27 Mart 2011, Pazar 08:23:07

5 UÇAK VE 2 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ

Fransız uçakları Libya'da Misrata Havaalanı'nı bombaladı.
  • Dostum berlusconi nasıl da adamcağızı anında satıp , bombalamaya başladı.Yüz sene evvelde, dostumun dedeleri oraları işgal edip halkı kırmışlardı.Ve hatta Mustafa Kemal de oralarda bizim kahraman dedelerimizle onları bu asalak sömürgecilere karşı savunmuşlardı.Gerçek dost.
  • Tailwind havayollarının bir uçağı ordaydı ? ne oldu acaba ? bilgisi olan var mı? yoksa o uçağında üstünden dumanlar yükseliyor mu?
Fransız uçakları, Kaddafi'ye ait 5 uçak ve 2 helikopterin imha edildiğini bildirdi.

Kentteki bir muhalif, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Misrata semalarında uçuş yapıyor. (Kaddafi'ye bağlı güçlerin) topçu ateşi uçakların kentin semalarında görünmesinin ardından son buldu" dedi.

Koalisyon güçleri tarafından desteklenen muhaliflerin stratejik Ecdebiye kentinin kontrolünü yeniden ele geçirmelerinin ardından, Kaddafi'ye bağlı birlikler, Misrata'ya batı ve doğudan saldırı başlatmıştı.

Ecdebiye muhaliflerin eline geçti

Reuters ajansının görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, muhaliflerin, tüm gece süren çatışmadan sonra Ecdebiye'nin kontrolünü tekrar ele geçirdikleri, Kaddafi'ye bağlı birliklerin ise hala kentin batı girişinde oldukları belirtildi.

Associated Press ise koalisyon güçlerinin, kentin hem doğu hem de batı girişine hava saldırıları düzenlediğini, Ecdebiye'nin kontrolünün sabaha karşı muhaliflere geçtiği bildirdi. Haberde, halkın, kontrolün muhaliflere geçmesini sokaklara dökülerek kutladığı kaydedildi.

El Cezire televizyonu, dün gece muhaliflerin Ecdebiye kentine batıdan girdiğini, Kaddafi'ye bağlı bazı askerlerin çatışmaların ardından tutsak alındığını duyurmuştu.

Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Halit Kaim, hükümete bağlı birliklerin, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısının ardından Ecdebiye kentinden çekildiklerini açıkladı.

Brega da muhaliflerin elinde

Libya'da muhalifler, petrol kenti Brega'nın kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Bingazi'de açıklama yapan bir muhalif, Brega'nın yüzde yüz muhalif güçlerin elinde olduğunu söyledi, ancak kentte gazeteci bulunmadığı için muhaliflerin iddiası başka kaynaklarca doğrulanamadı.


5 UÇAK VE 2 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Dostum berlusconi nasıl da adamcağızı anında satıp , bombalamaya başladı.Yüz sene evvelde, dostumun dedeleri oraları işgal edip halkı kırmışlardı.Ve hatta Mustafa Kemal de oralarda bizim kahraman dedelerimizle onları bu asalak sömürgecilere karşı savunmuşlardı.Gerçek dost.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tailwind havayollarının bir uçağı ordaydı ? ne oldu acaba ? bilgisi olan var mı? yoksa o uçağında üstünden dumanlar yükseliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000