24 Mayıs 2011, Salı 16:45:59

A380'İN SON MÜŞTERİSİ KORE OLDU!

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380'in yeni kullanıcısı Kore Havayolları oldu...
  • thy,nin sembolikte olsa 1 tane 747 almasi lazim.aslinda 747 veya 380 gereksiz.
  • kore havayolarına renkler çok yakışmış.güzel bir kombinasyon olmuş..adamlar bu uçağı doldururlar rahatça.ne de olsa hem ab ye hemde abd'ye vizesiz uçuyorlar.
  • bu ucagı almak ne derecede mantıklı?bu kadar yolcuyu doldurabılcekmısnız?ben zannetmıyorum
  • havacilik konseptini tamamen degistirecek olan uzay ucagi, ve 1323 yolcu kapasiteli 4 katli airbus A9XX projesine thyde katilmali ve gerekli siparisleri ilk verenlerden olmalidir.
  • bence sen git yat uyu :))
  • Neden 747-8? Amerikan esegi daha iyimi ucuyor.Kac kere 747 ye bindin?
  • sana kalsa 747-9 almalı.. !
  • Atatürk havalimanının kapasitesi alanı, hiçbir şekilde kaldıramaz zaten mevcut thy uçakları sığmıyor sadece park alanı olarak saatlerce bekliyorlar mümkün değil. Ancak atatürk de yeni uçak alanları genişletilirse yeni pist yapılırsa, geniş taksi yolları ancak o zaman olur.. Thy nin böyle bir uçağa ihtiyacı var mı bence ihtiyacı yok daha zaman var kısa vadede.. ayrıca bu uçağın bir süre daha görelim bakalım misali piyasası otursun ayrıca avusturalya havayolarının atlattığı ciddi bir motor yangını oldu motor arızasından dolayı..
  • hamdi topcu bey bugun bloomberg'e yeni uçak alımı için yakında ihaleye çıkacağız dedi. bu hangi uçaklar için ihale? 380 veya 747 olabilirmi?
  • Bence THY ye en cok yakisan ucak Boeing 787-8 olur

Kore Havayolları ilk A380’ini bugün Airbus’ın merkezi Toulouse’ta gerçekleştirilen tören ile teslim aldı. Airbus Başkanı ve CEOsu Tom Enders’in ev sahipliğini yaptığı törene Kore Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yang Ho Cho katıldı. Törende ayrıca EADS CEOsu Louis Gallois da hazır bulundu.  Airbus A380 siparişi veren altıncı havayolu olan Kore Havayolları’nın uçak için toplam 10 adet siparişi bulunuyor.

Kore Havayolları A380 uçaklarını öncelikle merkezi Seul’den Asya’daki uçuş noktalarına sonrasında ise Kuzey Amerika ve Avrupa’ya non-stop uçuşlarda kullanacak. Havayolunun A380 filosu üç sınıfta 407 yolcu kapasitesi ile yolcularına daha fazla alan sunacak. Uçakta dünyada bir ilk olan Duty Free alanının yanı sıra üst katta premium yolculara özel bir bar ve lounge da bulunuyor. 

Kore Havayolları Başkanı ve CEOsu Yang Ho Cho törende: “Kore Havayolları Avrupa dışında Airbus siparişi veren ilk havayoluydu şimdi ise Airbus uçakları filomuzun vazgeçilmez bir parçası oldu. Bugün teslim aldığımız yakıt tasarrufu sağlayan, ekonomik, verimli ve eşsiz A380ler Kore Havayolları’nın dünyanın en çok saygı duyulan havayolları arasındaki yerini sağlamlaştırma misyonunda bizlere önemli bir yardım sağlayacak” dedi. 

Airbus CEO’su Tom Enders, “Kore Havayollarının, A380’in en son kullanıcısı olmasından dolayı son derece gururluyuz. A380, çevreye olan duyarlılığı, eko verimlilik ve konfora yönelik yeni standartları ile bir oyun değiştirici olduğunu kanıtlamıştır. Bizler A380’nin, dünyanın en büyük hava yollarından biri olan Kore Havayolları’nın bu konumunu daha da güçlendireceğine eminiz” dedi.

Eko verimli A380, 2007 yılında hizmete girdiğinden beri daha düşük maliyetle daha fazla yolcu taşıyarak tüm beklentileri aşıyor. Geniş, sessiz kabini ve sunduğu uçuş keyfi ile yolcuların da favorisi oldu. Böylece A380in doluluk oranı artıyor ve bu da uçağa her yerde önemli bir rekabet avantajı sağlıyor.

Tipik üç sınıf konfigürasyonunda 525 yolcu kapasitesine sahip olan A380 15,300km menzile sahip. Böylece uçak tamamen ful kapasite ile Seul’den herhangi bir Avrupa destinasyonuna ve hatta ABD’nin Doğu yakasına direkt olarak uçabiliyor.

A380'İN SON MÜŞTERİSİ KORE OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
thy,nin sembolikte olsa 1 tane 747 almasi lazim.aslinda 747 veya 380 gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kore havayolarına renkler çok yakışmış.güzel bir kombinasyon olmuş..adamlar bu uçağı doldururlar rahatça.ne de olsa hem ab ye hemde abd'ye vizesiz uçuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ucagı almak ne derecede mantıklı?bu kadar yolcuyu doldurabılcekmısnız?ben zannetmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacilik konseptini tamamen degistirecek olan uzay ucagi, ve 1323 yolcu kapasiteli 4 katli airbus A9XX projesine thyde katilmali ve gerekli siparisleri ilk verenlerden olmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence sen git yat uyu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neden 747-8? Amerikan esegi daha iyimi ucuyor.Kac kere 747 ye bindin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sana kalsa 747-9 almalı.. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk havalimanının kapasitesi alanı, hiçbir şekilde kaldıramaz zaten mevcut thy uçakları sığmıyor sadece park alanı olarak saatlerce bekliyorlar mümkün değil. Ancak atatürk de yeni uçak alanları genişletilirse yeni pist yapılırsa, geniş taksi yolları ancak o zaman olur.. Thy nin böyle bir uçağa ihtiyacı var mı bence ihtiyacı yok daha zaman var kısa vadede.. ayrıca bu uçağın bir süre daha görelim bakalım misali piyasası otursun ayrıca avusturalya havayolarının atlattığı ciddi bir motor yangını oldu motor arızasından dolayı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hamdi topcu bey bugun bloomberg'e yeni uçak alımı için yakında ihaleye çıkacağız dedi. bu hangi uçaklar için ihale? 380 veya 747 olabilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence THY ye en cok yakisan ucak Boeing 787-8 olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000