01 Mayıs 2016, Pazar 08:47:54

AB Komisyonu Türkiye için toplanacak

AB Komisyonu'nun önümüzdeki Çarşamba günü Türk vatandaşlarına Schengen vizesi muafiyetinin önünü açmayı planladığı öne sürüldü.
  • ...yaa cocukmu kandiriyorsunz? vize KALKMAZ! sizde onlar olsaydiniz sizde kaldirmazdiniz. Akil var mantik var kardesim.
  • Vize kalkınca ne olacak ki? Vatandaş aç! Karnını zor doyuruyor! Hangi parayla gidip Parisi Franfurtu Amsterdamı gezecek?
  • 72 maddenin icerigini toplumun buyuk kesimi bilmiyor.O maddeler flu ozellikle Kibris konusunda ciddi tavizler vermesi gerekiyor.Peki iktidar Kibrisi gozden cikarir mi?Gozunu kirpmadan Kibris uzerinden tavizleri verecek.Alabilirse 6 milyar euroyu alacak.Cumhuriyet tarihinin en agir ekonomik krizine girdi Turkiye bunu bile manupule ediyorlar.Yani guvenlik ekonomik demokrasi sorunlari olan Turkiyenin vizesiz Avrupasi hayal.Sayki EU vizeyi kaldiriyorum dese bile arkasina onune kulp takmadan bu vizeler kalkmaz....
  • Komsuya bi ugrariz karadan yunan bulgar hafta sonu.....
  • Bilelim de cahil kalmayalim. Kapalı kapılar arkasında ne oluyor. Neler veriyoruz. KIBRISI veriyormusunuz. İsrail güvenliğini mi sağlayacağız. Demokrasi bu olmasa gerek. Seçin 4 yıl sonra tekrar vatandaş olduğunuz hatırladım deyin. Bu hükümet de bir tuhaf.
  • memlekette gizlenmeye çalışılsa da ekonomik kriz var,güvenlik diye bir şey yok,hergün bomba patlıyor,insanlar şehit oluyor,heryerde kaos var,komşularla ilişkiler ortada,turizm batma noktasına gelmiş, bu halde bir ülkeyi vizesiz avrupaya sokarlar mı ?
  • Verirler tabi tabi hayaller
  • Kardeşim alın size 6 milyar dolar para alın size de vizesiz avrupa yeter ki bize mülteci gelmesin.bizde salagizya oltaya geliriz!

AB Komisyonu'nun önümüzdeki Çarşamba günü Türk vatandaşlarına Schengen vizesi muafiyetinin önünü açmayı planladığı öne sürüldü.

Haftalık Der Spiegel dergisinin haberine göre AB Komisyonu üyeleri Türkiye'ye vize muafiyeti tanınması konusunu Çarşamba günü görüşecek.

Bunun için Türkiye'nin yerine getirmesi gereken 72 koşuldan mümkün olduğunca çoğunu yerine getirmesi koşulu aranacak.

Spiegel'in haberine göre AB Komisyonu, Türkiye'nin yerine getirmesi gereken koşullar tek haneli rakama düştüğünde, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi muafiyetinin kaldırılmasını oylayacak.

Türkiye'nin bu konuda bugüne dek sağladığı ilerlemeler konusunda bir yargıya varılabilmesi için birkaç gündür AB Komisyonu ile Türk hükümetinden yetkililerin günlük video bağlantıları sayesinde görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Haberde adı verilmeyen bir Alman yetkilinin, 'Türkiye'nin vize muafiyeti için gerekli koşulları yüzde yüz yerine getirmesi mümkün değil, bunun biliyoruz' şeklindeki sözlerine de yer verildi.

'Türkiye yaklaşık 50 kriteri yerine getirdi'

AB, Türkiye ile sağlanan mülteci anlaşması uyarınca Haziran sonundan itibaren Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin kaldırılacağı sözünü verdi.

Bunun için o tarihe kadar Türkiye'nin 72 koşulu yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye'nin hali hazırda gerekli 72 maddeden yaklaşık 50'sini yerine getirdiği belirtiliyor.

AB içindeki bazı ülkelerin Türkiye'ye vize muafiyeti tanınması konusunda çekinceleri var. Almanya ve Fransa üye ülkelere, bu konuda 'acil fren' görevi görecek bir öneride bulundu. Bu öneri belirli koşulların yerine getirilmemesi halinde, vize muafiyetinin Türkiye ya da başka ülkelerin vatandaşları için devre dışı bırakılmasını öngörüyordu ancak AB Komisyonu tarafından reddedildi.

Türk hükümeti AB yetkililerine, mülteci anlaşması uyarınca AB'nin Türkiye'ye vize muafiyeti sözünü tutması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor. AB'nin vize muafiyeti sözünü tutmaması halinde, Ankara'nın da Yunanistan'a geçen sığınmacıları geri alma işlemini sonlandırması bekleniyor. (Deutsche Welle Türkçe)

AB Komisyonu Türkiye için toplanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

nk ~ 8 yıl önce
...yaa cocukmu kandiriyorsunz? vize KALKMAZ! sizde onlar olsaydiniz sizde kaldirmazdiniz. Akil var mantik var kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize ~ 8 yıl önce
Vize kalkınca ne olacak ki? Vatandaş aç! Karnını zor doyuruyor! Hangi parayla gidip Parisi Franfurtu Amsterdamı gezecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ams ~ 8 yıl önce
72 maddenin icerigini toplumun buyuk kesimi bilmiyor.O maddeler flu ozellikle Kibris konusunda ciddi tavizler vermesi gerekiyor.Peki iktidar Kibrisi gozden cikarir mi?Gozunu kirpmadan Kibris uzerinden tavizleri verecek.Alabilirse 6 milyar euroyu alacak.Cumhuriyet tarihinin en agir ekonomik krizine girdi Turkiye bunu bile manupule ediyorlar.Yani guvenlik ekonomik demokrasi sorunlari olan Turkiyenin vizesiz Avrupasi hayal.Sayki EU vizeyi kaldiriyorum dese bile arkasina onune kulp takmadan bu vizeler kalkmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahah ~ 8 yıl önce
ya ne kıbrısı vermesi neler uyduruyosunuz siz? :D evet her gün bomba patlıyo ülkemizde, ekonomi desen yerlerde. huzur zaten yok, hala ülkenin mükemmel yönetildiğini düşünen çomarlar var ama. avrupa da biliyor 75 milyon nüfusta herkesin pasaportlu olmadığını. olan zaten 5 milyon civarı, bunların da 3-4 milyonunun schengen vizesi var kardeşim yoksa pasaportu neylesin bu insanlar.
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Komsuya bi ugrariz karadan yunan bulgar hafta sonu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri Bu kriterleri açıklasada bilsek ~ 8 yıl önce
Bilelim de cahil kalmayalim. Kapalı kapılar arkasında ne oluyor. Neler veriyoruz. KIBRISI veriyormusunuz. İsrail güvenliğini mi sağlayacağız. Demokrasi bu olmasa gerek. Seçin 4 yıl sonra tekrar vatandaş olduğunuz hatırladım deyin. Bu hükümet de bir tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ! ~ 8 yıl önce
memlekette gizlenmeye çalışılsa da ekonomik kriz var,güvenlik diye bir şey yok,hergün bomba patlıyor,insanlar şehit oluyor,heryerde kaos var,komşularla ilişkiler ortada,turizm batma noktasına gelmiş, bu halde bir ülkeyi vizesiz avrupaya sokarlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi ~ 8 yıl önce
Verirler tabi tabi hayaller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mülteci kampı. ~ 8 yıl önce
Kardeşim alın size 6 milyar dolar para alın size de vizesiz avrupa yeter ki bize mülteci gelmesin.bizde salagizya oltaya geliriz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000