26 Ağustos 2012, Pazar 08:58:29

460 MİLYON DOLARLIK HAVAALANI GELİYOR...

Peru, turizm gelirlerini artırmak için Machu Picchu'nun yakınındaki Cusco'ya havaalanı yapmak için kolları sıvadı. Maliyet dudak uçuklatıyor: 460 milyon $...
  • Peru'da yonetimdekile rbu isten para kazanacak bir suru rusvet donecek. Eee kolay degil. 460 da tutar 800 de. Bizim Bolu tuneli kaca bitti acaba? hemde kac yilda. Kimler kimler koseyi dondu o tunelde. Oradaki koylu elle bile kazardi okadar zamanda.
  • bu sistem değişmeli. sadece kar ve para için insanı insan yapan tüm değerler alaşağı ediliyor, tarihi eserler, kalıntılar, insanı değerler vs. ayaklar altına alınıyor. 3 kuruş için.

Dünyanın en önemli turistik bölgelerinin başında gelen Machu Picchu, 460 milyon dolarlık bir havaalanına kavuşuyor. Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala tarafından açıklanan plan uyarınca, yeni havalaanı İnka medeniyetinin eski başkenti olan Cusco'nun hemen dışına inşa edilecek. Bugün Machu Picchu'ya gitmek isteyen turistler önce Lima'ya uçtuktan sonra buradan önce Cusco sonra da Machu Picchu'ya geliyor. Mevcut durumda Cusco'da bir havaalanı bulunsa da bu sadece küçük uçaklara hizmet verebiliyor. Aynı zamanda bölgenin uçuş için oldukça tehlikeli olması ve bölgede çok fazla ışık bulunmaması nedeniyle gece uçuşu da yapılamıyor. Havaalanının yapılması için geçtiğimiz gün bir yasa çıkaran Başkan Humala, 'Yeni havaalanı sadece turistleri çekmekle kalmayacak aynı zamanda birçok kişiye de yeni iş fırsatı doğuracak' dedi.

Günde 3 bin kişi ziyaret edebiliyor

UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde bulunan Machu Picchu 15'inci yüzyılda İnkalar tarafından inşa edilmiş. Yerli halk tarafından bilinse de bölgenin dünyaya açılması 20'inci yüzyılın başında gerçekleşmiş. Bölgedeki duvarların hassas olması nedeniyle, Machu Picchu'yu günde sadece 3 bin kişi ziyaret edebiliyor. Bölgenin denizden yüksekliği de 2.500 metre. (Akşam)

460 MİLYON DOLARLIK HAVAALANI GELİYOR...

Yorumlar

Peru ~ 12 yıl önce
Peru'da yonetimdekile rbu isten para kazanacak bir suru rusvet donecek. Eee kolay degil. 460 da tutar 800 de. Bizim Bolu tuneli kaca bitti acaba? hemde kac yilda. Kimler kimler koseyi dondu o tunelde. Oradaki koylu elle bile kazardi okadar zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
bu sistem değişmeli. sadece kar ve para için insanı insan yapan tüm değerler alaşağı ediliyor, tarihi eserler, kalıntılar, insanı değerler vs. ayaklar altına alınıyor. 3 kuruş için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000