29 Ağustos 2008, Cuma 16:24:39

41 kere Maşallah!

Türk Hava Yolları’nın kaptan pilotu Zafer Baysal 41 yıllık uçuş hayatına bugün İzmir-İstanbul seferi ile son verdi...
  • Baysal Kaptan görünüşte sert taviz vermeyen biraz aksi gibi gözüksede esasında şirket için herzaman en iyisini yapmaya çalışan öncelikleri THY olan kurumunu korkunç seven ve kollayan biri yönetici idi.Esasen uzun yıllar gorevde kalması gerekir iken maalesef uzaklastırıldı.Bundan sonraki yaşamında mutluluklar diliyoruz.
  • Tenkit etmek kolay aynı vazifeleri yapabiliyorsan sen de payını kap. Bana göre dünya şekeri. Bundan sonraki günlerin ailenle neşeli, kaptanlığın da teknende olsun Zafer Kaptan.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • senıkardesımın kucuk arkadası olarak tanıdım. hayatını heyecanla bıraz da endıse ıle ızledım.cunku ucmak bana rısklı gelıyordu. guzel aılenı senı sevdıgım gıbı sevdım. basarılarınla ovundum. ve ıste ıs hayatının sonuna geldıgını de gordum. ucmak ayrıcalı bır duygu.senın ıcın ayrılmanın zor oldugunu tahmın edebılıyorum.ama senın bundan sonrakı yıllarını da guzel aılenle en ıyı sekılde degerlendırecegını bılıyor ve sana saglıklı , mutlu nıce yıllar dılıyorum.sevgılı zafer kaptan,
  • Yorumunuz... Ha Boeing kullanmış ha Airbus ne fark eder. İnsan öldüğünde hangi uçağı kullandığından hesap vermeyecek. Anladığım kadarıyla canını yaktıkları olmuş Kaptanımın. Eger gerçekten böyleyse, umarım bundan sonra iyi amellerde bulunur, Allah'tan af diler.
  • cok kisinin ahini aldi yonetimdeyken ama kimsenin ahi yerde kalmaz a340 a nasil terfi ettiyse tepeden inme yonetimden dusunce tekrar b737 koltuguna oturdu her neyse yinede sivil hayatta basarilar en azindan bu dunyanin kimseye kalmadigini gordu
  • bu saatten sonra sağ koltuk zor gelir be hoca biriktirdiklerini ye artık tabi hala dişin kesiyosa
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ne koltuğun ne uçtuğun uçaklar kalmadı ha Baysal Kaptan
  • İstirahate çekilin kaptanım. Hayata bir daha gelmiyceksiniz. Yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri yapın. Reankarnasyona inanıyorum diyorsanız cem yılmaz ın DVD sini seyretmenizi tavsiye ederim

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde pilot olarak uçuş hayatına başlayan kaptan pilot Zafer Baysal bugün Türk Hava Yolları’na ait TK 321 sefer sayılı Nevşehir uçağı ile THY’deki son uçuşunu gerçekleştirdi. Apronda ailesi ve pilot arkadaşları tarafından karşılanan kaptan Baysal’a çiçek ve plaket verildi. Burada torunları ile kucaklaşan Yumrukçu bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Pilotlar neden uzun yaşar?

THY’deki son uçuşunun ardından sıcağı sıcağına Airporthaber’e kokpitte özel açıklamalarda bulunan deneyimli kaptan Pilot Zafer Baysal,‘‘Ben bu mesleğe yıllarımı verdim. 18 bin saat uçuş deneyimim var. Bizlerden bu bayrağı devralan arkadaşlara küçük birkaç önerim var. Bu mesleği en iyi şekilde yapmak istiyorsalar çok çalışmalılar. Biz pilotlar çok çalıştığımız ve disiplini yaşadığımız için bu kadar uzun ömürlü oluyoruz’’ dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de Kıdemli Binbaşı olarak görev yapmış, THY’de Genel Müdür Yardımcılığı’nda, Uçuş Eğitim ve Akaryakıt İkmal Müdürlüğü’nde bulunmuş olan Zafer Baysal, ‘’41 yıllık uçuş hayatımda işimi daima en üst seviyede yaptım. THY’den şimdi emekli oluyorum ama tabi içimde emekli olmanın burukluğu var. Henüz karar vermedim ama Sivil Havacılık Kanunu’na göre 65 yaşına kadar uçuş için izni veriliyor benim de 2 yıl daha uçabilme şansım var bunu da özel havayolu şirketlerinde değerlendirebilirim.

pilot

pilot

pilot

pilot

pilot

pilot

pilot

© Airporthaber Özel

41 kere Maşallah!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

TK ~ 16 yıl önce
Baysal Kaptan görünüşte sert taviz vermeyen biraz aksi gibi gözüksede esasında şirket için herzaman en iyisini yapmaya çalışan öncelikleri THY olan kurumunu korkunç seven ve kollayan biri yönetici idi.Esasen uzun yıllar gorevde kalması gerekir iken maalesef uzaklastırıldı.Bundan sonraki yaşamında mutluluklar diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞBİRLİKÇİ TEYZE ~ 16 yıl önce
Tenkit etmek kolay aynı vazifeleri yapabiliyorsan sen de payını kap. Bana göre dünya şekeri. Bundan sonraki günlerin ailenle neşeli, kaptanlığın da teknende olsun Zafer Kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yucel vardar ablan ~ 16 yıl önce
senıkardesımın kucuk arkadası olarak tanıdım. hayatını heyecanla bıraz da endıse ıle ızledım.cunku ucmak bana rısklı gelıyordu. guzel aılenı senı sevdıgım gıbı sevdım. basarılarınla ovundum. ve ıste ıs hayatının sonuna geldıgını de gordum. ucmak ayrıcalı bır duygu.senın ıcın ayrılmanın zor oldugunu tahmın edebılıyorum.ama senın bundan sonrakı yıllarını da guzel aılenle en ıyı sekılde degerlendırecegını bılıyor ve sana saglıklı , mutlu nıce yıllar dılıyorum.sevgılı zafer kaptan,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunflower ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... Ha Boeing kullanmış ha Airbus ne fark eder. İnsan öldüğünde hangi uçağı kullandığından hesap vermeyecek. Anladığım kadarıyla canını yaktıkları olmuş Kaptanımın. Eger gerçekten böyleyse, umarım bundan sonra iyi amellerde bulunur, Allah'tan af diler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 16 yıl önce
cok kisinin ahini aldi yonetimdeyken ama kimsenin ahi yerde kalmaz a340 a nasil terfi ettiyse tepeden inme yonetimden dusunce tekrar b737 koltuguna oturdu her neyse yinede sivil hayatta basarilar en azindan bu dunyanin kimseye kalmadigini gordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sağ koltuk ~ 16 yıl önce
bu saatten sonra sağ koltuk zor gelir be hoca biriktirdiklerini ye artık tabi hala dişin kesiyosa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gmb ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 16 yıl önce
Ne koltuğun ne uçtuğun uçaklar kalmadı ha Baysal Kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı biri ~ 16 yıl önce
İstirahate çekilin kaptanım. Hayata bir daha gelmiyceksiniz. Yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri yapın. Reankarnasyona inanıyorum diyorsanız cem yılmaz ın DVD sini seyretmenizi tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000