08 Mart 2017, Çarşamba 09:30:14

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. AirportHaber ailesi olarak tüm kadınların bu özel gününü kutluyor, kadına yönelik şiddeti kınıyor ve eşitsizliğe hayır diyoruz.
  • Her gün dünya kadınlar günü olsa güller karanfiller kutlamalar.
  • Kadınlar günü değil. Dünya emekçi kadınlar günü
  • Keske hergun Kadinlar gunu olsa. Yarin sidetler katliamlar tacizler fln devam eder.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.

AirportHaber ailesi olarak tüm kadınların bu özel gününü kutluyor, kadına yönelik şiddeti kınıyor ve eşitsizliğe hayır diyoruz.

SEKTÖRDEN KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI;

UDH BAKANI AHMET ARSLAN

Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Bunu tarihimizin her aşamasında gördük. İstiklal mücadelesinde de Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edip’ler unutulmaz roller üstlenmiştir.

Yeni Türkiye yolunda da ulaşmak istediğimiz hedefler konusunda kadınlarımıza bundan sonra da önemli sorumluluklar düşmektedir.

Bu nedenledir ki AK Parti hükümetlerimiz döneminde, tarihimizde olduğu gibi kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin, daha katılımcı bir rol üstlenebildikleri, kamusal haklardan eşit ve adil biçimde yararlanabildikleri örnek bir ülke olabilmemiz için var gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Özellikle kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi, eğitim hakkından mahrum bırakılan kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitime kazandırılması yönünde tarihi adımlar atıyoruz.

İnanıyorum ki, bundan sonra da kadınlarımızın toplumsal statüleri ve elde ettiği kazanımlar güçlendikçe Türkiye’nin yarınları daha aydınlık, daha mamur ve daha müreffeh olacaktır.

Bu vesileyle ülkemizin vefakâr, cefakâr, onurlu kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Ahmet ARSLAN
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı


DHMİ GENEL MÜDÜRÜ FUNDA OCAK
Gelişmiş toplumun en önemli ölçütlerinden biri şüphesiz ki kadına tanınan haklar ve kadının sosyal yaşamdaki konumudur. Onun annelik fonksiyonu, ailenin temel direği oluşu, çocuk eğitimindeki hayati rolü ve üretimdeki büyük payı göz önüne alındığında, kadınlarla alakalı temel sorunların çözümü tüm toplumu ilgilendiren bir boyut kazanmaktadır.

Bizler, kadın ve erkeği birbirinin rakibi değil, birbirini bütünleyen/tamamlayan unsurlar olarak gören, “cennet, anaların ayağı altındadır” anlayışını benimseyen bir inanç ve kültür ikliminin mensuplarıyız. Bu sebeple kadını ailenin, toplumsal hayatın ve kurumlarımızın temel direği sayıyoruz.

DHMİ olarak kadınlara  yönelik kolaylaştırıcı uygulamaları  hayata geçirmeyi;  kadın çalışanına hak ettiği yeri, önemi ve desteği veren bir yaklaşımı “kurumsal insan kaynakları politikası” olarak benimsiyoruz. Buradan hareketle teşkilatımızın her kademesinde kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeyi hayati bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Kuruluşumuza çağ atlatıp, dünya markası haline getiren MEGA projeler ve dev yatırımlarımızda kadınlarımızın büyük rolünü, bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum. Kadın eli değen tüm projelerimizin,  her yatırımımızın göz kamaştırıcı neticeler vermesi elbette tesadüf değil.  Büyük projelerde bizzat yer alan hanımefendi personelimiz kadar; mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 çalışarak alın teri döken erkek personelimizin fedakâr eşlerine de şükran borcumuz var.  Geleceğe kararlı yürüyüşümüzde bize güç, destek ve ilham veren kıymetli kadınlarımız, bundan sonraki büyük atılımlarımızda da en büyük güvencemiz olacaktır.

Uzun süre her kademesinde çeşitli görevler yaptıktan sonra, kuruluşun ilk kadın Genel Müdürü sıfatıyla, hanımefendi personelimize “örnek olmanın ve önderlik etmenin” mutluluğunu bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu onur ve gurur, sadece kişisel bir mutluluğa işaret etmiyor.  Çalışkan, dürüst ve becerikli Türk kadını için Türkiye’nin fırsatlar ve imkânlar ülkesi olduğunu kanıtlıyor.

Bu duygularla, kuruluşumuzda ve tüm havacılık sektöründe çalışan kadınlarımız ile erkek personelimizin kıymetli eşlerinin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü  kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Funda OCAK
DHMİ Genel Müdür ve
Yönetim Kurulu Başkanı


GAZİANTEP HAVALİMANI
Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Alaattin Kırcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle havalimanı çalışanı kadınlarla bir araya gelerek günlerini kutlayarak çalışanlara ve yolculara karanfil taktim etti. Alaattin Kırcı yaptığı konuşmada " Hayatın her alanında kadın elinin değdiği yerde düzen olduğunu, havalimanımızda  çalışan kadınların zor şartlarda ama severek zevkle görevleri yaptığı yaptığını havalimanına renk kattığını" söylerek "Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak Hanımefendi başta olmak üzere çalışan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum" dedi.

Etkinlik esnasında yolcular sevinç ve şaşkınlıklarını gizleyemedi.







8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Yorumlar

Emekçi ~ 7 yıl önce
Her gün dünya kadınlar günü olsa güller karanfiller kutlamalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dd ~ 7 yıl önce
Kadınlar günü değil. Dünya emekçi kadınlar günü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 7 yıl önce
Keske hergun Kadinlar gunu olsa. Yarin sidetler katliamlar tacizler fln devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000