31 Ekim 2011, Pazartesi 08:00:55

9 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Paraşütle 600 metreden kayalıklara düşerek ölen Caner Güler’in pilotu Murat Yeşilbacar’a 3 ila 9 yıl hapis istendi. Güler’in eşi ve diğer tanıklar güvenliğin eksik olduğuna dikkat çekti...
  • Birde utanmadan buraya yorum yaparlar fren yapmayla bacak kolon bağlantısının ne alakası var,insanlar sizi birsey biliyor diye güveniyor ,bence bu faaliyetlerin tamamen durdurulması lazım,tasa ki yeterli egitim verilip kontroller sikilastirilincaya kadar.
  • Merakını gidermek için, kendini aşmak için, birilerine gösteriş yapmak için; Sen yapmaktan korktuğun bişeyi yaparsan, havada da panikleyip frenleri çekersen.. tabii ki düşersin... Şimdi o genç çoçuğu günah keçisi ilan ediyor ailesi... YAZIKLAR OLSUN!!!
Fethiye'de 1 Eylül günü Babadağ’dan uçurduğu paraşüt meraklısı genci 600 metreden yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanan yamaç paraşütü pilotu için 3 ila 9 yıl arasında hapis isteniyor. Olayla ilgili iddianamede pilot Murat Yeşilbacar’ın da yolcusu Caner Güler’in bacak kolonlarının bağlantısını yapmadan uçuşa geçerek birinci derecede asli kusurlu olduğunu belirledi.
 
Pilot telefon konuşmasını gizledi
 
İddianamede Yamaç Paraşütü uçuş yönergesine uyulmadığı, çarpıcı biçimde öne çıkıyor. Yine iddianamede eş Miray Beğendi Güler’in “Eşim atlamaya geçeceği sırada güvenlik önlemleri için kemerlerin tam takılmadığını, pilotum bağırarak şüpheli pilota ikaz ederek ‘Firen yap’ dedi. Havalanışının ardından eşimin sarktığını fark eden yer görevlisi eşimin bir bağının bağlı olmadığını, panikle pilotuma bağırdığını duydum. Durumu pilotuma sordum ‘sorun yok’ dedi.

Uçuşta pilotum olayla ilgisi olduğunu düşündüğüm bir telefon görüşmesi yaptı. Bana bir şey söylemedi. Daha sonra eşimin düşerek öldüğünü öğrendim” dedi. Şüpheli pilotun uçuş öncesi bilgilendirme yapmadığı, fiziki kontrolsüz ve acele ile bacak kolonlarının bağlantısını yapmadan uçuşa kalktığı,Caner Güler’in Harnese tam olarak oturamadığı 3-4 dakika boyunca düşmemek için uğraştığı, paraşütten kayarak 600 yükseklikten kayalıklara düşerek öldüğünün anlaşıldığı belirtildi. Pilot Murat Yeşilbacar’ın profesyonel olarak işini icra etmesi nedeniyle bahsedilen önlemleri almayıp gerekli kontrolleri yapmamak suretiyle bilinçli taksir haliyle atılı suçu işlediği, belirtilerek hakkında 3 ila 9 yıl hahis cezası istendi. (Star Gazete)
9 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Birde utanmadan buraya yorum yaparlar fren yapmayla bacak kolon bağlantısının ne alakası var,insanlar sizi birsey biliyor diye güveniyor ,bence bu faaliyetlerin tamamen durdurulması lazım,tasa ki yeterli egitim verilip kontroller sikilastirilincaya kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merakını gidermek için, kendini aşmak için, birilerine gösteriş yapmak için; Sen yapmaktan korktuğun bişeyi yaparsan, havada da panikleyip frenleri çekersen.. tabii ki düşersin... Şimdi o genç çoçuğu günah keçisi ilan ediyor ailesi... YAZIKLAR OLSUN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000