02 Mayıs 2011, Pazartesi 08:13:40

60 ADET NEO, PRATT WHITNEY KULLANACAK

8 Mart 2011’de varılan 100 adetlik A320neo Familly uçak alımının anlaşma sonucunda imzalanan memorandumdan sonra, ILFC Airbus’la kontratı da açıkladı.
  • You still stay there Boeing??
  • Çinlilerin asıl ABC der. Uçak seçimindeki sıralamalarını şöyle yapıyorlar: Airbus Boeing China Belli süre sonra Airbus China Boeing olacak ve en sonunda China Airbus Boeing
  • arkadaşın " çin atasözünü " tuttum , ama ciddi konuşacak olursak , dünyada hergün kaç iniş - kalkış yapan firmaya da haksızlık etmeyelim , derim.
  • Nasıl en iyisi sayılıyor ya? Neye göre en iyisi sayılıyor? Böyle yalan olurmu yuh! Alıyorsunuz PR firmalarından paracıkları, gösterdikleri her şeye en iyisi budur deyip yayınlıyorsunuz bültencikleri. Bu kadar havacı da yiyor, yazın bakalım. Bir Çin atasözü "If it is not Boeing I am not going" demiş, hatırlatırım!
Kontratta, ILFC, 60 adet uçağın Pratt &Whitney motorlarıyla donatılması talebine de yer verdi. Airbus ve ILFC arasında varılan anlaşmada A320neo ve A321neo tipi uçaklar olabileceği konusunda da esnekliğe yer verildi.

A320neo “Sharklet” kanat tipi sistemleri sayesinde yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlanacağı belirtiliyor.

Bu da uçak başına, yılda 3 bin 600 ton daha az karbonmonoksit salımı demektir. A320neo’ların ayrıca NOx salımı da belirgin derecede daha düşük.

Motor gürültüsü ise hissedilir derecede daha az olduğundan, tüm havaalanlarının etrafındaki yerleşim yerline fazla rahatsızlık vermeyeceği de açıklandı.

ILFC yöneticisi Hanri Courpron “Şimdiden siparişimiz büyük ilgi gördü. Uçakların hizmete gireceği 2015’te, müşteri memnuniyeti de artacaktır” dedi.

A320 Family (A318, A319, A320 ve A321) havacılık dünyasının tek koridorlu uçaklar sınıfının en iyisi sayılıyor.
60 ADET NEO, PRATT WHITNEY KULLANACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
You still stay there Boeing??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çinlilerin asıl ABC der. Uçak seçimindeki sıralamalarını şöyle yapıyorlar: Airbus Boeing China Belli süre sonra Airbus China Boeing olacak ve en sonunda China Airbus Boeing

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşın " çin atasözünü " tuttum , ama ciddi konuşacak olursak , dünyada hergün kaç iniş - kalkış yapan firmaya da haksızlık etmeyelim , derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl en iyisi sayılıyor ya? Neye göre en iyisi sayılıyor? Böyle yalan olurmu yuh! Alıyorsunuz PR firmalarından paracıkları, gösterdikleri her şeye en iyisi budur deyip yayınlıyorsunuz bültencikleri. Bu kadar havacı da yiyor, yazın bakalım. Bir Çin atasözü "If it is not Boeing I am not going" demiş, hatırlatırım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000