08 Eylül 2010, Çarşamba 09:24:24

72 YOLCU 9 MÜRETTEBAT ÖLÜMDEN DÖNDÜ (VİDEO)

Rusya'nın Alrosa Mirny Havayolları'na ait Tupolev 154 tipi yolcu uçağı havada büyük tehlike atlattı. Uçağın bütün göstergeleri bozuldu. Havada ölümle yaşam arasında verilen mücadele cesur pilotların faciayı önleyen kararıyla mutlu sonla bitti.
  • Ben birşey anlamadım bu haberden. Göstergeleri bozulan uçak niye olmadık bir meydana inmiş? Motorlar ve diğer tüm sistemler çalışmıyor mu?
  • tu-154leri neden bu kadar övdüğünüzü anlamadım (öven arkadaş için yazıyorum). bir halta benzese, havayolları boeing ve airbuslarla değiştirmezlerdi. iranda da birçok tupolev vardı ama şimdi fokker gibi avrupa yapısı uçaklarla değiştiriyorlar. bu kadar gürültü ve dumanı ben çıkartsam, moskova-minsk 5 dakika sürer :)
  • Rus ucaklarını öven elemanı anlayamıyorum adam dıyorkı ormana otobana ındırıyorlar pekı neden oralara inme geregı duyuyorlar?? fantezı olsun dıyemı!!! dunyada en cok arıza veren baska ucak markası varmı rus ucakları gıbı?? burda kalkmıssın ucagı ovuyorsun ucagın tum gostergelerı bozulmus dıyor neyını ovuyorsun ? hebide rus pilotları şöyledir böyledır dıyorsun bıde, bence ayık kafada ınemezler cesaretlerı kanlarındakı alkol oranın fazlalıgından gelıyor!!
  • O ucaklarin pilotu Polonyaliydi..Arkadiusz Protasiuk..!! Rus pilot degildi yani..Bu suna benzer.Tupolev-154'u Ispanyol pilota ver ucursun..Ama ya acil durumlarda??Rus pilotlarin farki iste burda.Ataturk Havalimaninda isterse gorus mesafesi 5 metre olsun sorun degil.Aeroflot vb..Rus sirketleri inerde-kalkarda...Yolcularina bos laf edebiyati yapmaz!
  • Tupolev-Ilyuschin-Antonov-Yakovlev tipi ucaklar mekanik ucaklardir.Belki sistemleri eksidir,bilgisayarli elektronik gostergeleri yoktur ama sap saglamdir ve uzun yillar Ruslar bu ucaklarla ucmaktadirlar.Ya Boeing?Ya Airbus? Hollanda'da dusen Thy ucagi neden dustu?Aman diyelim, Boeing ucaklarinin kokpit gostergeleri de iflas etmesin bu olaydaki gibi!!! Yoksa sonuclari aci olur!
  • Yorumculara soru soran abicigim seni tebrik ederim.Pilotmusun bilmem ama bir pilot olarak alkışlıyorum.Can taşıdıgımızın , bu işin şakasının olmadıgının artistlige yer olmadıgının farkındasın :) Zaten soruna cvp da gelmemiş geleceğinide sanmıyorum.Bırak moscow lions sisli havada tupoleviyle güle oynaya insin.Bir iner iki iner günün birinde çakılır bende zerre kadar üzülmem.Yanarım yanarım arkadaki yolculara yanarım..Bende güzel Airbus A320imle ( ALLAH korusun ) ) hulson nehrine inerim can kurtarırım ama airbustır yaparım ederim her türlü inerim demem :) Herkese sevgiler
  • Yogun sisten havaalani kapaliyken gule-oynaya Istanbul'a inen Tupolev'leri ve Rus pilotlarini oven yorumculara: Rusya'da cakilan, sisten pist gorunmedigi halde inmeye calisarak Polonya hukumet yetkililerinin ve diger yolcularin olumune sebep olan Tupolev ve Rus pilotlar konusunda ne dusunuyorsunuz? Boyle bir yorum olur mu? Havaalani kapaliyken iniyorlarmis? Bunu mu ovuyorsunuz? Zihinsel yonden sorununuz mu var?
  • Tupolev-Rus Pilotlari gercek farkli kavramlar..Istanbul'da havalimaninin sisten dolayı kapali oldugu anlarda,piste rahatca inen,Omsk'ta havalimani pistinin uzeri buz ile kapli iken rahat bir sekilde inis yapan,Otoban,orman demeden her yere rahat inis yapan Tupolev'leri kutlamak lazim.O yuzden Aeroflot'un Ist-Mos ucuslarinda yeniden Tupolev'lerle ucmasi daha iyi olur.
  • moskovali arkadaşa şimdi hak veriyorum.O kadar burada Aeroflot,tupolev yok rus ucaklari pilotlari şoyledir boyledir dedi harbiden de doğru yaşanan olaya bakarsak.Ya bir Boeing'de olsaydı bu durum tahmin edemiyorum nasıl sonuçlar doğururdu?
  • Iste Tupolev..Iste Rus Pilotlari farki...Ben bu sayfalarda bulunan haberlerde hep Tupolev'leri ovdum,Rus pilotlari,Aeroflot vs..soyledir boyledir dedim..ve emin olun ki bu kaza baska bir havayolunda olsaydi.(Rusya disi..) bir ulkede sonucu cok vahim olurdu..- 50'de buzlu otobanlara Tupolevi indiren,Yogun siste Istanbula gule oynaya inis yapan Rus pilotlarini kutlamak istiyorum..
Olay şöyle gelişti. Rusya'nın Polyrny Havaalanı'ndan Moskova'ya gitmek üzere 72 yolcusu ve 9 mürettebatı ile havalanan Alrosa Mirny Havayolları'na ait Tupolev 154 tipi uçağın tüm göstergeleri arızalandı. 10600 metrede gerçekleşen arıza soğuk ecel terlerinin dökülmesine neden oldu.

Rus pilotların soğuk kanlı idareleriyle olası facia önlenirken, pilotlar uçağı eski bir havaalanına indirmeyi başardı. Pistin kısa olması sebebiyle 150-200 metre pist dışına sürüklenen uçakta ölen olmadı. 72 yolcu ve 9 mürettebattan hafifi yaralananlar olurken uçağın durmasının ardından yolcular hemen tahliye edildi.





72 YOLCU 9 MÜRETTEBAT ÖLÜMDEN DÖNDÜ (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben birşey anlamadım bu haberden. Göstergeleri bozulan uçak niye olmadık bir meydana inmiş? Motorlar ve diğer tüm sistemler çalışmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tu-154leri neden bu kadar övdüğünüzü anlamadım (öven arkadaş için yazıyorum). bir halta benzese, havayolları boeing ve airbuslarla değiştirmezlerdi. iranda da birçok tupolev vardı ama şimdi fokker gibi avrupa yapısı uçaklarla değiştiriyorlar. bu kadar gürültü ve dumanı ben çıkartsam, moskova-minsk 5 dakika sürer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rus ucaklarını öven elemanı anlayamıyorum adam dıyorkı ormana otobana ındırıyorlar pekı neden oralara inme geregı duyuyorlar?? fantezı olsun dıyemı!!! dunyada en cok arıza veren baska ucak markası varmı rus ucakları gıbı?? burda kalkmıssın ucagı ovuyorsun ucagın tum gostergelerı bozulmus dıyor neyını ovuyorsun ? hebide rus pilotları şöyledir böyledır dıyorsun bıde, bence ayık kafada ınemezler cesaretlerı kanlarındakı alkol oranın fazlalıgından gelıyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O ucaklarin pilotu Polonyaliydi..Arkadiusz Protasiuk..!! Rus pilot degildi yani..Bu suna benzer.Tupolev-154'u Ispanyol pilota ver ucursun..Ama ya acil durumlarda??Rus pilotlarin farki iste burda.Ataturk Havalimaninda isterse gorus mesafesi 5 metre olsun sorun degil.Aeroflot vb..Rus sirketleri inerde-kalkarda...Yolcularina bos laf edebiyati yapmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tupolev-Ilyuschin-Antonov-Yakovlev tipi ucaklar mekanik ucaklardir.Belki sistemleri eksidir,bilgisayarli elektronik gostergeleri yoktur ama sap saglamdir ve uzun yillar Ruslar bu ucaklarla ucmaktadirlar.Ya Boeing?Ya Airbus? Hollanda'da dusen Thy ucagi neden dustu?Aman diyelim, Boeing ucaklarinin kokpit gostergeleri de iflas etmesin bu olaydaki gibi!!! Yoksa sonuclari aci olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumculara soru soran abicigim seni tebrik ederim.Pilotmusun bilmem ama bir pilot olarak alkışlıyorum.Can taşıdıgımızın , bu işin şakasının olmadıgının artistlige yer olmadıgının farkındasın :) Zaten soruna cvp da gelmemiş geleceğinide sanmıyorum.Bırak moscow lions sisli havada tupoleviyle güle oynaya insin.Bir iner iki iner günün birinde çakılır bende zerre kadar üzülmem.Yanarım yanarım arkadaki yolculara yanarım..Bende güzel Airbus A320imle ( ALLAH korusun ) ) hulson nehrine inerim can kurtarırım ama airbustır yaparım ederim her türlü inerim demem :) Herkese sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yogun sisten havaalani kapaliyken gule-oynaya Istanbul'a inen Tupolev'leri ve Rus pilotlarini oven yorumculara: Rusya'da cakilan, sisten pist gorunmedigi halde inmeye calisarak Polonya hukumet yetkililerinin ve diger yolcularin olumune sebep olan Tupolev ve Rus pilotlar konusunda ne dusunuyorsunuz? Boyle bir yorum olur mu? Havaalani kapaliyken iniyorlarmis? Bunu mu ovuyorsunuz? Zihinsel yonden sorununuz mu var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tupolev-Rus Pilotlari gercek farkli kavramlar..Istanbul'da havalimaninin sisten dolayı kapali oldugu anlarda,piste rahatca inen,Omsk'ta havalimani pistinin uzeri buz ile kapli iken rahat bir sekilde inis yapan,Otoban,orman demeden her yere rahat inis yapan Tupolev'leri kutlamak lazim.O yuzden Aeroflot'un Ist-Mos ucuslarinda yeniden Tupolev'lerle ucmasi daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
moskovali arkadaşa şimdi hak veriyorum.O kadar burada Aeroflot,tupolev yok rus ucaklari pilotlari şoyledir boyledir dedi harbiden de doğru yaşanan olaya bakarsak.Ya bir Boeing'de olsaydı bu durum tahmin edemiyorum nasıl sonuçlar doğururdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iste Tupolev..Iste Rus Pilotlari farki...Ben bu sayfalarda bulunan haberlerde hep Tupolev'leri ovdum,Rus pilotlari,Aeroflot vs..soyledir boyledir dedim..ve emin olun ki bu kaza baska bir havayolunda olsaydi.(Rusya disi..) bir ulkede sonucu cok vahim olurdu..- 50'de buzlu otobanlara Tupolevi indiren,Yogun siste Istanbula gule oynaya inis yapan Rus pilotlarini kutlamak istiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000