20 Şubat 2011, Pazar 08:35:07

960 BİN KİŞİ E-PASAPORT ALDI

4 günde sahibine ulaştırılan ve bugüne kadar 960 bin kişinin sahip olduğu biometrik pasaportlara ilgi şaşırttı. Türkiye, sisteme yıllar önce geçen ABD ve Almanya'yı bile geride bıraktı.
  • ÇİP BAHANESİYLE HEYETİMİZ DÜNYA TURUNA ÇIKMIŞ ANLAŞILAN..GEZİN BAKALIM...SANKİ ÇOK ÇALIŞIYORSUNUZ , DEVLETE,MİLLETE ÇOK FAYDALI OLUYORSUNUZ DA...DÜNYADA Kİ EN KÖTÜ ÇİPLİ PASAPORTLARDAN BİRİ MAALESEF BİZİM..HEM GEZİYORSUNUZ HEM DE EN KÖTÜSÜNÜ YAPIYORSUNUZ NASIL OLUYOR BU??? ÇİPLİ PASAPORTLARIN RESİMLİ SAYFASI ÇOK KÖTÜ..KISA SÜREDE ÜZERİNDEKİ PULLAR DÖKÜLÜYOR,SİSTEM OKUMUYOR..DUYDUNUZ MIU EY YETKİLİLER??? BUNUN İÇİN VATANDAŞ VERGİSİYLE DÜNYAYI GEZMENİZE GEREK YOK..HEM MÜŞTERİSİNİZ HEM DE MİLLETİN AYAĞINA GİDİYORSUNUZ..
  • Passaportun içinde çip vardır.Kapakta bulunan sarı çip sembolününün bulunduğu yer.
  • Bir chip İnsanlara takılacak.Bu şu anda tüm teknolojik çalışmaları tamamlanış bir uğraştır.Hatta uygulama da da başarılı olunduğu söylenmektedir.
  • Pasaportların adı çipli. Yoksa içinde gerçek anlamda çip filan yok. Yani endişe etmeyin kimsenin sizi 24 saat izlediği yok. :)
  • Insanların vucudunu çip yerleştirilmeyecek! Çok fazla bilim kurgu filmi izlemişsin arkadaşım :) Ancak azılı suçlularda vucut içine çip yerleştirilebilir ki onlarda kişinin isteğine bağlı olarak değil. Zorunluluktan olacak... Zaten günümüzde az da olsa ayaklara elektronık pranga uygulaması var...
  • cipli pasaportlar pahali ama bu pasaportlarin kac gunde ciliyor
  • günümüzde teknolojik gelişme müthiş hızla ilerliyor. yalnız bulun beraberinde dünyada söz sahibi olan ülkeler insanları rahatça takip edebilmek için bu gibi hizmetlerde bunuyorlar. Bununda dahada ilerisi implant çip olacak. İnsanların vücuduna yerleştirlen bu çipte uydudan insanları daha rahat takip etmek bulunduğu yerde etkisiz hale getirmek için kullanılacaktır. Bu sadece bir geçiş aşamasıdır bu çipli pasaport, insanların takibini kolaylaştırmak için uygulanıyor. Siz sanmayınki insanlar vucutlarına çip yerleştirmez demeyin. Gönüllüler bile var hemde amerikada...

AB uyum yasaları çerçevesinde haziran ayında yürürlüğe giren çipli pasaport üretimi için yeni makineler alınacak. Gölbaşı'nda kurulan Pasaport Üssü'ne seri üretim yapan son teknoloji makinelerinin alınması planlanıyor.

Pasaport Tanzim Merkezi'nde kurulacak entegre sistem sayesinde personel sayısı düşürülecek. Endüstriyel üretimle birlikte günlük pasaport tanzim sayısının iki katına çıkartılması öngörülüyor.

Bu amaçla İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyet geçtiğimiz günlerde Fransa'daki kart fuarına katıldı. Yunanistan, Polonya, İsviçre'ye de inceleme gezisi yapan heyetin son durağı Amerika oldu.

İNGİLİZ SİSTEMİ İNCELENECEK

Pasaport Üssü'nde günde ortalama 5-6 bin pasaport tanzim ediliyor. Hac vb. yığılma dönemlerinde bu sayı günlük 13 bine kadar çıkıyor. 270 personelin görev yaptığı merkez 8 ay içinde 960 bin pasaport düzenleyerek adeta rekor kırdı.

Dünyadaki pasaport uygulamalarını yerinde görmek için Pasaport Daire Başkanlığı'ndan bir heyet önümüzdeki günlerde İngiltere'ye gidecek. Pasaport Dairesi yetkilileri, ABD'den sonra İngiltere'de uygulanan tanzim sistemi ve cihazları yerinde görecek.

1 Haziran 2010'da uygulamaya konan çipli pasaportlardan 960 bin kişi aldı. Bir pasaport yeni sahibine ortalama 4 günde ulaştırıldı. Böylece bu alanda sisteme yılar önce geçen ABD ve Almanya'yı geride bıraktık. (Sabah)

960 BİN KİŞİ E-PASAPORT ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
ÇİP BAHANESİYLE HEYETİMİZ DÜNYA TURUNA ÇIKMIŞ ANLAŞILAN..GEZİN BAKALIM...SANKİ ÇOK ÇALIŞIYORSUNUZ , DEVLETE,MİLLETE ÇOK FAYDALI OLUYORSUNUZ DA...DÜNYADA Kİ EN KÖTÜ ÇİPLİ PASAPORTLARDAN BİRİ MAALESEF BİZİM..HEM GEZİYORSUNUZ HEM DE EN KÖTÜSÜNÜ YAPIYORSUNUZ NASIL OLUYOR BU??? ÇİPLİ PASAPORTLARIN RESİMLİ SAYFASI ÇOK KÖTÜ..KISA SÜREDE ÜZERİNDEKİ PULLAR DÖKÜLÜYOR,SİSTEM OKUMUYOR..DUYDUNUZ MIU EY YETKİLİLER??? BUNUN İÇİN VATANDAŞ VERGİSİYLE DÜNYAYI GEZMENİZE GEREK YOK..HEM MÜŞTERİSİNİZ HEM DE MİLLETİN AYAĞINA GİDİYORSUNUZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Passaportun içinde çip vardır.Kapakta bulunan sarı çip sembolününün bulunduğu yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir chip İnsanlara takılacak.Bu şu anda tüm teknolojik çalışmaları tamamlanış bir uğraştır.Hatta uygulama da da başarılı olunduğu söylenmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pasaportların adı çipli. Yoksa içinde gerçek anlamda çip filan yok. Yani endişe etmeyin kimsenin sizi 24 saat izlediği yok. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Insanların vucudunu çip yerleştirilmeyecek! Çok fazla bilim kurgu filmi izlemişsin arkadaşım :) Ancak azılı suçlularda vucut içine çip yerleştirilebilir ki onlarda kişinin isteğine bağlı olarak değil. Zorunluluktan olacak... Zaten günümüzde az da olsa ayaklara elektronık pranga uygulaması var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cipli pasaportlar pahali ama bu pasaportlarin kac gunde ciliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
günümüzde teknolojik gelişme müthiş hızla ilerliyor. yalnız bulun beraberinde dünyada söz sahibi olan ülkeler insanları rahatça takip edebilmek için bu gibi hizmetlerde bunuyorlar. Bununda dahada ilerisi implant çip olacak. İnsanların vücuduna yerleştirlen bu çipte uydudan insanları daha rahat takip etmek bulunduğu yerde etkisiz hale getirmek için kullanılacaktır. Bu sadece bir geçiş aşamasıdır bu çipli pasaport, insanların takibini kolaylaştırmak için uygulanıyor. Siz sanmayınki insanlar vucutlarına çip yerleştirmez demeyin. Gönüllüler bile var hemde amerikada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000