14 Haziran 2013, Cuma 15:04:25

A350 XWB İLK İNİŞİ DE YAPTI

Airbus'ın yeni gözbebği A350 XWB inişini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.
  • ilk uçusu nihat doğan yapmadığı için tweeterı bıraktığını açıklamış :)
  • Airbusfan arkadaş motorlar yere çok yakın rüzgarlı havalarda sorun olmaz mı demiş. Koskoca Airbus mühendisleri bunu düşünemedi sen düşündün değil mi? tanesi 300 milyon dolar olan geliştirme için 10 milyar euro harcanan uçağın mühendisleri büyük bir soruna neden oldular desene.
  • kanatları airbus 350 boeing 787 den farklı uçağın gövdesine bağlantı yerleri, winglets farklı ve değişik uçağın burnu da daha toplu yukarıya doğru duruyor.. yeni uçak ilk teslimat ve sonrasında geçmesi gereken en 5 yıl sonrası.. boeing 787 de yaşanılan bazı ciddi problemleri gördük, sonrasında airbus 380 de yaşanılan sorunları da gördük zaman herşeyin ilacı olacaktır.. motorlar yere yakın duruyor eminim mühendisleri bunu hesaplamışlardır fırtanılı rüzgarlı havalarda iniş olduğunda pistte çarpmaması açsıından..
  • umarım daha sorunsuz olur ama gövde ve özellikle kanat tasarımı olarak 787 çok daha yenilikçi idi.. Ve son olarak dreamliner daha sessiz geldi videoda
  • Motorlarin zeminle mesafesi cok az, ruzgarli ucuslarda bunun problem olabiliecegini dusunuyorum sahsen.
  • Sizce de B787 ye benzemiyor mu ? Yani Airbus olarak uçağın burnunu daha bi yuvarlak yapmaları lazımdı gibime geldi.
  • cok güzel kuş ucak hayranı olarak havacılık adına hayırlı olsun
  • Wingletler çok güzel.
  • Çok ama çok tatlı. Çok sevdim.

Airbus için bugün tarihi bir gün yaşandı. A350 XWB, Toulouse Blagnac Havalimanı'ndan yerel saatle 10:00 sularında havalanmıştı. Yaklaşık 4 saat boyunca havada kalan ve tüm dünyanın canlı yayında izlediği "ilk uçuş" yine yerel saatle 14:02'de sona erdi.

Toulouse Blagnac Havalimanı'nda bulunan çok sayıda Airbus yetkilisi ve Fransız vatandaşı tarafından alkışlarla kalkış yapan uçak, yine kalabalık tarafından alkışlarla eşliğinde iniş yaptı.

AirportHaber de bu tarihi uçuşu okuyucularına an be an aktardı.











A350 XWB İLK İNİŞİ DE YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

nihat350 ~ 11 yıl önce
ilk uçusu nihat doğan yapmadığı için tweeterı bıraktığını açıklamış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Airbusfan arkadaş motorlar yere çok yakın rüzgarlı havalarda sorun olmaz mı demiş. Koskoca Airbus mühendisleri bunu düşünemedi sen düşündün değil mi? tanesi 300 milyon dolar olan geliştirme için 10 milyar euro harcanan uçağın mühendisleri büyük bir soruna neden oldular desene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 11 yıl önce
nasa uzak mekiği challenger da sadece 1 dolarlık bir conta yüzünden düşmüştü hem de contanın dandikliğini bildikleri halde. demek ki binlerce mühendis de hata yapabiliyor.
camaroth ~ 11 yıl önce
kanatları airbus 350 boeing 787 den farklı uçağın gövdesine bağlantı yerleri, winglets farklı ve değişik uçağın burnu da daha toplu yukarıya doğru duruyor.. yeni uçak ilk teslimat ve sonrasında geçmesi gereken en 5 yıl sonrası.. boeing 787 de yaşanılan bazı ciddi problemleri gördük, sonrasında airbus 380 de yaşanılan sorunları da gördük zaman herşeyin ilacı olacaktır.. motorlar yere yakın duruyor eminim mühendisleri bunu hesaplamışlardır fırtanılı rüzgarlı havalarda iniş olduğunda pistte çarpmaması açsıından..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir 787 değil:) ~ 11 yıl önce
umarım daha sorunsuz olur ama gövde ve özellikle kanat tasarımı olarak 787 çok daha yenilikçi idi.. Ve son olarak dreamliner daha sessiz geldi videoda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbusfan ~ 11 yıl önce
Motorlarin zeminle mesafesi cok az, ruzgarli ucuslarda bunun problem olabiliecegini dusunuyorum sahsen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airMuhendİs ~ 11 yıl önce
harcanıyorsun buralarda,sanal airbus :)
Boeing ~ 11 yıl önce
Sizce de B787 ye benzemiyor mu ? Yani Airbus olarak uçağın burnunu daha bi yuvarlak yapmaları lazımdı gibime geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 11 yıl önce
Yani Airbus olsunda varsın yakıt tasaruffu bizden olsun diyorsun. Bu mantıkla samsung'unda rekorlar kıran S3'ünü yapmaması gerekirdi çünkü burnu Iphone 4'e benziyor.
406 ~ 11 yıl önce
cok güzel kuş ucak hayranı olarak havacılık adına hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Wingletler çok güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Çok ama çok tatlı. Çok sevdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000