05 Haziran 2009, Cuma 01:24:47

A380'i özel jet yapıyorlar

İngiliz firma adı gizli tutulan müşterisi için 300 milyon sterlin değerinde 'uçan saray' tasarladı.
  • arkadaşlar uçağı ben yaptırıyorum polemiğe gerek yok :))
  • Bİzim derdimiz uçak ile Bize ne arapların parasından hem arap bu parayı yatarak kazanıyor. Çalışmıyor ki
  • Dünyada en büyük para sanıldığı gibi araplarda değil yahudilerdedir. dünyada unilever avrupada aldi hofer marketleri yahudinindir.ama hiç bir yahudinin böyle harcama yaptığına şahit olamazsınız. işte onların dünyaya hakim olma sebepleri budur.onlar üretir müslümanlar tüketir. müslümanda para biter.ondan sonra görür anyayı konyayı
  • bu uçağın sahibi suudi kralının oğlu..çünkü tek özel A380 siparişini tek veren kişi o...iyi günlerde kullanır umarım...
  • Sayın yorumcular saptırmayın lütfen atasözlerini. Dogrusu: Kasap yağı fazla bulursa .... ......... sürermiş.Derler atasözünde. Arabın yaptığına gelince parasını özel uçak yaptırarak kullanıyorsa bize ne? Kendi bileceği bir şey. Dünün yoksul arab'ına bugünkü YENİ ZENGİN yaşamını yakıştıramıyorsak, oturup ulusça çalısıp daha da iyi duruma gelmeye çalışmalıyız. Boş sözcüklerle hiç bir yere gelemeyiz.
  • Nazar etme ne olur, çalis senin de olur !
  • valla arkadaş doğru söylemiş başbakan görmesin hocasıyla kendisine yaptırır adamda para çok ne yapacaksa yapar kime ne ya bu yağı bol olunca bi yerlerine sürer yorumlarını yapan arkadaşlar sizinde yağınız bol olsa sizde sürersiniz ne uçukluklar yaparsınız laf söylemesi en kolayı ya bidefa türk milleti olarak abartmayı çok seviyoruz ki bukadar servet sizlerde olsa bundan daha farklı "aaa bu ne görgüsüzlük" diyeceğimiz şeyleri sizler yaparsınız
  • Zenginin mali zügürtün agzini yorar derlermis. Size ne? Adamin yagi fazlaysa neresine isterse sürsün. Dünün yoksul fellahi bugün göklerde saray yaptiriyor kendine. Siz de becerin yapin, at binenin kilic kusananin.
  • Basbakanimiz gormesin yoksa halkin verdigi vergilerle kendine de yaptirir
  • Böyle bir uçağın uçamaması lazım. Havuz filan...

İnanılmaz yeni tasarımıyla şaşkına çeviren dünyanın en büyük özel uçağı Airbus A380'den dönüştürülerek yapılacak.

'Süperjumbo' bir İngiliz firması tarafından adı açıklanmayan Ortadoğulu bir müşteri için özel hazırlanıyor.

Uçan bir saraydan farksız olan özel uçağın içinde yok yok. Tasarımcılar, Türk hamamından, konser salonuna ve yerden tavana kadar ekranlardan, hologram projektöre kadar akla hayale gelmeyecek şeyleri düşünmüş.

Uçağın sahibi, son model arabasıyla uçağa kadar gidip, aracını uçağın içindeki garaja park edebilecek. Ayrıca uçağın kapısı açılır açılmaz talihli kişinin ayaklarının altına kırmızı halı da seriliyor.

Uçağı tasarlayan Design Q'nun kurucularından Gary Doy, "Uçak bu haliyle Oscar törenlerini gölgede bırakacak bir tasarıma sahip" diyor.

SÜPER İNCE MERMERDEN HAMAM

A380'in gövdesi bir 'dinlenme bölgesine' dönüştürülmüş. Türk hamamı, uçakta ağırlık yapmaması için sadece iki milimetre kalınlığında son derece kaliteli bir mermerden yapılmış.
 
Hemen yandaki 'mutluluk odasında' çok sayıda ekran bulunuyor, yerler, duvarlar ve tavan binlerce görüntü gösterebiliyor.

HEM UÇAN SARAY, HEM UÇAN HALI!

Yerdeki dev ekranlara uçağın altındaki yeryüzünün gerçek görüntüsü yansıtılarak 'uçan halı' efekti yaratılabiliyor.

Muhteşem uçaktaki bir sistem otomatik esinti sağlıyor. Bu esintide istenilen koku sağlanabilirken, tercihe göre sesler dinlenebiliyor, sıcaklık istenildiği gibi ayarlanabiliyor. Sözgelimi deniz kokusu eşliğinde uçabiliyorsunuz.

Toplantı odasında bulunan camdan daha hafif dayanıklı bir plastik şeffaf malzemeden yapılmış pano, dokunmatik ekran vazifesi görüyor.

Bu ekranda, istendiği takdirde borsa takip edilebiliyor, ya da uçağın diğer bölgeleri izlenebiliyor.

Uçaktaki hologram sistemiyle, uçaktaki toplantılara başka bir kişi üç boyutlu olarak dahil olabiliyor ve konferanslar yayına aktarılabiliyor.

Uçağın iç kısmının Arapça harflerin zarif kıvrımlarını andırır şekilde dekore edilmesi dikkat çekerken, altın kaplama herhangi bir ayrıntı bulunmuyor.

"Uçan saray" yaklaşık üç yıl içinde sahibine teslim edilecek.

Gizli müşteriye özel 'uçan saray'

A380'i özel jet yapıyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar uçağı ben yaptırıyorum polemiğe gerek yok :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bİzim derdimiz uçak ile Bize ne arapların parasından hem arap bu parayı yatarak kazanıyor. Çalışmıyor ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyada en büyük para sanıldığı gibi araplarda değil yahudilerdedir. dünyada unilever avrupada aldi hofer marketleri yahudinindir.ama hiç bir yahudinin böyle harcama yaptığına şahit olamazsınız. işte onların dünyaya hakim olma sebepleri budur.onlar üretir müslümanlar tüketir. müslümanda para biter.ondan sonra görür anyayı konyayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu uçağın sahibi suudi kralının oğlu..çünkü tek özel A380 siparişini tek veren kişi o...iyi günlerde kullanır umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yorumcular saptırmayın lütfen atasözlerini. Dogrusu: Kasap yağı fazla bulursa .... ......... sürermiş.Derler atasözünde. Arabın yaptığına gelince parasını özel uçak yaptırarak kullanıyorsa bize ne? Kendi bileceği bir şey. Dünün yoksul arab'ına bugünkü YENİ ZENGİN yaşamını yakıştıramıyorsak, oturup ulusça çalısıp daha da iyi duruma gelmeye çalışmalıyız. Boş sözcüklerle hiç bir yere gelemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nazar etme ne olur, çalis senin de olur !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
valla arkadaş doğru söylemiş başbakan görmesin hocasıyla kendisine yaptırır adamda para çok ne yapacaksa yapar kime ne ya bu yağı bol olunca bi yerlerine sürer yorumlarını yapan arkadaşlar sizinde yağınız bol olsa sizde sürersiniz ne uçukluklar yaparsınız laf söylemesi en kolayı ya bidefa türk milleti olarak abartmayı çok seviyoruz ki bukadar servet sizlerde olsa bundan daha farklı "aaa bu ne görgüsüzlük" diyeceğimiz şeyleri sizler yaparsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zenginin mali zügürtün agzini yorar derlermis. Size ne? Adamin yagi fazlaysa neresine isterse sürsün. Dünün yoksul fellahi bugün göklerde saray yaptiriyor kendine. Siz de becerin yapin, at binenin kilic kusananin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Basbakanimiz gormesin yoksa halkin verdigi vergilerle kendine de yaptirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir uçağın uçamaması lazım. Havuz filan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000