24 Ağustos 2015, Pazartesi 08:08:03

5 havalimanına lüzumsuz raporu

Almanya Çevre ve Tabiat Koruma Birliği (BUND) yaptığı araştırmalar sonucunda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki beş havaalanının lüzumsuz olduğu kanaatine vardı.
  • E ne var ki bunda?... Türkiye de kar eden bir elin parmağını geçmez...
  • Ülkemizde inanılmaz bir ısraf var.havalimanları başta geliyor 10 ucak inmeyen meydanlarda istihdam edilen üretmeyen bir sürü insan var.elektrik su ısraf.üretime destek olmayan verimsiz havalimanları gözden geçirilmeli.hakikaten yazık ekonomiyi çökerten bu durumdan kurtulmalıyız.bir dönemler imsik havalimanı gibi ineklerin otlatıldığı havalimanı yerine bölgesel büyük hava şimanları yapıp raylı sistemle bağlantı yapmak daha doğru belki.her şehirde havalimanı olup günde bir iki uçuş gerçekleştiriliyor.nedendir bilinmez ziyan olan bu emekler paralar sorgulanmıyor bile.kalkınmış bir ülkeden bahsediyorsak halkın üreten verimli çalışanlarla gerçekleşebileceğini bilmeliyiz.oturarak para kazanmanın ülkeye ne kattığını ben bilmiyorum bilen varsa sözüm yok.ama bildiğim her sektörde vardır ancak hava alanı denen yapı içersinde israf hat safhada bakınız tüm limanlara...avrupalı işi biliyor.
  • Türkiyede o kadar çok zarar eden havalimanı var ki sadece rant ve oy uğruna isletilmekte. Hızlı tren projesi ile birçok ile komşu illerde ki büyük havalimanlarina taşınabilir. Örnek batman muş edremit ordu-giresun isparta merzifon kapadokya ve daha bir çok meydan sayılabilir. Karadeniz e sahil yolu yapılacağına hızlı tren ve bölgesel tren ile ulaşım sağlansa hem birçok il ilçe birbirine ve havalimanlarina bağlanmış olur.

Almanya Çevre ve Tabiat Koruma Birliği (BUND) yaptığı araştırmalar sonucunda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki beş havaalanının lüzumsuz olduğu kanaatine vardı. Zarar ettiği açıklanan bu beş havaalanının devletin maddi desteği ile faaliyetlerini sürdürebildikleri, kendi başlarına masraflarının dahi üstesinden gelemedikleri açıklandı.

BUND KRV Başkanı Holger Sticht, zarar eden Dortmund, Münster, Weeze, Paderborn ve Siegerland havalimanlarıyla ilgili hazırladığı hava trafiği planında kısa mesafeli yolcu uçuşlarının tamamen raylı sisteme kaydırılması gerektiği üzerinde durdu. Sticht'in ifadesine göre yıllık 57 bin kişi Düsseldorf ve Köln/Bonn uçuşunun zaman ve rahat kaybı olmaksızın trene kaydırılabiliyor. Sticht ayrıca bugün dahi Düsseldorf'tan Frankfurt Havaalanı'na yıllık 4 bin 500 uçuşun gerçekleştirilmesini çevre için kabul edilemez buluyor.

Eyaletin en büyük havalimanı olan Düsseldorf, yıllık 22 milyon yolcuya ve uluslararası havaalanı olan Köln/Bonn ise yıllık 10 milyon yolcuya hizmet veriyor. Kâr yapan bu iki havaalanının ise daha fazla işbirliği içinde olması gerektiği vurgulandı.

BUND, eyalet hükümetinden koalisyon anlaşmasını yerine getirerek en kısa zamanda yeni bir hava trafiği planı hazırlamasını istedi. Dernek diğer taraftan bölgesel havaalanlarının sağlıksız büyümesinin yolunun da 2024 yılına kadar devletin buralara verdiği desteği kademeli olarak azaltması ile olacağını vurguladı.

Bunun da ötesinde BUND Çevre Uzmanı Werner Reh Almanya genelinde toplam yolcu hizmetlerinin yüzde 85'inin altı havalimanı tarafından verildiğini açıkladı. Reh, havalimanlarına o kadar yatırım yapılmasına rağmen çok sayıda havaalanının birbirlerinin işine engel olarak karşılıklı zarar ettiklerini söyledi. BUND çok sayıda havalimanı yolcularının raylı sistemle taşınmasını isterken raylı sistemde birde 'Beamten-Sprinter' (memur expres) oluşturulmasını isabetli olacağına vurgu yaptı.

Buna göre devlet yetkilileri uçak yerine raylı sistem ile Bonn'dan Berlin'e dört saatte taşınabilecek. BUND, ucuz yolcu taşıyan uçak şirketlerinin de çevreye ve çalışanlara getirdiği zarardan dolayı hemen durdurulmasını gerektiğine işaret etti. Dernek, yüksek gürültü ve yüksek masrafın da havalimanlarının kapanmalarına geçerli bir izah olmayacağını düşünüyor. (Haberler)

5 havalimanına lüzumsuz raporu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Türkiye ye göre normal ~ 9 yıl önce
E ne var ki bunda?... Türkiye de kar eden bir elin parmağını geçmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Israf ~ 9 yıl önce
Ülkemizde inanılmaz bir ısraf var.havalimanları başta geliyor 10 ucak inmeyen meydanlarda istihdam edilen üretmeyen bir sürü insan var.elektrik su ısraf.üretime destek olmayan verimsiz havalimanları gözden geçirilmeli.hakikaten yazık ekonomiyi çökerten bu durumdan kurtulmalıyız.bir dönemler imsik havalimanı gibi ineklerin otlatıldığı havalimanı yerine bölgesel büyük hava şimanları yapıp raylı sistemle bağlantı yapmak daha doğru belki.her şehirde havalimanı olup günde bir iki uçuş gerçekleştiriliyor.nedendir bilinmez ziyan olan bu emekler paralar sorgulanmıyor bile.kalkınmış bir ülkeden bahsediyorsak halkın üreten verimli çalışanlarla gerçekleşebileceğini bilmeliyiz.oturarak para kazanmanın ülkeye ne kattığını ben bilmiyorum bilen varsa sözüm yok.ama bildiğim her sektörde vardır ancak hava alanı denen yapı içersinde israf hat safhada bakınız tüm limanlara...avrupalı işi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiyede o kadar çok zarar eden havalimanı var ki sadece rant ve oy uğruna isletilmekte. Hızlı tren projesi ile birçok ile komşu illerde ki büyük havalimanlarina taşınabilir. Örnek batman muş edremit ordu-giresun isparta merzifon kapadokya ve daha bir çok meydan sayılabilir. Karadeniz e sahil yolu yapılacağına hızlı tren ve bölgesel tren ile ulaşım sağlansa hem birçok il ilçe birbirine ve havalimanlarina bağlanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 9 yıl önce
Çok haklısın.Ama bu ülkede öyle insanlar varki dediklerin yapılsa onlarada karşı çıkar.Muhalefet olmak için her şeye karşı çıkanlar var.
Abra Kadabra ~ 9 yıl önce
Turkiyedeki zarar eden alanların hızlı trenlerle değiştirilmesi ümidiyle diyelim. Oy uğruna bu ülkeyi zora sokanlardan da kurtulalım.
~ 9 yıl önce
İsraf ~ 9 yıl önce
Katılıyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000