17 Mart 2014, Pazartesi 12:58:04

A320 NEO SON MONTAJ HATTINDA

Airbus, Almanya Hamburg ve Fransa St. Nazaire’den gelen ön ve arka gövde bölümleri ile birlikte Toulouse Son Montaj Hattı’na getirilen ilk A320neo modelinin son montajına başladı.
  • A 320Neo Tamamen eski kasa üzerine modifye edilerek tekrardan tasarlandı. Bu tasarımı ve mokaplarının tamamını bir Türk şirketi yaptı. Gavur yapar Türk bakar derken biraz araştıralım sonra konuşalım. Ayrıca TAI bu Türk şirketi ile yıllardır çalışmak istiyor ancak Türkiye de bu işlerin tam hakkıyla yapılmasına olanak sağlayacak ortam siyasi nedenlerden dolayı bir türlü verilemiyor. Bu nedenle de bu şirket Türkiye'de bu işleri yapmak konusunda isteksiz kalıyor. Yine bu şirket A 350 XWB nin de mokaplarını ve test kanatlarını gerçekleştirdi. Airbusun, Airbus dışında AR-GE konusunda çalıştığı 3 şirketten birisidir.
  • Sen turk degılmısın kardesım ?ha degılsen başka şayet turk ısen bızım yapamamamızdan bu kadar muzdarıpsen sen yap gâvur baksın ,kı yapamayacağın aşikardır o zaman boş laf kalabalığı yapma
  • Bu ucagin section 18 govde panellerini tusas tai tek kaynak olarak uretiyor; haberiniz var miydi? Turkiyenin havacilik sitesiyiz diyorsunuz ama haber cevirmekten baska bir sey yapmiyorsunuz.
  • gevur yapar Turkler bakar.... hamd olsun :))
  • NEO Ergenekon ile alakasi varmi acep??
  • Yaptigina santaj derler neolara montaj derler,

A320 neo, 2014 yılının son çeyreğinde ilk uçuşunu yapmaya hazırlanıyor. A320neo’nun gövde kesitleri Airbus'ın Toulouse Son Montaj Hattı’nda birleştiriliyor.

Bu aşama tamamlandıktan sonra, bir sonraki aşamada kanatlar gövdeye monte ediliyor. A320 Ailesi uçaklarının son montajının tamamlanması yaklaşık olarak bir ay sürüyor. Ortalama olarak her yedi saatte bir, bir A320 Ailesi uçağı Airbus’ın Toulouse, Hamburg veya Tianjin’nde yer alan üç ayrı Son Montaj Hattı’ndan çıkıyor.

İlk uçuşunu 2014 yılının son çeyreğinde gerçekleştirecek olan A320neo’nun ilk teslimatı ise 2015 yılı sonunda gerçekleşecek. A320neo, yeni nesil motorları, yüzde 15’e kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve uçak başına karbon salınımını 3600 tona kadar azaltan geniş Sharklet kanat ucu cihazlarını kapsayan "yeni motor seçeneği" ile birlikte sunuyor.

A320 NEO SON MONTAJ HATTINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

KALAY ~ 10 yıl önce
A 320Neo Tamamen eski kasa üzerine modifye edilerek tekrardan tasarlandı. Bu tasarımı ve mokaplarının tamamını bir Türk şirketi yaptı. Gavur yapar Türk bakar derken biraz araştıralım sonra konuşalım. Ayrıca TAI bu Türk şirketi ile yıllardır çalışmak istiyor ancak Türkiye de bu işlerin tam hakkıyla yapılmasına olanak sağlayacak ortam siyasi nedenlerden dolayı bir türlü verilemiyor. Bu nedenle de bu şirket Türkiye'de bu işleri yapmak konusunda isteksiz kalıyor. Yine bu şirket A 350 XWB nin de mokaplarını ve test kanatlarını gerçekleştirdi. Airbusun, Airbus dışında AR-GE konusunda çalıştığı 3 şirketten birisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 10 yıl önce
Bahsettigin tasarim ve mock-up'lari yapan Turk sirketinin websitesi adresini verebilirsin belki? Ayrica neyin mock-up'ini? Airbus'in mock-up center'i Toulouse'dadir. Bu arada Ar-ge konusunda Airbus'in beraber calistigi sanirim binlerce sirket var. 3 sirketle ortak calisarak ucak uretmek zor olurdu.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen turk degılmısın kardesım ?ha degılsen başka şayet turk ısen bızım yapamamamızdan bu kadar muzdarıpsen sen yap gâvur baksın ,kı yapamayacağın aşikardır o zaman boş laf kalabalığı yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ucagin section 18 govde panellerini tusas tai tek kaynak olarak uretiyor; haberiniz var miydi? Turkiyenin havacilik sitesiyiz diyorsunuz ama haber cevirmekten baska bir sey yapmiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 10 yıl önce
gevur yapar Turkler bakar.... hamd olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEO ~ 10 yıl önce
NEO Ergenekon ile alakasi varmi acep??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santaj montaj ~ 10 yıl önce
Yaptigina santaj derler neolara montaj derler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000