25 Şubat 2011, Cuma 08:07:23

600 UÇAK VE 1000 HELİKOPTER ALACAKLAR!

Rusya hükümeti 2020 yılına kadar savunma harcamalarına 650 milyar dolar akıtarak ordusunu modernize edeceğini açıkladı.
  • kesinlikle ve kesinlikle rusya geç kaldığı bir uygulamayı hayata geçiriyor abd ye karşı caydırıcı bir güç olmak istiyorsa silahlı kuvvetlerini yenilemesi şart umarım türkiyede kara araçlarıyla oynamayı bırakırda artık füze sistemi geliştirmeye başlar kendini savunamayan milletler başkasının kölesi olmaya mahkumdur
  • silaha para yatırmak insanlığa ihanettir ve akılsızlıktır, o prayaı teknoloji ve eğitime harcasalar sonuçta ortaya daha güçlü bir Rusya çıkar
  • hiç bir zaman sovyetler gibi ürkütücü olamayacaklar

Rusya'nın dev savunma bütçesinde sekiz yeni nükleer denizaltı, 600 savaş uçağı ve 1000 helikopter yer alıyor. Bunun yanısıra Rusya hükümetinin satın almayı düşündüğü 100 savaş gemisi arasında iki de helikopter gemisi var. Bu ikisi, Rusya'nın şu an Fransa'dan satın alma işlemlerine başladığı iki helikopter gemisine ilaveten Rus donanmasına katılacak.

Denizaltılarda, yakın zaman içinde başarısız denemeler yaşamış olsa da, Bulava füzelerinin kullanılması planlanıyor.

Associated Press haber ajansının aktardığına göre, savunma bütçesindeki artış ordudan adam çıkarmalarla ele ele gidecek.

Asker sayısı azaltılmış, daha küçük ama etkin bir ordu oluşturma stratejisi çerçevesinde, yaklaşık 200 bin subayın işine son verileceği ve ordudaki her on birimden dokuzunun lağvedileceği bildiriliyor.

Gözlemciler, yeniden yapılanma rayında giderse, Rusya'nın Sovyetler'den devraldığı nükleer cephaneliğe daha az ihtiyaç duyan bir ordu oluşturacağını söylüyor.

Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin geçen hafta, şu an gayri safi milli hasılanın yüzde 0.5'ine denk gelen savunma harcamalarının üç kat artırılarak yüzde 1.5'e çıkacağını söylemişti.

Bunu takiben yeni savunma planlarının ayrıntıları Moskova'da Savunma Bakan Yardmcısı Vladimir Popovkin tarafından açıklandı.

Popovkin, ''Ana hedefimiz silahlı kuvvetlerin modernizasyonudur.'' dedi.

Şimdiden Fransa'ya iki helikopter gemisi siparişi veren Rusya bu sayede yüzlerce askerini ve zırhlı aracı kısa sürede yabancı ülke sahillerine çıkartabilecek yeteneğe sahip olacak.

S-500 füzesavar sistemiyle donatılmış 10 yeni tümen, Rusya'nın füze savunma yapısının bel kemiğini oluşturacak.

Bulava kıtalar arası balistik füze sisteminin deneme uçuşlarında yaşanan başarısızlıklar Rusya için yüz kızartıcı bir durumdu; fakat geçen yıl iki başarılı denemeinin gerçekleştiği haberleri geldi. (BBC)

600 UÇAK VE 1000 HELİKOPTER ALACAKLAR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kesinlikle ve kesinlikle rusya geç kaldığı bir uygulamayı hayata geçiriyor abd ye karşı caydırıcı bir güç olmak istiyorsa silahlı kuvvetlerini yenilemesi şart umarım türkiyede kara araçlarıyla oynamayı bırakırda artık füze sistemi geliştirmeye başlar kendini savunamayan milletler başkasının kölesi olmaya mahkumdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
silaha para yatırmak insanlığa ihanettir ve akılsızlıktır, o prayaı teknoloji ve eğitime harcasalar sonuçta ortaya daha güçlü bir Rusya çıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiç bir zaman sovyetler gibi ürkütücü olamayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000