07 Eylül 2009, Pazartesi 07:33:55

5 yılda 15 binden fazla uçak inip kalktı

ABD savaş uçaklarından arındırılan İncirlik Üssü'ne 5 yılda 15 bin 166 nakliye uçağı ile 275 bin 529 ton malzeme taşındı.
  • Kabalık Etmek Gibi Olmasın Ama C-5 ve galaksi Ayrı Ayrı Yazılmaz.Zaten C-5 uçağının Modeli Galaksi dir.bilgilerinize Arz Edilir...

C-5 ve Galaksi nakliye uçakları ile getirilen malzemeler ABD'nin Irak ve Afganistan'daki askerlerine sevk edildi.

adanaulus.com'un haberine göre İncirlik'teki ABD'li askeri yetkililer, getirilen malzemeler arasında silah ve mühimmat bulunmadığının altını çizdi ve getirilen malzemelerin askerlerin başta gıda ve giyecek maddelerini oluşturduğunu ifade etti.

Adana'daki İncirlik Üssü  ABD'nin Irak ve Afganistan'daki askerleri için kelimenin tam anlamı  ile "Lojistik Destek Üssü" oldu.

İncirlik Üssü, 1991 yılından beri dünyanın gündeminden hiç ama hiç düşmedi. ABD'nin Saddam yönetimindeki Irak'a yönelik operasyonu İncirlik Üssü'nden gerçekleştirildi. O tarihte İncirlik Üssü'ne 17 ülkeden asker geldi. Çoğunluğunu elbetti ABD askerleri oluşturuyordu. Konuşlanan asker ise "Kuzeyden Keşif Gücü" olarak adlandırılıyordu. Askerler 2005 yılında ABD'nin Irak'ta Saddam'ı devirmesiyle İncirlik'ten ayrıldı. Artık İncirlik Üssü'nde ABD'ye ait savaş uçakları konuşlanmıyor. Sadece ikili anlaşmalar çerçevesinde 2 bin dolayında asker ve aileleri bulunuyor.

Üssün başta pisti olmak üzere her alanı sürekli olarak bakımdan geçiriliyor. Son olarak sayıları 60 dolayında olan hangarlar da peş peşe bakıma alındı. ABD'li yetkililer, bakım-onarım çalışmalarının önceden planlandığı biçimde gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

LOJİSTİK DESTEK ÜSSÜ

İncirlik Üssü'ndeki ABD'li yetkililer, Üs'te hiçbir savaş uçağının konuşlanmadığının altını çiziyor, sadece buraya nakliye uçaklarının malzeme getirdiğini bu malzemelerin de Irak ve Afganistan'daki Amerikan askerlerine gönderildiğini belirttiler. Gelen nakliye uçaklarında hiçbir silah bulunmadığını da kaydeden ABD'li yetkililer, bu konuda www,adanaulus.com'un sorularını yanıtladı.

BİR AYDA 182 UÇAK DOLUSU MALZEME

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortaklaşa olarak ABD'nin kullandığı 10. Tanker Üssü  İncirlik, Dünya'nın gözü kulağı. İncirlik Üssü'nün en büyük özelliklerinden biri yılın her mevsiminde uçuş ve atış eğitiminin gerçekleştirilmiş olması. ABD, Irak'ın değişik kentlerine hava üsleri kurmasına karşın İncirlik'in yerini dolduramıyor. Uzmanlar, İncirlik'in çok stratejik bir üs olduğunun da altını çiziyor.

ABD askeri yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İncirlik Üssü'ne ABD'nin Avrupa'daki üslerinden aralarında C-5, Galaxi gibi dev nakliye uçaklarının da yer aldığı  182 uçuş gerçekleşti. Bu uçaklarla İncirlik Üssü'ne 4 bin 175 ton malzeme taşındı. Adana İncirlik Üssü'ne getirilen bu malzemelerin tamamına yakını Irak'taki sayıları 200 bine yaklaşan asker ile Afganistan'daki birliklerine ulaştırıldı. Üsteki ABD'li yetkililer, uçuşların ABD ve Türk hükümetleri arasındaki anlaşma çerçevesinde gerçekleştirildiğini ve içerisinde silah ve mühimmat bulunmadığını ifade ettiler.

9 AYDA 36 BİN TON MALZEME

ABD'lilerin verdiği bilgiye göre, İncirlik Üssü'ne 2009 yılı ocak ayından Ağustos ayının sonuna kadar  bin 443 uçak ile 36 bin 577 ton malzeme getirildi. Bu malzemeler Irak'ın ve Afganistan'ın değişik bölgelerinde bulunan ABD birliklerine sevk edildi. Malzemeler arasında gıda, giyecek ve diğer ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı ifade edildi.

Irak'taki Saddam rejiminin devrilmesinden sonra ABD askerlerinin ihtiyaçlarının Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesine başlandı. İncirlik Üssü'ndeki ABD yetkilileri, 2005 yılından bu yana Adana İncirlik 10. Tanker Üssü'ne 15 bin 166 uçak dolusu 275 bin 529 ton malzeme taşındığını belirttiler. Nakliye uçakları ile İncirlik'e getirilen malzemelerin başta Irak olmak üzere Afganistan'daki ABD askeri birliklerine gönderildiği bildirildi.

5 yılda 15 binden fazla uçak inip kalktı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kabalık Etmek Gibi Olmasın Ama C-5 ve galaksi Ayrı Ayrı Yazılmaz.Zaten C-5 uçağının Modeli Galaksi dir.bilgilerinize Arz Edilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000