05 Ocak 2010, Salı 13:45:15

A400M'DE ŞOK!

Airbus'ın, Türkiye savunma sanayii tarihinin en büyük projeleri arasında gösterilen ve savunma çevrelerince "uçan kaleler" olarak adlandırılan A400M askeri nakliye uçakları projesinden ayrılmayı düşündüğü belirtiliyor.
  • Haberde Airbus yöneticisinin talep ettiği ilave paranın projeye dahil olan NATO ülkelerince ödenmesinden endişe duyduğu belirtiliyor, ve aba altından sopa gösterilerek \"para yoksa biz yokuz\" deniliyor. Gerçek, üretici çeşitli bahaneler, mühendislik hataları, üretim hataları gibi sorunları müşterisine fatura etmek istiyor. Müşteri de durumu değerlendirmeli, mahkemeye verse Airbus\' ın donunu bile alır. Airbus\'ın kaybedeceği para, istihdam ve itibar (güvenirlilik) yönüyle de düşünmesi lazım. Neticede sonuçlandıramadığı bir projesi olacak. Şu anda pazarlık aşamasında olduğu için bu tür şantaj söylentileriçıkması normal.
  • biz ancak düdüklü tencere yaparız bu kafayla...sanırım uçurtma yaparız diyecektiniz?
  • Bu köşede her A400M haberi çıktığında yazdım "ölü balık" diye ve ayrıca derhal bu projeden çıkmamız gerektiğini belirttim. Ayranımız yok içmeye, ne işimiz var bunun hergün artan maliyeti ile. Aklın yolu bir. Onlar maliyetleri arttırsınlar biz bedelini ödeyelim. Ne güzel dünya. Oraya ödeyeceğimiz paraya kendimiz uçak yaparız.

Airbus Üst Yöneticisi Thomas Enders'ın, maliyetli bulduğu bu projenin finansmanından kaygı duyduğu, Avrupa'daki yedi NATO müşterisinin, 7,58 milyar dolarlık ek ödeme konusunda, bu ay sonuna kadar anlaşıp anlaşamayacaklarına da şüpheyle baktığı ifade edildi.

Airbus firmasının, A400M projesinin zarar etmeye devam etmesi halinde, burada çalışan mühendislerin sivil havacılık bölümüne aktarılması için liste düzenlediği kaydediliyor.

Türkiye, ilk uçuşunu, 11 Aralık 2009 Cuma günü İspanya'nın Sevilla şehrinde başarı ile gerçekleştiren A400M uçaklarından 10 adet satın alacak.

A400M'den, Almanya'nın 60, Fransa'nın 50, İngiltere'nin 25, Türkiye'nin 10, Belçika'nın 7, Lüksemburg'un 1 siparişi bulunurken, dışarıdan sipariş veren ülkelerden Güney Afrika'nın gecikmeden dolayı 8 uçak talebini dondurduğu, Malezya'nın 5 uçak siparişinin ise geçerliliğini koruduğu kaydedildi.

 

A400M'DE ŞOK!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Haberde Airbus yöneticisinin talep ettiği ilave paranın projeye dahil olan NATO ülkelerince ödenmesinden endişe duyduğu belirtiliyor, ve aba altından sopa gösterilerek \"para yoksa biz yokuz\" deniliyor. Gerçek, üretici çeşitli bahaneler, mühendislik hataları, üretim hataları gibi sorunları müşterisine fatura etmek istiyor. Müşteri de durumu değerlendirmeli, mahkemeye verse Airbus\' ın donunu bile alır. Airbus\'ın kaybedeceği para, istihdam ve itibar (güvenirlilik) yönüyle de düşünmesi lazım. Neticede sonuçlandıramadığı bir projesi olacak. Şu anda pazarlık aşamasında olduğu için bu tür şantaj söylentileriçıkması normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz ancak düdüklü tencere yaparız bu kafayla...sanırım uçurtma yaparız diyecektiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu köşede her A400M haberi çıktığında yazdım "ölü balık" diye ve ayrıca derhal bu projeden çıkmamız gerektiğini belirttim. Ayranımız yok içmeye, ne işimiz var bunun hergün artan maliyeti ile. Aklın yolu bir. Onlar maliyetleri arttırsınlar biz bedelini ödeyelim. Ne güzel dünya. Oraya ödeyeceğimiz paraya kendimiz uçak yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000