03 Aralık 2017, Pazar 09:20:50

"5 yıldır havayolu şirketi kurmayı düşünüyordum"

Kayserispor'un Ganalı futbolcusu Asamoah Gyan, kurmaya hazırlandığı havayolu şirketiyle ilgili CNN International'e açıklamalar yaptı.
  • GENCLER PILOTLUK DEDIGINIZ GIBI KOLAY OLSA,DUNYANIN HER ULKESINDE (KENDI ICERISINDE) MAASLI MESLEKLER LISTESINDE ILK UC ICERISINDE OLMAZDI.OPUYORUM YANAKLARINIZDAN.
  • Bizim insanımız arabeski sever. Etrafınızdaki herkes işlerin en zorunu yapıyor, en uğraşılmaz insanlarla muhattab oluyordur. Ben de fo yum, her işin bi zorluğu var elbet ama büyütülecek bi mevzu yok bence. Ekip planlama işlevsel olsa kebab gibi meslek ama gece mesaileri yıpratıyor. Fazla reklama gerek yok yani, ama bu demek değil ki pilotlara da saygısızlık yapalım, her fırsatta saldıralım, o da hoş değil. Genç çocuklar bi hevesle instagramda foto paylaşıyormuş. Varsın paylaşsın, adamın başarısı emeği de o. Ofis çalışanı da masasının başında foto paylaşıyor. Ne var bunda?
  • Ben de Türkiye'de oynamış papua Yen'i gineli bi futbolcuyum, emekli olunca 32 yasınca pilotaj eğitimi aldım su an qatar da ucuyorum,, istedim oldum, asamoah sen de ol hiç düşünme
  • Herkes şirket kurabilir. Pilotluğu yeşil sahada koşturmayla karıştırmış. Çok istekliyse ancak tek motorlu özel uçağını uçurur.
  • almanya'da ölümcül bir kaza geçirmiş ve yüzündeki yanıklar sonucu freddy kruger'a benzemiş eski bir f1 şampiyonu.kariyerini bıraktıktan sonra lauda air'a ait "mozart" adlı boeing 767'nın bangkok-viyana seferi sırasında sol motorunda bulunan thrust reverser'ın havada açılması sonucu olmuştur. biri türk olmak üzere 223 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştır.
  • Nedense zorluklar hep torpili olmayanlar için. Torpili olupta kim zorlanmış kime yapamıyosun demişler bi araştır bakalım.
  • Aklına her esenin yapabileceği bir meslek değildir pilotluk. En fazla PPL alır, zorluğu görünce bırakır.

Kayserispor'un Ganalı futbolcusu Asamoah Gyan, kurmaya hazırlandığı havayolu şirketiyle ilgili CNN International'e açıklamalar yaptı. Gyan’ın Baby-Jet adındaki havayolu şirketi, Gana hükumetinden onay almış, şirkete lisans verilmişti.

'Her işte risk var, buna hazırım'

Yıldız futbolcu "Giriştiğim işe onay verilmiş olması benim için bir onur ve pozitif anlamda bir baskıdır. Elbette ki riskli bir işe girişiyorum. Ancak her işin bir riski vardır ve ben buna hazırım" dedi. 

Beş yıllık bir planlama

Havacılığın büyük potansiyel taşıyan bir sektör olduğu ve buraya girmesi konusunda tavsiye aldığını belirten Gyan "Bir havayolu şirketi fikri bende 2012'de uyandı ama doğru zaman için bekledim. Gana ekonomisinin şimdilerde, pek çok alanda büyümekte olduğuna inanıyorum ve havacılık endüstrisi de bunlardan biri" diye konuştu. 

Hem ülke, hem kendisi için

Bu işe girişmesinde hem bireysel hem de toplumsal hislerinin etkisi olduğuna dikkat çeken futbolcu şöyle devam etti: "Bir ülkeme katkı sunma isteği... Yeni iş olanakları yaratmak. Ve tabii bir de futbol sonrası iyi bir hayat".

Pilotaj eğitimi ve part time iş

İşe bizzat dahil olabileceğinden de bahseden Asamoah Gyan "Nasıl pilotluk yapılır, nasıl uçak kullanılır onu da öğreneceğim. Umarım part time bir iş olacak" şeklinde konuştu.

"5 yıldır havayolu şirketi kurmayı düşünüyordum"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

GENCLERE CEVAP ~ 6 yıl önce
GENCLER PILOTLUK DEDIGINIZ GIBI KOLAY OLSA,DUNYANIN HER ULKESINDE (KENDI ICERISINDE) MAASLI MESLEKLER LISTESINDE ILK UC ICERISINDE OLMAZDI.OPUYORUM YANAKLARINIZDAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737fo ~ 6 yıl önce
Bizim insanımız arabeski sever. Etrafınızdaki herkes işlerin en zorunu yapıyor, en uğraşılmaz insanlarla muhattab oluyordur. Ben de fo yum, her işin bi zorluğu var elbet ama büyütülecek bi mevzu yok bence. Ekip planlama işlevsel olsa kebab gibi meslek ama gece mesaileri yıpratıyor. Fazla reklama gerek yok yani, ama bu demek değil ki pilotlara da saygısızlık yapalım, her fırsatta saldıralım, o da hoş değil. Genç çocuklar bi hevesle instagramda foto paylaşıyormuş. Varsın paylaşsın, adamın başarısı emeği de o. Ofis çalışanı da masasının başında foto paylaşıyor. Ne var bunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulukalemun ~ 6 yıl önce
Ben de Türkiye'de oynamış papua Yen'i gineli bi futbolcuyum, emekli olunca 32 yasınca pilotaj eğitimi aldım su an qatar da ucuyorum,, istedim oldum, asamoah sen de ol hiç düşünme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Ben de bir buçuk yıl özel şirkette kabin memurluğu yaptım ve gatara başvurmak istiyorum netten bulamadım eğer mesajımı okuyup görürseniz bana döner misiniz
A.bal ~ 6 yıl önce
Herkes şirket kurabilir. Pilotluğu yeşil sahada koşturmayla karıştırmış. Çok istekliyse ancak tek motorlu özel uçağını uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimler kimler ~ 6 yıl önce
şu devirde yolda geçen pilot oluyor. babasi pilot olan oluyorda yeşil sahada koşan mi olamayacak.100k$ civarinda parasi olan herkes yapiyor.
Al işte ~ 6 yıl önce
Bir mermer kafa daha
pilotluk ~ 6 yıl önce
ne var ki pilot olmaya nerde zengin çocuğu var pilotluk eğitimi alıyor. Adamlar daha ppl almadan instagramda sabah akşam pilot elbisesiyle fotoğraf paylaşıyor amaçları belli zaten... Uçak şöförlüğüdür pilotluk. parası olan iqsu 90 üstü herkes olabilir.
belki de ~ 6 yıl önce
Buraya yorum yapanlar adamı tanımadan önyargılı yazmışlar, belki sizden daha iyi uçar ne biliyorsunuz ( tabii aranızda gerçek pilot varsa). Uçmak da ayrıca öyle göstermeye çalıştığınız kadar zor birşey değil canlarım, insanları kandırmayın.
Pilotluk diyene ~ 6 yıl önce
iq 90? cok guldum Allah iyiligini versin,iq ila alakali degil ,butcenize bagli.THY Dusseldorf den havalandi ,ATC turn left heading ... roger left turn diyor THY kaptani,ATC negative sir you are in a right turn,Kaptan roger,We are turning left ,ATC negatieve sir you are still turning right,ve ATC what ever sir contact..... Iste bir THY kaptaninin iq si bu kadarsa acaba oburkulerini merak ediyorum.Ve hatasi auto pilot heading select mode ini yanlis kullanmasi.Ve bunun sahidi benim.
Mehmet ~ 6 yıl önce
almanya'da ölümcül bir kaza geçirmiş ve yüzündeki yanıklar sonucu freddy kruger'a benzemiş eski bir f1 şampiyonu.kariyerini bıraktıktan sonra lauda air'a ait "mozart" adlı boeing 767'nın bangkok-viyana seferi sırasında sol motorunda bulunan thrust reverser'ın havada açılması sonucu olmuştur. biri türk olmak üzere 223 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok ayrimciyiz ~ 6 yıl önce
Ali Sabanci pegasus a basladiginda boyle olumsuz yorum yapmadiniz.Basarirsa hayirlisi olsun .
F1 ~ 6 yıl önce
Kazanın lauda ile ne alakası var ? Revers boeigten kaynaklanan bir hataydı çünkü o iltifada denemesi yapılmamıştı bunun lauda ile bağlantısı ne ? Kaldı ki soruşturmanın başını çeken en önemli adamlardan geldi.Demek ki neymiş yarım bilgi ile ahkam kesmeyeceğiz.
ek ~ 6 yıl önce
ilgili kazada thrust reverser'ların havada neden açıldığı bulunamadı, bir kısa devre sonucu da açılmış olabilir. Ayrıca: 'As a result of their findings during the investigation process of Lauda Flight 004, additional safety features such as mechanical positive locks were mandated to prevent thrust reverser deployment in flight.'
Öylemi ~ 6 yıl önce
Nedense zorluklar hep torpili olmayanlar için. Torpili olupta kim zorlanmış kime yapamıyosun demişler bi araştır bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Handsome A320 F/O ~ 6 yıl önce
Aklına her esenin yapabileceği bir meslek değildir pilotluk. En fazla PPL alır, zorluğu görünce bırakır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Line ~ 6 yıl önce
Amerika'ya git anlarsın nasıl herkes uçak kullanıyor
Napıyorsunuz ~ 6 yıl önce
Dünyaları mı kurtarıyorsun.muhtemelen eften püften bir bölümden mezun olmussundur şimdi de artistlik yapıyorsun
Napıyorsunuz bey ~ 6 yıl önce
Yapılan şey küçümsenecek bir şey değil riskli sorumlulukları olan, zorlu bir eğitim ve hazırlık süreci olan ve insanın her zaman dinamik olması gereken bir meslek. Ama bu arkadaşın megalomanlığı burnu büyüklüğü zaten attığı başlıktan belli. Handsome a320 fo nedir ya?
Handsonemisss ~ 6 yıl önce
Pilot olmus ama kafa sunger gibi. Siksan suyu cikar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000