekte olan uçağının Fransa Alp’lerine düşmesi ve 144 yolcu ile 6 mürettebat hayatını kaybetmesi sonucu toplanmıştı.

AB Komisyonu'ndan pilotlarla ilgili kritik kararlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Yeni değil ki ~ 9 yıl önce
Biz zaten sürekli alkol kontrolünden geçiyoruz. Hatta madde bağımlılığı, alkol, uyuşturucu kontrolü bile denk gelebiliyor. Yani THY bunu zaten yapıyor. Yeni birşey değil. Kartınızı okutuyorsunuz mesainiz açılmıyor. Hekimliğe gidiniz yazıyor. Gidip test olup, uçuş hekimi test sonrası sonucun sisteme girişini yapıyor ve mesainizin açılmasını sağlıyor. Tekrar kart okutup gidiyorsun. 0,20 nin üstünde alkol çıkarsa anında lisansın gider. Onu bir yana bırak, uçuş hekiminin bilgisi dışında çoğu ilacı da içemezsin. Bunlar çoktandır zaten var ve THY uyguluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Len ~ 9 yıl önce
Bu olaya sebebiyet veren FO zaten bu testlerden gecmis biri degilmiydi? Almanlar LH ve Alt markasi Germanwings bu testleri yaptirmadan kimseyi ise almiyorlar! Bunlar yerine boyle biri bu testlerden nasil gecmis, demekki testler 100% guvenli degil, Bitti!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 9 yıl önce
THY'nin uzun zamandır yaptığı uygulamayı Avrupalılar daha yeni gündemlerine almışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pltlr ~ 9 yıl önce
Bugün için Pilotluk yerlerde sürünmektedir...Üniversiteyi kazanamayan, hiç bir Balta'ya sap olamayan herkes para ile Pilot olmaktadır...Kimse havaya girmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Ha bir de nedir bu yer personelinin uçucularla ilgili her yorumda "para" kelimesini kullanması. Sorunun kaynağı bu olsa gerek. Tependeki adam masasında oturarak hepimizden fazlasını kazanıyor, maçtan yiyorsa ona da yazsana "para" diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patroncuğa ~ 9 yıl önce
Her pilot senin yazdığın gibi rakı masasına oturmaz bu biiir. Yabancı off undan gelir çünkü patron gibi para için on takla atar, er ya da geç ülkesine dönecektir bu Yüzden sana sevimli görünür, hatta iki offumu böl ben uçarım diye teklif yapar, yemediğinde de istifa edip ilk fırsatta hepimizi satar, bu ikii, bizim maçamız herseye yeter ama senin gibi kitaba uyuyor diye patronu arkamıza alıp minimum rest ile, noshow tehdidiyle ekip arkadaşımızı uçuşa gönderecek kadar küçülmeyiz bu üüüç, sen uçuşu gerçekleştirmek için ekiplere yalan söylersin ama biz safety raporlarda gerçekleri yazarız bu dööört, biz ekip arkadaşımızdan Çay bile isterken rica ederiz, sen uçuş tebliğ ederken emir verir gibi söyler tatmin olursun, sonra bizlere egolusunuz dersin, bu beeş, senin inandığın kuralların kitabını patronlar yazar, etik, misyon, moral, CRM, sağlık nedir bilmezsin ama biz kural kitabımızı kanla yazarız, bu yüzden uygularken de senin gibileri takmayız, bu da 6. Yazayım mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patron'a ~ 9 yıl önce
Ey ileri zekalı arkadaşım, yabancı pilotlar tabi ki OFF Günlerinde uçuş kabul etmeye daha çok meyillidir. çünkü ailesi burada değil, çünkü burada kurulmuş bir düzeni yok, çünkü İstanbul'da aylak aylak gezmek yerine (tabi gezebilirse) uçuş saatini artırıp para kazanmayı tercih edecektir, normal ve doğal olarak, netice de adam para kazanmak için ailesinden uzakta...Değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilot ~ 9 yıl önce
Pilotlar o işin başına geçene kadar yeterince psikolojisiyle oynanıyor ve snrada senin psikolojin nasıl diye testmi yapacaklar. Önce güvenilir, adil, düzgün bir ortam sağlayın. Asgari ücretle pilot çalıştırıyolar hatta ve hatta bazen onuda vermiyorlar. Bu kadar zor ve pahalı bi eğitimi bitirebilmek için canla başla binbir stresle bitirdikten snra layık olduğumuz yerlere gelemiyoruz. Psikolojik testi bu ortamı hazırlayanlara yapın zira insanlara nasıl işkence çektirilir çok iyi biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üj Bej ~ 9 yıl önce
Herkesssssss Pilooooooot! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 9 yıl önce
Herkes iş adamı, herkes profesör, herkes doktor, herkes sanatçı! Ne olacak şimdi?
... ~ 9 yıl önce
Düşen uçağın kara kutusu açılmadan olayın nedenini tesbit ettiniz 3 günde,Fazla değil 3 günde evine eşya koyup süsledniz hatta...O nedenle 3 gün içinde kim pilot hatalı veya pilot uçağı çakmş derlerse inanmayın tamamen oyun...Psikolojk testlerle yalandan para kazanan bir sistem...Papi sınavı neden 370 tl bunun açıklamasını yapsın SHGM,bu paralar nereye gdyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000