03 Ocak 2011, Pazartesi 11:47:00

6 BİN METREDE BALON FACİASI!

İngiltere’de 2 baloncunun balonu 6 bin metre yükseklikte infilak etti. Baloncular feci şekilde can verirken, olaya tanık olan eş sinir krizi geçirdi.
  • 10.000 feet üzerinde oksijen maskesiz durulmaz, 6000 metre yaklaşık 19.600 feet eder. Havacılıkda genelde feet ile konuşulur. muhtemelen 600 feet yerine yanlışlıkla 6000 METRE YAZILMIŞ... :)
  • biraz fazla değilmi insan donar o kadar yükseklikte. üstelik eşde olaya zor tanık olur (6000 metredeki balonu görmek zor olase gerek)
  • Tüm balon camiasının başı sağolsun, balonculuğun üretim yeri ingilterede böyle bir facia yaşanıyorsa kapadokyadaki şirketlerin bazılarını Allah koruyor. lisansızlar yolcu uçuruyor kaza yapıyor olayı pilot patron üstleniyor büyük şirketler dışında hepsi toplama malzemeyle balonlarına bakım yapamayıp yolcu uçuruyor.
  • biraz hızlı çıkmış gibi görünüyor :) dakikada 600 metre yani, bir balon için çok çok iyi :))

İngiltere'nin Bristol kenti yakınlarındaki Chelwood kasabasında İngiliz Balon ve Havacılık Kulübü’ne üye olan 1 çocuk babası Lee Pibworth (42), arkadaşıyla birlikte balon gezisine çıktı. İkili 6 bin metre yükseldi. Ancak kalkıştan sadece 10 dakika sonra balon ateş topuna dönüştü.

TÜP MÜ PATLADI?

Etraftaki evleri teğet geçerek tarlaların üzerine düşen balonun içindeki her iki adam da olay yerinde korkunç bir şekilde can verdi. Aşağıda eşi Lee Pibworth’u izleyen ve dehşete tanık olan Elisabeth Pibworth sinir krizleri geçirdi. Patlamaya oksijen tüplerinden birinin neden olduğu düşünülüyor. Balonda oksijen yetersizliğinden dolayı oksijen tüpü taşınması gerekiyor. Yetkililer balondaki gaz silindirlerinde sorun çıkmış olabileceği ihtimalini de araştırıyor.(HaberTürk)

6 BİN METREDE BALON FACİASI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
10.000 feet üzerinde oksijen maskesiz durulmaz, 6000 metre yaklaşık 19.600 feet eder. Havacılıkda genelde feet ile konuşulur. muhtemelen 600 feet yerine yanlışlıkla 6000 METRE YAZILMIŞ... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biraz fazla değilmi insan donar o kadar yükseklikte. üstelik eşde olaya zor tanık olur (6000 metredeki balonu görmek zor olase gerek)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm balon camiasının başı sağolsun, balonculuğun üretim yeri ingilterede böyle bir facia yaşanıyorsa kapadokyadaki şirketlerin bazılarını Allah koruyor. lisansızlar yolcu uçuruyor kaza yapıyor olayı pilot patron üstleniyor büyük şirketler dışında hepsi toplama malzemeyle balonlarına bakım yapamayıp yolcu uçuruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biraz hızlı çıkmış gibi görünüyor :) dakikada 600 metre yani, bir balon için çok çok iyi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000