13 Mart 2018, Salı 09:20:08

9 bin dolara kadar destek sağlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın A Grubu seyahat acenteleri tarafından Türkiye'ye turist taşıyan uçak seferlerine verilecek desteğe dair esaslar belirlendi.
  • Şu yorum yazanlar bilinç seviyesine bakarmisin bu toplum ne hale gelmiş insan şok oluyor ya biri hiç düşünmez mi bu ne durum var mi dünyada da. rüşvet insan taşımak ner de var bu ey yorum yazanlar düşündünüzmü biri açıklasın varmı bir örneği varmı dünyada varmı varmı yazık halka bu duruma gelmesi yazik herhal da genimiz de var çalma rusvet var
  • Zonguldak niye yok belki tesvik verseler baska sirketlerde ucar germania yillardir tek ucuyor helal olsun bizimkilerde utansin
  • Hani bu yil muhtesem bir yil olacakti. turist patlamasi olacakti. yandaslar haftalardir mansetlerle müjde veriyordu turist rekoru kiracagiz diye. Bu tesvik de neyin nesi. gelmeyen ve gelmeyecek turist acigini kapatmak icin destek olmasin.
  • Hatay havalimanı yine üvey evlat kategorisinde söyleyecek sözüm yoktur.
  • BALIKESIR EDREMIT ÜVEYMI
  • Bursa Yenişehir niye yok? Samsun'a gelen turist Bursa'ya gelemez mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Ülkemize Turist Getiren (A) Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu kararına göre, turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün korunması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli A Grubu seyahat acenteleri tarafından Türkiye'ye turist taşıyan turistik uçak seferlerine ilişkin sağlanacak desteğe dair esaslar belirlendi.

Bu kapsamda, Antalya, Antalya Gazipaşa-Alanya, Denizli Çardak, Erzurum, Eskişehir Hasan Polatkan, Isparta Süleyman Demirel, İzmir Adnan Menderes, Konya, Kütahya Zafer, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Nevşehir Kapadokya, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba ve Trabzon havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ise tarifesiz uçak seferleriyle 2018 yılında az 30 kişiden oluşan turist grubu getiren seyahat acentelerine bin 500 ila 9 bin dolar destek sağlanacak.

Buna göre, 1 Ocak-28 Şubat tarihlerindeki uçuşlara 9 bin dolar, 1 Mart-31 Mayıs uçuşlarına 6 bin dolar, 1-30 Haziran uçuşlarına 3 bin dolar, 1-30 Eylül uçuşlarına bin 500 dolar, 1-31 Ekim uçuşlarına 3 bin dolar, 1 Kasım-31 Aralık uçuşlarına da 9 bin dolar destek ödemesinde bulunulacak.

Desteklemede yüzde 20 ve yüzde 30 artış uygulaması

Almanya, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, Japonya, Malezya ve Norveç'ten düzenlenecek uçak seferlerinde belirlenen destekleme tutarları yüzde 20 artırılacak.

Ayrıca, 200 ve daha fazla koltuk kapasitesine sahip uçaklarla yapılan seferlerde en az 150 yolcu getiren acentelere verilecek destekleme tutarları ise yüzde 30 artırılarak uygulanacak.

Bir uçakta bir veya birden fazla acente tarafından getirilen turist grubunun bulunması halinde her bir acenteye verilecek destek tutarı, o acentenin getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak.

Belirtilen dönemler içinde yolcuları tek bir acente tarafından getirilen seferlere ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığına belge ibrazı

Acentelerin bu karar kapsamındaki destek ödemesinden yararlanabilmesi için söz konusu havalimanlarına turist grubu getirdiğini gösteren belgeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına ibraz etmesi gerekecek.

Karar kapsamında sağlanacak desteğe ilişkin ödemeler Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak.

Destek ödemeleri, turistik seferin gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk iş günü "Gösterge Niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları" listesinde yer alan döviz alış kurları esas alınarak ABD doları karşılığı Türk lirası cinsinden yapılacak.

Yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesinden dolayı haksız ödeme yapıldığının tespiti halinde, geri alma işlemi için Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak.

Destek ödemelerinden haksız yere yararlandığı tespit edilen acenteler ile idari hata sonucu yapılan fazla ödemeyi iade etmeyen acentelerin işlemleri resen durdurulacak. Söz konusu acenteler destekten yararlandırılmayacak.

Haksız yere ödemeye neden olanlar ile sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında cezai, hukuki ve idari işlem yapılacak.

9 bin dolara kadar destek sağlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Can ~ 6 yıl önce
Şu yorum yazanlar bilinç seviyesine bakarmisin bu toplum ne hale gelmiş insan şok oluyor ya biri hiç düşünmez mi bu ne durum var mi dünyada da. rüşvet insan taşımak ner de var bu ey yorum yazanlar düşündünüzmü biri açıklasın varmı bir örneği varmı dünyada varmı varmı yazık halka bu duruma gelmesi yazik herhal da genimiz de var çalma rusvet var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onq ~ 6 yıl önce
Zonguldak niye yok belki tesvik verseler baska sirketlerde ucar germania yillardir tek ucuyor helal olsun bizimkilerde utansin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldakli ~ 6 yıl önce
Bahsettigin Germania Oraya Turist tasimiyor.Haberi iyi oku.. Düsseldorf ve Köln den DUS ve CGN de yasayan Zonguldak ve cevresindeki Türk vatandaslarini tasiyor. Bu ucuslari ilk baslatan da iflas eden Öger firmasiydi. Germaniaya Ögerden miras kaldi. Tam bir balli börek. inanilmaz karli alternatifsiz ucuslar ki, birakmadilar kendileri yapiyor.
Haydaa ~ 6 yıl önce
Hani bu yil muhtesem bir yil olacakti. turist patlamasi olacakti. yandaslar haftalardir mansetlerle müjde veriyordu turist rekoru kiracagiz diye. Bu tesvik de neyin nesi. gelmeyen ve gelmeyecek turist acigini kapatmak icin destek olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 6 yıl önce
Hatay havalimanı yine üvey evlat kategorisinde söyleyecek sözüm yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EDREMIT ~ 6 yıl önce
BALIKESIR EDREMIT ÜVEYMI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mortens ~ 6 yıl önce
Bursa Yenişehir niye yok? Samsun'a gelen turist Bursa'ya gelemez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000