12 Ekim 2011, Çarşamba 08:59:56

"500 BİN PİLOTA İHTİYAÇ VAR"

Amerikalı uçak imalatçısı Boeing, 2030’a kadar havacılık sektörünün 459 bin 600 pilot ve 650 bin teknisyene ihtiyacı olduğunu açıkladı.
  • Arkadaşlar şu anda dünyada bütün iş ilanlarına bakın F/O lar için genelde en az 1000 saat veya daha fazla uçuş tecrübesi şartı vardır.Uçus okulunu bitirmek hakikaten baslangıçtır. Kimse birbirini kandırmasın ucus okulunu bitirdim iş hazır diye..Kolay gelsin
  • Yabancı pilot arıyorlar arkadaşlar türk değil...
  • Bu iki dünya çapındaki uçak üreticilerinin bu tür açıklamaya iten sebepler tamamı ile ticaridir.Bu uçak üreticilerinin derdi uçak satın alacak / kiralayacak operatörlerin giderlerinin düşmesine yardımcı olarak , daha çok uçak satabilmek fırsatları kendilerine yaratabilmek noktasında düğümlenmektedir.Bir havayolunu düşünün:Tüm adayları tam isteği ile seçerek PPL den itibaren line eğitimine kadar yetiştiren bir şirketin gideri ile line eğitimini para ile satıp ve bunu döner sermaye haline getiren şirketin gideri arasındaki fark korkunçtur.Her iki fabrika da şirketlerin eğitim masraflarından kısarak , uçak alımlarını /kiralamalarını artırmak için her şeyi yazabilir/yazdırılabilir.Bkz Yunaistan'ın rating kuruluşlarına rüşvet vermeleri.
  • sayın abim sizler sivi havacılık üzerinden ellerinizi çektiğiniz zaman ve torpille yakınlarnızı sokamadığınız zaman bizlerde sivil havacılıkta yerimizi alacağız...öğünlerde gelecek yakındır inşallah
  • da türkiyede bi yol bulur paranı alırlar sevmez bizim milletimiz ekmek yedirmeyi::))
  • PA-LAV-RAAA.
  • Türkiye'nin payına senede 130 pilot düşse ortalama ; 100 ü TSK , 30 u yabancı pilotlardan karşılanır.Sivillerde şirketlerin döner sermayelerine tip parası adı altında haraç vermelerine rağmen işsiz dolaşırlar.İhtiyacı olan varsa sıfırdan yetiştirsin, artık kimse bu masallara kanmıyor.
  • Arkadaşlar burada dönenlerin hepsi ticari oyun. pilot açığı var denilerek işsiz pilot sayısını arttırıp maaliyetleri düşürmektir asıl amaç. ve bu durumdan ticari bir çıkar sağlamaktır havayolu ve eğitici işletmeler. bu nedenle ihtiyacı olan işletme zaten kendi eğitimini kendisi veriyor. artık dayın ve ya amcan bakan ise o işletmeye girebiliyorsun...
  • Bu kural tabii ki Türk pilotları için geçerli değil.
  • TR de ihtiyaç yok , ihtiyaç fazlası var.
Bugün özellikle Asya-Pasifik bölgesinde bazı havayollarının yeni uçaklarını teslim almasına rağmen pilot ve teknisyen eksikliği nedeniyle uçuramadığına dikkat çeken şirket, eğitim ve insan kaynakları konusunda daha fazla yatırım yapacak.

20 yılda 33 bin yeni uçak
Londra’da açılan ve imalatçının yeni yolcu uçağı 787 Dreamliner pilotlarının eğitim aldığı simülatörünü tanıtan Boeing, havacılıkta hızlı büyümeye rağmen insan kaynakları konusunda eksikliklere dikkat çekti. 20 yıl içinde 33 bin 500 yeni uçağın teslim edileceğini söyleyen Boeing’in Uçuş Servisi Müşteri Müdürü Roei Ganzarski, şunları dile getirdi: “Yolcular uçmak istiyor. Havayolları yeni uçaklar alıyor. Ancak yetişmiş personel konusunda büyük eksiklik var. Nitelikli iş gücü, sektörün önündeki en büyük sorun’ diye konuştu. Büyüme planlarına göre önümüzdeki 20 yılda Asya-Pasifik’te 182 bin 300 pilot ve 247 bin 400 teknisyene ihtiyaç olacak. Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa için 92 bin 500 pilot ve 129 bin 600 teknisyenin yetiştirilmesi gerekiyor.”

Ortalama 18 yaş grubu için araştırma yapan Boeing, gençlerin bilgisayar ve internet ile büyüdüklerine dikkat çeken Ganzarski, şunları anlattı: “Nerede çalışmak isterseniz sorusunun cevabı Google, Apple, Microsoft gibi bilişim şirketleri ilk sıralarda yer alıyor. 10 yıl öncesine kadar havacılık gençlerin daha fazla ilgi gösterdikleri sektörler arasındaydı.”

Sevmeyeni işe almıyoruz
Bir pilotun ayın yarısında evde olmadığını belirten Ganzarski, şöyle konuştu: “Gençler sabah 09.00, akşam 17.00 arasında çalışacak, bilgisayar başında oturacak işleri tercih ediyor. Havacılık meşakkatli bir iş. Sevmeyen, başarılı olamaz. Boeing olarak işe alırken havacılığı seven, uzmanlaşmayı hedefleyen gençleri tercih ediyoruz. Bunun yolu 12-13 yaşındayken uçmayı sevdirmekten geçiyor.”

Elektronik eğitime geçti
Boeing, yeni yolcu uçağı 787’de farklı bir eğitim konsepti geliştirdi:
Farklı coğrafyalarda 18 merkezde 80 uçuş simülatörü ile gerçekleştiren eğitimde kağıt ortadan kalktı.
Kitaplar, animasyonlar ve videolar eşliğinde bilgisayardan veriliyor.
Örneğin 6 hafta süren 787 teknisyen eğitiminde kursiyerler özel animasyonlar ile üç boyutlu olarak uçak içinde dolaşabiliyor.
Pilotlar simülatör uçuşu öncesinde panel sistemi ile kokpiti dokunarak öğreniyor.
Yeni kurs sistemi ile süreler yüzde 50 azaltılırken, kalite geçmişteki uçak tiplerinin eğitimlerine göre daha da arttı.

(Hürriyet)
"500 BİN PİLOTA İHTİYAÇ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar şu anda dünyada bütün iş ilanlarına bakın F/O lar için genelde en az 1000 saat veya daha fazla uçuş tecrübesi şartı vardır.Uçus okulunu bitirmek hakikaten baslangıçtır. Kimse birbirini kandırmasın ucus okulunu bitirdim iş hazır diye..Kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı pilot arıyorlar arkadaşlar türk değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu iki dünya çapındaki uçak üreticilerinin bu tür açıklamaya iten sebepler tamamı ile ticaridir.Bu uçak üreticilerinin derdi uçak satın alacak / kiralayacak operatörlerin giderlerinin düşmesine yardımcı olarak , daha çok uçak satabilmek fırsatları kendilerine yaratabilmek noktasında düğümlenmektedir.Bir havayolunu düşünün:Tüm adayları tam isteği ile seçerek PPL den itibaren line eğitimine kadar yetiştiren bir şirketin gideri ile line eğitimini para ile satıp ve bunu döner sermaye haline getiren şirketin gideri arasındaki fark korkunçtur.Her iki fabrika da şirketlerin eğitim masraflarından kısarak , uçak alımlarını /kiralamalarını artırmak için her şeyi yazabilir/yazdırılabilir.Bkz Yunaistan'ın rating kuruluşlarına rüşvet vermeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın abim sizler sivi havacılık üzerinden ellerinizi çektiğiniz zaman ve torpille yakınlarnızı sokamadığınız zaman bizlerde sivil havacılıkta yerimizi alacağız...öğünlerde gelecek yakındır inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
da türkiyede bi yol bulur paranı alırlar sevmez bizim milletimiz ekmek yedirmeyi::))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PA-LAV-RAAA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'nin payına senede 130 pilot düşse ortalama ; 100 ü TSK , 30 u yabancı pilotlardan karşılanır.Sivillerde şirketlerin döner sermayelerine tip parası adı altında haraç vermelerine rağmen işsiz dolaşırlar.İhtiyacı olan varsa sıfırdan yetiştirsin, artık kimse bu masallara kanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar burada dönenlerin hepsi ticari oyun. pilot açığı var denilerek işsiz pilot sayısını arttırıp maaliyetleri düşürmektir asıl amaç. ve bu durumdan ticari bir çıkar sağlamaktır havayolu ve eğitici işletmeler. bu nedenle ihtiyacı olan işletme zaten kendi eğitimini kendisi veriyor. artık dayın ve ya amcan bakan ise o işletmeye girebiliyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kural tabii ki Türk pilotları için geçerli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TR de ihtiyaç yok , ihtiyaç fazlası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000