11 Aralık 2010, Cumartesi 08:41:51

737 TARİH OLUYOR

Boeing 737 tipi uçakların modernizasyon maliyeti yüksek olunca bu uçakların yenilenmeyeceğini belirtti.
  • sizi tebirk ederim,öyle güzel ifade etmişsiniz ki; katılmamak mümkün değil.elinize sağlık hocam,saygılar.
  • arkadaşlar bae de boeing 773 f/o um. airbus boeing kavgası okudum son 5 dakkadır :) Hiç airbus kullanamadım kısmet olmadı ama uçtuğuna göre iyidir kanaatindeyim :) airbus kullanmadığım için kıyas yapamıyorum fakat burada tanıdığım ne kadar airbus pilotu varsa A380 dahil hepsi boeing tip'e dönmek istiyor.Birtanesi de yan komşum adamla ne zaman laflasak f*** airbus diyor :)) 12000 saatlik tecrübesi var ihtiyarın sadece A300'e sesini çıkarmıyor...Bana sorarsanız ben kızımdan memnunum bir dediğimi iki etmiyor. Boşuna dememişler REAL PLANE diye :)))
  • Airbus ı Boeing den üstün görenlere gülüyorum sizler herhalde otomatik vitesli araç kullanır iken gerçek şöförmüş gibi caka satmıyorsunuzdur herhalde airbus'ta o hesap,gerçek pilotlar Boeing'ten çıkar size ufak bir tüyo hatta tabi gerçekten konuyla ilgili iseniz sadece klavye başında yeşillik üretmiyorsanız eğer neden çoğu pilot eğitimi veren uçuş okullları Boeing 737 yi baz alır öğretide,işin tekniğide eğitimide kalifiyeside gerçeğide Boeing'ten geçer kim ne derse desin bu durumu asla değiştirmez aksi taktirde komik duruma düşersiniz
  • arkadaşlar neden bu kadar fanatiksiniz..yazık size..hiç üzülmeyin,takmayın kafanızı.bir gün gelecek siz de Boeing ci olacaksınız.sizin çocuklarınız,torunlarınız,onların da torunları..böyle huzurlu,emniyetli uçacaklar:)) inşallah doğru yolu siz de bulursunuz.Allah selamet versin hepinize:) -- kapışmanız çok hoşuma gidiyor :) hıhh hıı :))
  • sana cevap vermek bile benim için zul geliyor ancak sana ve senin gibi zavallılar aile terbiyesi zaten almamışlar hiç değilse havacılık terbiyesini alabilseydiniz.yazık sizleri yetiştiren ananıza babanıza.
  • herhalde varana gecerler..ya da huzurevine..
  • 1.yorumu yazan kısı olarak tekrar yazıyorum Bu boeing lere laf soyletmeyen arkadasların genel ve ortak ozellikleri; -osmanlı tarzı ile dusunurler -sistemi bilmedikleri için ucaga guvenemezler herseyi kendileri yapmaya kalkısıp iş yukunu arttırırlar, bu da onları ucusta genel olarak sinirli sabırsız yanındakine guvensiz ve TEK ucan kişi haline getirir. -kendi ıs yuklerını arttırıp aslında basit olan bir işi bir ucusu kendileri icin dah zor hale getirip bunu basardıklarında da kendilerini astronot zannederler. -Gunumuzde havacılığın bilekle değil düşünceyle bilgiyle yapıldıgını kabul edemezler.
  • Her zaman söylediğimi yine söylüyorum: Herkes birgün Boeing'ci olacak!...
  • arkadasım a350 yi araştırırsan hedefinin hem 787 hemde 777 oldugunu anlarsın. evet dogru pilot kalitesi önemlidir fakat zor olan ucagı kullanmak saçma bir şeydir. boeing 787 de bunu görmüş olucakki 787 de fly by wire teklonojisini kullanmış. ayrıca evet airbus 787 yi görünce a350 yi yapmaya karar vermiştir ne yapmalarını bekliyordun 787 ye rakip olarak a330 la devam etmelerinimi. uçak işi güvenlik işidir bu yüzden zor ucagı kullanmak değil maharet maharet ucagı ne olursa olsun güvenli yere indirmektir şirketlerinde önceliği her zaman budur.
  • kıvrık kanat ve komponent malzemeyle yapılan 787 yi airbus firması görünce a350 yapmaya karar vermişlerdir 787 nin karşı eş değer olarak görülen uçak 787 dir 777 denmiş ama burda doğrusu budur,airbus konforist olabilir belki ama hani pilot olmadan önceki eğitimde 737 serisini baz alırlar çünkü daha çok pilotaj isteyen bir uçaktır,737 serisinin üretimi durduğu yok adamlar sadece modernize etmeme kararı almışlar,bu asla üretimden çekeceğiz anlamına gelmez,kısa orta menzilde yerine koyacakları uçak olmadığı sürece,ve şu anda yerine koyulacak bir uçak yok,birşey demek gerekir ise boeingde daha fazla pilotaj ve maharet vardır boeing pilotları daha kalifiye olur,otomatik vites araç süren kendine ne kadar şöförüm desede airbus kullananlar o kadrdr
Amerikan Uçak Şirketi Boeing'in Yönetim Kurulu Başkanı Jim Albaaugh Boeing'in en başarılı modeli B 737 serisi uçakların modernizasyonunun pahalı ve zor bir işlem olduğu için düşünülmediğini açıkladı.

Boeing B 737 serisi uçakların yerini alacak daha gelişmiş ve modern teknoloji ürünü uçaklarının % 20 yakıt ve maliyet tasarruf sağlamasını beklediklerini bildirdi.

Boeing B 737 ve Airbus A 320 serisi uçaklar Dünya'nın en çok üretilen ve kullanılan uçakları olarak biliniyor. 

Airbus A 320 serisi uçaklarını modernize edeceğini açıklamıştı. 2025 yılında uçması planlanan NG ( Next Generation) Airbus'ların kanat uçlarına monte edilecek Winglets ve yeni motor ve Pylonlari ile bir yakıt tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

737 TARİH OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 13 yıl önce
sizi tebirk ederim,öyle güzel ifade etmişsiniz ki; katılmamak mümkün değil.elinize sağlık hocam,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bae de boeing 773 f/o um. airbus boeing kavgası okudum son 5 dakkadır :) Hiç airbus kullanamadım kısmet olmadı ama uçtuğuna göre iyidir kanaatindeyim :) airbus kullanmadığım için kıyas yapamıyorum fakat burada tanıdığım ne kadar airbus pilotu varsa A380 dahil hepsi boeing tip'e dönmek istiyor.Birtanesi de yan komşum adamla ne zaman laflasak f*** airbus diyor :)) 12000 saatlik tecrübesi var ihtiyarın sadece A300'e sesini çıkarmıyor...Bana sorarsanız ben kızımdan memnunum bir dediğimi iki etmiyor. Boşuna dememişler REAL PLANE diye :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus ı Boeing den üstün görenlere gülüyorum sizler herhalde otomatik vitesli araç kullanır iken gerçek şöförmüş gibi caka satmıyorsunuzdur herhalde airbus'ta o hesap,gerçek pilotlar Boeing'ten çıkar size ufak bir tüyo hatta tabi gerçekten konuyla ilgili iseniz sadece klavye başında yeşillik üretmiyorsanız eğer neden çoğu pilot eğitimi veren uçuş okullları Boeing 737 yi baz alır öğretide,işin tekniğide eğitimide kalifiyeside gerçeğide Boeing'ten geçer kim ne derse desin bu durumu asla değiştirmez aksi taktirde komik duruma düşersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar neden bu kadar fanatiksiniz..yazık size..hiç üzülmeyin,takmayın kafanızı.bir gün gelecek siz de Boeing ci olacaksınız.sizin çocuklarınız,torunlarınız,onların da torunları..böyle huzurlu,emniyetli uçacaklar:)) inşallah doğru yolu siz de bulursunuz.Allah selamet versin hepinize:) -- kapışmanız çok hoşuma gidiyor :) hıhh hıı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sana cevap vermek bile benim için zul geliyor ancak sana ve senin gibi zavallılar aile terbiyesi zaten almamışlar hiç değilse havacılık terbiyesini alabilseydiniz.yazık sizleri yetiştiren ananıza babanıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herhalde varana gecerler..ya da huzurevine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.yorumu yazan kısı olarak tekrar yazıyorum Bu boeing lere laf soyletmeyen arkadasların genel ve ortak ozellikleri; -osmanlı tarzı ile dusunurler -sistemi bilmedikleri için ucaga guvenemezler herseyi kendileri yapmaya kalkısıp iş yukunu arttırırlar, bu da onları ucusta genel olarak sinirli sabırsız yanındakine guvensiz ve TEK ucan kişi haline getirir. -kendi ıs yuklerını arttırıp aslında basit olan bir işi bir ucusu kendileri icin dah zor hale getirip bunu basardıklarında da kendilerini astronot zannederler. -Gunumuzde havacılığın bilekle değil düşünceyle bilgiyle yapıldıgını kabul edemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her zaman söylediğimi yine söylüyorum: Herkes birgün Boeing'ci olacak!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasım a350 yi araştırırsan hedefinin hem 787 hemde 777 oldugunu anlarsın. evet dogru pilot kalitesi önemlidir fakat zor olan ucagı kullanmak saçma bir şeydir. boeing 787 de bunu görmüş olucakki 787 de fly by wire teklonojisini kullanmış. ayrıca evet airbus 787 yi görünce a350 yi yapmaya karar vermiştir ne yapmalarını bekliyordun 787 ye rakip olarak a330 la devam etmelerinimi. uçak işi güvenlik işidir bu yüzden zor ucagı kullanmak değil maharet maharet ucagı ne olursa olsun güvenli yere indirmektir şirketlerinde önceliği her zaman budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kıvrık kanat ve komponent malzemeyle yapılan 787 yi airbus firması görünce a350 yapmaya karar vermişlerdir 787 nin karşı eş değer olarak görülen uçak 787 dir 777 denmiş ama burda doğrusu budur,airbus konforist olabilir belki ama hani pilot olmadan önceki eğitimde 737 serisini baz alırlar çünkü daha çok pilotaj isteyen bir uçaktır,737 serisinin üretimi durduğu yok adamlar sadece modernize etmeme kararı almışlar,bu asla üretimden çekeceğiz anlamına gelmez,kısa orta menzilde yerine koyacakları uçak olmadığı sürece,ve şu anda yerine koyulacak bir uçak yok,birşey demek gerekir ise boeingde daha fazla pilotaj ve maharet vardır boeing pilotları daha kalifiye olur,otomatik vites araç süren kendine ne kadar şöförüm desede airbus kullananlar o kadrdr

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000