11 Temmuz 2009, Cumartesi 07:49:24

440 kişi vizesiz giriş yaptı

Sanatçı, işadamı, bilim adamı, şoför gibi meslek temsilcilerinin Almanya'ya vizesiz girme hakkından üç haftada 440 kişi yararlandı.
  • Yakinda avrupaya vize ile giren TEK ülke biz olacagiz. Uyanin politikacilar!!!!
  • ULKEMDE ISSIZLIK YUKSEK SEVIYELERDE IKEN BIR YOLUNU BULUP AVRUPAYA KAPAK ATALIM FIKRI IDEAL OLMUSKEN SULANDIRMAKTAN BAHSETMEYIN ARTIK INSANLAR SADECE CORBALARINI SULANDIRIYOR BI TAS FAZLA ICMEK ICIN TABI TUZU KURULAR ISTISNA :=)
  • Sulandırmaya başladılar.

Türk TIR şöförlerinin açtığı dava üzerine Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği, "Soysal Kararı"nı uygulamaya koyan ilk ülke Almanya olmuştu. Almanya bilim, sanat ve sportif faaliyetler, montaj, tamir ve rejizyon gibi gerekçelerle gelenlere veya Türkiye'den Almanya'ya mal getirmek amacıyla seyahat eden şoförlere vize uygulanmayacağını açıklamıştı.

ÜÇ HAFTADA 440 KİŞİ

Ancak, bu muafiyetten yararlanacakların, Almanya sınır kapılarında statülerini izah etme durumunda kalabileceği düşüncesiyle Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümü ve ülkedeki Alman Konsolosluklarınca isteyenlere bir sertifika verilmeye başlandı.

Uygulamanın ne kadar verimli olacağı tartışmaları sürerken, uygulamaının ilk üç haftasında 440 kişinin vizesiz giriş sertifikasını aldığı bildirildi. Sertifika olanağının büyük ilgi gördüğünü belirten diplomatik kaynaklar, özetle şunları kaydetti:

ZORUNLULUK DEĞİL ÖNERİ

"440 sertifika oldukça önemli bir rakam. Belge almak bir zorunluluk değil sadece bir öneridir. Alman Büyükelçiliği ve Konsolosluklarınca yapılan ve Alman gümrük görevlilerinin, ülkeye vizesiz giriş yapan Türk vatandaşlarının, muafiyetten yararlandığını anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir öneridir." (Hurriyet)
 

440 kişi vizesiz giriş yaptı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yakinda avrupaya vize ile giren TEK ülke biz olacagiz. Uyanin politikacilar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ULKEMDE ISSIZLIK YUKSEK SEVIYELERDE IKEN BIR YOLUNU BULUP AVRUPAYA KAPAK ATALIM FIKRI IDEAL OLMUSKEN SULANDIRMAKTAN BAHSETMEYIN ARTIK INSANLAR SADECE CORBALARINI SULANDIRIYOR BI TAS FAZLA ICMEK ICIN TABI TUZU KURULAR ISTISNA :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sulandırmaya başladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000