08 Haziran 2016, Çarşamba 09:51:11

AB havayolları arasında anlaşma istiyor

Avrupa Birliği, Türkiye, Körfez ve Asya ülkeleri ile hava trafiği anlaşmaları için zemin arıyor.
  • Vize serbestisi şartları arasına sanki çok anladıkları bir konu olan terör ile mücadale şartını sokuşturan ve Türk insanının 1969 dan beri hukuki hakkı olan vizesiz seyehat hakkını gasbeden AB ile konuşacak bir şeyin olmaması gerekir.Bu arada körfez şirketlerini ağırlıklı olarak İngilizler ve Almanlar yönetirler,şikayet etmesinler.
  • Körfez ülkeleri zaten Petrol zengini doğal olarak kendi havayolu şirketleriné belki de bedava uçak yakıtı satarak karlılık oranını artırıyorlar
  • yavur diycem kızacaksın Turk havacılıgını bitirirsin
  • adamlara beser onar ucak satarken iyi sonra haksiz rekabet diye agla..madem ucak satma o zaman gorelim samimiyetini
  • Bence güzel olur rekabet her zaman iyidir :) Gönül isterki Ryan Air Easy Jet wizzair Türkiyede iç dış hat ucuslari yapmalı.. Gülen bizlerin cebi olur Thy de pgs de fiyat kırarak ucagı doldurur
  • Önce KKTC'yi tanısınlar, sonra bakarız. AB, öyle işine gelen yerde Türkiye ile işbirliği düşünsün, işine gelmeyen yerde de Türkiye'yi pas geçsin; böyle çifte standart olmaz..!
  • Ha, iş ciddiye biniyor demek ki!... AB durumdan rahatsız... Ve büyük olasılıkla haklılar da! (Ne derece doğru bilmiyorum ama THY yurt dışından çok cazip fiyatlar veriyormuş. Yabancı bir Forum'da okudum: Amerika - IST - CDG (Paris) bileti fevkalade ucuz imiş. Düşünün 10-12 saat Amerika'dan binip İstanbul'a iniyorsunuz. AHL'da neresinden baksanız 2-3 saat transit süreniz var!... Sonra muhtemelen dar gövdeli bir TK seferine biniyor ve geldiğiniz yönün tersine batıya bir 3-3.5 saat daha uçuyorsunuz. Ama parasal anlamda, kazançlısınız!!!)
  • Lanse edilene bak. Büyüyen büyüyor neden bir anlaşma yapılıyor? Alman arabaları dünyayı sararken ne anlaşması vardı? Pasta büyük. Bundan çok rahatsız olanlar var.
  • Yapilacak her degisiklik aleyhimize olur

Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Türkiye ve Güneydoğu Asya'daki ülkelerle hava trafiği anlaşmaları yaparak havayolu şirketlerine destek sağlaması için Avrupa Komisyonu'na yeşil ışık yaktı.

AB'nin gayrı safi yurt içi hasılasına (GSYH) 110 milyar euro (123 milyar dolar) katkı veren Avrupa havacılık sektörü, Emirates, Etihad Havayolları ve Katar Havayolları'nın son zamanlarda gösterdiği hızlı genişleme ve trafik akışının Asya'ya yönelmesinden zarar gördü.

Komisyon, Aralık ayında üye ülkelerden Çin, Türkiye, BAE, Kuveyt ve Katar gibi ülkelerle hava ulaşımı anlaşmaları yapılması için yetki vermelerini istedi.

Son dönemlerde hükümetler tarafından çift taraflı olarak sıklıkla yapılan bu anlaşmalar yabancı havayollarının AB'de nereye ve hangi sıklıkta uçacağını ve aynı şekilde AB havayollarının nereye ve hangi sıklıkta uçacağını belirliyor.

Komisyon, anlaşmanın Avrupalı havayollarına özellikle Körfez ve Türkiye gibi dünyanın en hızlı büyüyen havacılık pazarlarına daha fazla erişim izni vermesini ve milyarlarca euroluk ekonomik getiri sağlamasını umut ediyor.

AB Ulaşım Komiseri Violeta Bulc, "Uzlaşma sağlandığında bu anlaşmalar bütün havacılık sektörüne yeni iş imkanları, yeni rotalar ve yolcular için daha iyi fiyatlar sunarken, firmalarımıza adil bir rekabet ortamı yaratacak" dedi.

Özellikle Lufthansa ve Air France ile beraber bazı ABD havayolu şirketleri, Körfez havayolu firmalarının adil olmayan bir şekilde devlet sübvansiyonları aldıklarını söylerken, bu iddialar Körfez şirketleri tarafından reddedildi.

AB havayolları arasında anlaşma istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

... ~ 8 yıl önce
Vize serbestisi şartları arasına sanki çok anladıkları bir konu olan terör ile mücadale şartını sokuşturan ve Türk insanının 1969 dan beri hukuki hakkı olan vizesiz seyehat hakkını gasbeden AB ile konuşacak bir şeyin olmaması gerekir.Bu arada körfez şirketlerini ağırlıklı olarak İngilizler ve Almanlar yönetirler,şikayet etmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
körfez ~ 8 yıl önce
Körfez ülkeleri zaten Petrol zengini doğal olarak kendi havayolu şirketleriné belki de bedava uçak yakıtı satarak karlılık oranını artırıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMİRLİ ~ 8 yıl önce
yavur diycem kızacaksın Turk havacılıgını bitirirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikiyuzluler ~ 8 yıl önce
adamlara beser onar ucak satarken iyi sonra haksiz rekabet diye agla..madem ucak satma o zaman gorelim samimiyetini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Bence güzel olur rekabet her zaman iyidir :) Gönül isterki Ryan Air Easy Jet wizzair Türkiyede iç dış hat ucuslari yapmalı.. Gülen bizlerin cebi olur Thy de pgs de fiyat kırarak ucagı doldurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guncel ~ 8 yıl önce
ic hat ucuklari zaten hep dolu ki :D
hani ambargo ~ 8 yıl önce
irana abd isine geldigi zaman ambargo yapiyor baska ülkelere baski yapıyor ama kendine gelince para kazanacak ya ambargoyu genişletiyor
Hepsi kandırmaca ~ 8 yıl önce
Önce KKTC'yi tanısınlar, sonra bakarız. AB, öyle işine gelen yerde Türkiye ile işbirliği düşünsün, işine gelmeyen yerde de Türkiye'yi pas geçsin; böyle çifte standart olmaz..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
KKTC nin tanınmayacağını herkes biliyor artık. Önemli olan artık bizim Kıbrıslı dostlarımız üzerindeki baskıyı kaldırıp kendi barış koşullarını kendilerinin belirlemesine fırsat vermektir.
mafaky ~ 8 yıl önce
Ha, iş ciddiye biniyor demek ki!... AB durumdan rahatsız... Ve büyük olasılıkla haklılar da! (Ne derece doğru bilmiyorum ama THY yurt dışından çok cazip fiyatlar veriyormuş. Yabancı bir Forum'da okudum: Amerika - IST - CDG (Paris) bileti fevkalade ucuz imiş. Düşünün 10-12 saat Amerika'dan binip İstanbul'a iniyorsunuz. AHL'da neresinden baksanız 2-3 saat transit süreniz var!... Sonra muhtemelen dar gövdeli bir TK seferine biniyor ve geldiğiniz yönün tersine batıya bir 3-3.5 saat daha uçuyorsunuz. Ama parasal anlamda, kazançlısınız!!!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eniştem beni ~ 8 yıl önce
Lanse edilene bak. Büyüyen büyüyor neden bir anlaşma yapılıyor? Alman arabaları dünyayı sararken ne anlaşması vardı? Pasta büyük. Bundan çok rahatsız olanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HO ~ 8 yıl önce
Yapilacak her degisiklik aleyhimize olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Bu adamlar kendi çıkarlarına gelmeyen hiç bir işe gelmezler
İzmirli ~ 8 yıl önce
Sanki Turk insani da gelmez goruyoruz Ataturkten Ankaraya sadece Thy ucuyor globallesin biraz ryan air easy jet wizz air toplamda 100 ucak hub yapsın Turkiyede otobus mu kaliyor..Biraz modern olun böyle olursa çok daha ucuza ucacagiz korkunc bir talep var ucaga yetmiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000