23 Mayıs 2011, Pazartesi 12:08:16

60 UÇUŞ İPTAL OLDU, TEHLİKE BÜYÜYOR

İzlanda’nın en aktif volkanı olarak bilinen Grimsvötn Yanardağı faaliyete geçerek, tüm haftasonu kül ve duman püskürttü.
  • yarin kuzey iskoçya, çarşamba ve perşembe gunude muhtemelen ingiliz ,bati fransa ve kuzey ispanya meydanlari kapanacak. herkes daha rahat rahat oturuyor :)) gorucem ben sizi o zaman kül kabusssuuuu vs diye başliklar atinca :)))
İzlandalı hava navigasyon hizmetleri sağlayıcısı Isavia’nın sözcüsü Hjordis Gudsmundsdottir, kül bulutlarının bugün itibarıyle bütün İzlanda hava sahasına yayıldığını söyleyerek tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti.

Hava trafiğine kapatılan Reykavik Havaalanı’nda pazar-pazartesi günü toplamm 60 uçuş gerçekleşmesi planlanıyordu. Hava trafiğinin durdurulması neticesinde bu seferler iptal edilmiş oldu.

İzlanda Volkan Patlaması sonucu oluşan dev kül bulutu Avrupa’ya ilerliyor.

Avrupa ülkeleri bunun üzerine İzlanda volkan patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının kendilerini etkilemesinden endişe ediyor. Kül bulutlarının bugün İngiltere’ye ulaşması beklenirken Avrupa hava trafiği tekrar alarma geçti.

Meteoroloji uzmanları halen batı yönünde mevcut rüzgarların estiğini, önümüzde4ki haftasonuna kadar da rüzgarın yön değiştirmesinin beklenmediğini belirtiyor. Avrupa ‘da havayolu trafiğini düzenleyen Eurocontrol ise gelişmeleri yakınen takip ettiklerini ancak önümüzdeki 24 saat için Avrupa’ya yönelik hava trafiğinde sorun yaşanmasını beklemediklerini açıkladı.

1725 metre yüksekliğe sahip olan ve İzlanda’nın güneydoğusunda bölgesinde yer alan Grimsvötn volkanı, İzlanda’daki en aktif volkan olarak biliniyor. Geçtiğimiz 800 yılda tam 60 kez aktif hale geçen Grimsvötn, en son 1983 ve 1998 yıllarında faaliyete geçmiş fakat bu yıllardaki patlamalar nispeten küçük olduğu için nüfus üzerinde doğrudan bir etki yaratmamıştı.

Geçen yıl faaliyete geçen Eyyafyallayöküll yanardağı ise bütün İzlanda’da ve Avrupa’nın ciddi bir bölümü üzerinde yarattığı etkiyle nüfusu ciddi oranda etkilemiş, yanardağ patlaması sonucu oluşan dev kül bulutlarının hava trafiğini tamamen kapatması nedeniyle milyarlarca dolarlık zarar oluşmuştu. 
60 UÇUŞ İPTAL OLDU, TEHLİKE BÜYÜYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
yarin kuzey iskoçya, çarşamba ve perşembe gunude muhtemelen ingiliz ,bati fransa ve kuzey ispanya meydanlari kapanacak. herkes daha rahat rahat oturuyor :)) gorucem ben sizi o zaman kül kabusssuuuu vs diye başliklar atinca :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000