14 Eylül 2010, Salı 15:03:27

A350 XWB'nin uçuş testlerine başlandı

Airbus, Karbon Fiber Donanımlı Plastik‘ten (CFRP) yapılmış A350 XWB’nin standart tasarımlı gövde panelinin uçuş testlerine başladı. 15 m²’lik parça bir A340’un alüminyum gövde panelinin yerine konuldu.
  • Ayjet bu ucaklardan egitim icin alirsa o zaman lisansi 1 milyon euro'ya verirler :) Iyi saka yapmissiniz. Ayjet bunun simulatorunu alsa yeterli gerek yok harbisini almaya :)
  • ayjet daha yeni iki ucak aldi, umarim birer tane de A350den alir da ogrencilerini rahat rahat egitir
  • umarım en kısa surede tk da alır.bu arada dıshatlarda tgs ye gectı tk personellerının atamaları gerceklestı ama airporthaber nıcın haber yapmıyor turkıyenın en buyuk hava yolu yer işletmede yeni bir adım atıyor
  • cok büyük bir umutla cıkmasını ve ucurmayı bekliyorum!insallah hayal kırıklıgı olmaz!

Airbus’ın A340 MSN001 test uçağı ile gerçekleştirilen denemeler, basınçlı CFRP’nin akustik özelliklerini değerlendirecek ve A350 XWB kabin ses yalıtımını ayarlamaya yardımcı olacak üç haftalık test sürecinin bir parçası. Nantes’de Airbus tarafından üretilen  CFRP paneline, mikrofon sensörleri yerleştirildi ve panel pek çok farklı ses yalıtım materyaliyle test edilecek.

A350 XWB üretiminde son durum:

Başlıca A350 XWB parçalarının üretimi şu anda çeşitli Airbus tesislerinde devam ediyor. En son olarak Ağustos ayında alt ve üst kanat yüzeylerinin üretimi sırasıyla Illescas, İspanya’da ve Stade, Almanya’da başladı.

A350 XWB’nin üretim kilometre taşları:

•Aralık 2009’da Nantes’de A350 XWB merkezi kanat kutusu için ilk üretim başladı.
•Mart 2010’da Nantes’de merkez kanat kutusu için ilk metal kesme işlemi
 

A350 XWB'nin uçuş testlerine başlandı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ayjet bu ucaklardan egitim icin alirsa o zaman lisansi 1 milyon euro'ya verirler :) Iyi saka yapmissiniz. Ayjet bunun simulatorunu alsa yeterli gerek yok harbisini almaya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayjet daha yeni iki ucak aldi, umarim birer tane de A350den alir da ogrencilerini rahat rahat egitir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
umarım en kısa surede tk da alır.bu arada dıshatlarda tgs ye gectı tk personellerının atamaları gerceklestı ama airporthaber nıcın haber yapmıyor turkıyenın en buyuk hava yolu yer işletmede yeni bir adım atıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok büyük bir umutla cıkmasını ve ucurmayı bekliyorum!insallah hayal kırıklıgı olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000