08 Aralık 2015, Salı 08:21:03

AB havacılıkta yeni stratejisini belirledi

Avrupa Birliği (AB), havacılık sektöründe rekabeti arttırmak için yeni havacılık stratejisini açıkladı.
  • dilerim ağababaların hükümdarlığı sona erer de insanca uçarız...

Avrupa Birliği (AB), havacılık sektöründe rekabeti arttırmak için yeni havacılık stratejisini açıkladı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ve AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, yeni Avrupa Havacılık Stratejisi'ni Brüksel'de düzenledikleri ortak basın toplantısıyla duyurdu.

Sefcovic, yeni Avrupa Havacılık Stratejisi'ne ilişkin, "Avrupa'nın büyümesi için, etkili ve rekabetçi bir havacılık sektörü merkez bir noktada. Yeni havacılık stratejisi, Avrupa havacılığının küresel anlamda öncü rolü için önemli bir çerçeve ortaya koyacak" dedi.

"Sektörün rekabetçiliğinin ve performansının arttırılması amaçlanıyor"

Havacılık sektörünün Avrupa'da doğrudan iki milyon insana istihdam sağladığına dikkati çeken Sefcovic, "AB, havacılıkta yüksek rekabetle karşı karşıya. Bugün açıklanan paketle, sektörün rekabetçiliğinin, performansının ve büyümesinin arttırılması amaçlanıyor" diye konuştu.

Violeta Bulc da, "Havacılıkta büyümenin devam etmesini sağlamak ve küresel anlamda kendimizi yeniden şekillendirmek istiyoruz. Bu nedenle, somut bir eylem planı hazırladık" ifadesini kullandı.

"Yeni strateji ile AB vatandaşları daha uygun fiyatlarla uçabilecek"

Avrupa'nın havacılıkta iç piyasasını daha kuvvetlendirmesi gerektiğine dikkati çeken Bulc, "Havacılıkta, koşulları şeffaflaştırmayı ve mevcut altyapıyı daha verimli kullanmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bulc, özel sektör yatırımcıları için havacılık sektörünü daha çekici bir iş ortamına kavuşturmayı planladıklarını belirterek, "Havacılıkta, güvenlikten, yolcu haklarından, çevreden, sosyal haklardan fedakarlık yapmadan ilerleyeceğiz. Yeni strateji ile AB vatandaşları, daha çok sayıda uçuşu daha uygun fiyatlara gerçekleştirebilecek" dedi.

Yeni stratejiyle, AB havacılık sektörünün yeni ve büyüyen piyasalara açılması desteklenecek. AB Komisyonu, üye ülkelerden diğer ülke ve bölgelerle havacılık anlaşmaları yapmak için yetki talep edecek.AB Komisyonu, "Tek Avrupa Hava Sahası" projesi üzerinde çalışmalar için 2020 yılına kadar her yıl 430 milyon avro yatırım yapacak.

AB havacılıkta yeni stratejisini belirledi

Yorumlar

low-cost ~ 8 yıl önce
dilerim ağababaların hükümdarlığı sona erer de insanca uçarız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000