15 Ağustos 2011, Pazartesi 10:20:24

A380 PİSTİNİ LİMAK YAPACAK

Mısır'da 25 Ocak halk ayaklanmasının ardından yapılan en büyük ihaleyi, Türkiye'den Limak Firması 387 milyon dolarlık teklifi ile aldı.
  • Bir yerlere pist yapmak haber mi ?
  • Hayırlı uğurlu olsun. Limak bir başarıya daha imza attı. Darısı isstanbula yapılacak 3. Havalimanı'na inşallah. Sabiha Gökçen'le başlayan Piriştinayla devam eden yolculuk Kahire ile taçlandı. Bizi izlemeye devam edin...
  • NEDENSE BURADA MEDİNE HAVALİMANINI ALAN TAV I ÖVEN MET EDENLERİ BURADA GÖREMEİYORUM!! GURUR DUYUN BE KARDEŞİM,LİMAK SANKİ İSRAİL ŞİRKETİ GİBİ ABUK SUBUK SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAPILIYOR!! ÖVÜNÜN, SEVİNİN VEDE GURUR DUYUN BİRAZ BE !! HAZMEDİN ARTIK BUNLARI. HAYIRLI UĞURLU OLSUN LİMAK VE TÜM TÜRKİYEYE!!
  • iner belki tabii ki ama sonuçta 2010 da 16m yolcu kapasitesi olan bir yerden bahsediyoruz ve de egypt air gibi zayıf bir oyuncusu var. yıllık 35m yolcusu olan ataturk havalimanı için bile 380 daha lux iken (pist ve alan yetersizliği bir yana) kahireye 380 operasyonu beklemek ancak biraz saflık olur. 5-10 seneye belki olur o kapasite ama o zamana da muhtemelen 380 işleten havayolu kalmaz, şimdi bile 380 kullanıcısı şirketler masraflarından ve dolduramadıkları uçaklardan dolayı yakınıp duruyorlar. neyse, sonuçta alan ve terminal yapılıyormuş nasılsa. 380 inerse oraya eger düzenli bir operasyonla, tekrar konuşuruz muhteremler:)))
  • Başlığı okuyunca AHL'ye yapıyor sandım. Bize ne Kahire'den? İsterlersez tane yapsınl
  • Muhterem, siz hangi isle istigal etmektesiniz?
  • kahireye yilda ne kadar yolcu geliyor. Kac adet terminal ve pist var. Once incele istersen. Eminim cok sasiracaksin.. Kahire cok cok iyi bir ucus noktasidir. Gunluk ATM sayilarina TRde bir havalimani erisemedi daha :)))
  • yaw kim kahireye 380 kaldırır ki? egypt air'in de 380 işletecek hali olmadığına gore, yine bir arap yağı bol bulunca hadisesi söz konusu:)))
Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Limak ile Kahire Havalimanı Şirketi arasında, 3 no'lu terminalin yıllık yolcu kapasitesinin yükseltilmesi, pistlerin A380 uçaklarına hizmet verebilmesi için genişletilmesi ve ilave tesislerin yapılmasını kapsayan proje imzalandı.

Limak'ın ihaleye girerken Mısır'a verdiği 387 milyon dolarlık teklifin, ihaleye katılan şirketler tarafından verilen en düşük teklif olduğu öğrenildi.

Dünya Bankasının kredi sağladığı projeye, teminat mektubunun verilmesi için 31 Ağustos tarihi son gün olarak belirlendi.

Kahire Uluslararası Havalanı 3 no'lu terminalinin yıllık yolcu kapasitesinin 3,5 milyondan 7,5 milyona çıkarılması ve pistlerin genişletilmesi kısımlarını içeren projenin inşaatının 31 Ocak 2012 yılında başlayarak 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Proje, 340 bin metrekarelik alanda apron, taksi yolu ve bağlantı yollarının yapımını, 3 no;lu terminale entegre edilecek yeni terminal ve otel ile yeni bir iskele bloğu inşasını kapsayacak.

Ayrıca projenin içerisinde yaklaşık 168 bin metrekarelik kapalı alan inşaatının gerçekleştirilmesinin yanı sıra, saatte 4 bin 400 bagaj kapasiteli handling sisteminin de yer alacağı kaydedildi.

(Hürriyet)
A380 PİSTİNİ LİMAK YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir yerlere pist yapmak haber mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun. Limak bir başarıya daha imza attı. Darısı isstanbula yapılacak 3. Havalimanı'na inşallah. Sabiha Gökçen'le başlayan Piriştinayla devam eden yolculuk Kahire ile taçlandı. Bizi izlemeye devam edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NEDENSE BURADA MEDİNE HAVALİMANINI ALAN TAV I ÖVEN MET EDENLERİ BURADA GÖREMEİYORUM!! GURUR DUYUN BE KARDEŞİM,LİMAK SANKİ İSRAİL ŞİRKETİ GİBİ ABUK SUBUK SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAPILIYOR!! ÖVÜNÜN, SEVİNİN VEDE GURUR DUYUN BİRAZ BE !! HAZMEDİN ARTIK BUNLARI. HAYIRLI UĞURLU OLSUN LİMAK VE TÜM TÜRKİYEYE!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iner belki tabii ki ama sonuçta 2010 da 16m yolcu kapasitesi olan bir yerden bahsediyoruz ve de egypt air gibi zayıf bir oyuncusu var. yıllık 35m yolcusu olan ataturk havalimanı için bile 380 daha lux iken (pist ve alan yetersizliği bir yana) kahireye 380 operasyonu beklemek ancak biraz saflık olur. 5-10 seneye belki olur o kapasite ama o zamana da muhtemelen 380 işleten havayolu kalmaz, şimdi bile 380 kullanıcısı şirketler masraflarından ve dolduramadıkları uçaklardan dolayı yakınıp duruyorlar. neyse, sonuçta alan ve terminal yapılıyormuş nasılsa. 380 inerse oraya eger düzenli bir operasyonla, tekrar konuşuruz muhteremler:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başlığı okuyunca AHL'ye yapıyor sandım. Bize ne Kahire'den? İsterlersez tane yapsınl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muhterem, siz hangi isle istigal etmektesiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kahireye yilda ne kadar yolcu geliyor. Kac adet terminal ve pist var. Once incele istersen. Eminim cok sasiracaksin.. Kahire cok cok iyi bir ucus noktasidir. Gunluk ATM sayilarina TRde bir havalimani erisemedi daha :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaw kim kahireye 380 kaldırır ki? egypt air'in de 380 işletecek hali olmadığına gore, yine bir arap yağı bol bulunca hadisesi söz konusu:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000