13 Mart 2008, Perşembe 09:31:59

6 ayı dolmadan kapasitesi doldu!

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan havaalanında terminal binasının yetersiz olduğunu belirtti. Henüz açılışının üzerinden 6 ay bile geçmeyen Hatay Havalimanı için çalışmalar yeniden başladı.

Başbakan Erdoğan'ın da açılışta yetersiz gördüğü terminal binasının yenilenmesi konusunda talimat verdiğini hatırlatan Kayhan, önümüzdeki günler içerisinde terminal binasının yenilenmesi için çalışmalarının başlayacağını dile getirdi.

İl Kordinasyon kurulunda konuşan Kayhan, toplam tutarı bir milyar 556 milyon YTL bedelli bin 455 proje bulunduğunu söyledi.

Geçen yıl, bin 455 projeden bin 84'ünün tamamlandığını aktaran Vali Kayhan, projeler için ayrılan 343 milyon 28 bin YTL'lik ödeneğin 258 milyon 320 bin YTL'lik bölümünün harcandığını bildirdi.

Projelerin yüzde 75 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını kaydedenen Kayhan projeden 668'inin genel ve katma bütçeli kuruluşlar, 787'sinin mahalli idarelerin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Yapılan yatırımlarda en çok harcamanın yüzde 37'lik bir payla ulaştırma sektöründe olduğunu hatırlatan Kayhan, ''Bu projelerden bin 84'ü tamamlandı. 206'sında çalışmalar devam ediyor, 74'ünde proje ihale aşamasında yer alıyor ve kalanında ise henüz çalışmaya başlanmadı.'' dedi

Projelerin yüzde 24 ile diğer kamu hizmetleri ve yüzde 13'lük payla eğitim sektörü takip ettiğini anlatan Kayhan, bu yıl ocak ayı itibariyle kentte 31 projenin yer aldığını belirterek, bu projelerin toplam bedelin bir milyar 523 milyon YTL olduğunu ifade etti.

6 ayı dolmadan kapasitesi doldu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000