10 Mart 2011, Perşembe 08:28:27

A400M'DE YENİ GELİŞME

Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS) Başkanı Louis Gallois, A400M askeri nakliye uçağı projesinde Türkiye ve İngiltere ile yürütülen müzakereler konusunda iyimser olduğunu belirterek, nihai görüşmelerin birkaç hafta içinde sonuçlanacağını düşündüğünü bildirdi.
  • Hala bitmedi şu proje devamlı uçağın resimlerini, video gösterilerini sunuyorlar ki devam ediyoruz yapıyoruz diye.. Kaç sene n oldu hala tık yok ne zaman kesin teslimat belli değil erteleniyor.. Yahu her gelişmiş ülke gibi American C-17 nakliye uçağı satın alacaksın. Yok ortak üretim yok, komşu üretim yok böyle bir şey. Alın size döküntü casalar ortak üretim kaç tanesi düştü yüzlerce askerimiz şehit oldu teknik nedenlerden dolayı düştü uçaklar boş konuşmaya gerek yok.. Arap ülkerlerinden Qatar satın almış C-17 biz neden satın almayalım ..
Gallois, A400M askeri nakliye uçağı projesinin ek finansmanı konusunda İngiltere ve Türkiye ile yürütülen müzakerelerin bir kaç hafta içinde sonuçlanacağını düşündüğünü ifade ederek, bu konuda hiçbir endişesinin bulunmadığını vurguladı.

Louis Gallois, Fransa, İspanya ve Almanya ile nihai görüşmelerin tamamlandığını ifade etti.

Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika ve Lüksemburg'un oluşturduğu 7 alıcı ülke geçen yıl Kasım ayında projeye 3,5 milyar avro ek finansman sağlanması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Fransa, 2003 yılında 50 adet A400M askeri nakliye uçağı siparişi vermişti. Fransa'ya ilk teslimatın 2013 yılında yapılması planlanıyor. Almanya ise 60 adet almayı planladığı A400M sayısını Ocak ayında 53'e düşürdüğünü açıklamıştı.

Fransa, bu sabah projeye 417 milyon avro ödeme yapacağını duyurmuş ancak uçak siparişini 25'ten 22'ye indiren İngiltere ve 10 adet A400M alması beklenen Türkiye ile müzakereler ise netlik kazanmamıştı.

EADS'ın en önemli projesi askeri nakliye uçağı (A400M) için Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika ve Lüksemburg'dan oluşan 7 alıcı ülke, 2003 yılında Airbus'a toplam 180 adet sipariş vermiş, daha sonra sipariş sayısı 170'e inmişti.

Bu ülkelerin söz konusu tarihte Airbus ile imzaladığı anlaşmaya göre proje 20 milyar avroya mal olacaktı. Ancak, projenin çok karmaşık olması, A400M'lerin teslimatında gecikmelere ve maliyetin artmasına neden oldu.
A400M'DE YENİ GELİŞME

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hala bitmedi şu proje devamlı uçağın resimlerini, video gösterilerini sunuyorlar ki devam ediyoruz yapıyoruz diye.. Kaç sene n oldu hala tık yok ne zaman kesin teslimat belli değil erteleniyor.. Yahu her gelişmiş ülke gibi American C-17 nakliye uçağı satın alacaksın. Yok ortak üretim yok, komşu üretim yok böyle bir şey. Alın size döküntü casalar ortak üretim kaç tanesi düştü yüzlerce askerimiz şehit oldu teknik nedenlerden dolayı düştü uçaklar boş konuşmaya gerek yok.. Arap ülkerlerinden Qatar satın almış C-17 biz neden satın almayalım ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000