16 Ocak 2019, Çarşamba 16:41:59

40 yıllık şirket satıldı... Hisseleri dibe vurdu!

Avrupa'nın köklü havayolu şirketlerinden biri daha el değiştirdi... Satış haberleri sonrası hisseleri dibe vurdu!
  • VACA keşke Bursa'dan uçsa, madem WizzAir gelmiyor. Madem siz uçmuyorsunuz, izin verin artık başkalarına, onlar denesin, davet edin, teşvik verin, workshop-roadshow yapın, devletin yatırımları atıl kalmasın. 100 kişilik uçaklarla cayır cayır çalışsın işte.
  • Thy kabin memuru maaslarini standart seviye olan 3000 tl’ye dusurmezse THY de Katar’a satilacak. Kesin bilgi yayin
  • Darısı chartirtlara bizdeki antalyadaki
  • Temettu felan beklemeyin arkadaşlar o iş bitti
  • Havayolu isleri bu hisse dusebilir, yonetim dusebilir. Ucak dusmesin de. Dusenler zamanla kalkar. Nitekim kendi dusen aglamaz.

40 yıldır sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren İngiltere'nin köklü havayolu şirketlerinden Flybe, Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Atlantic ile İngiltere'nin güçlü yatırım gruplarından Stobart Group bünyesindeki Stobart Air tarafından kurulan konsorsiyum tarafından satın alındı.

Yerel kaynaklar mali darboğaza girdiği belirtilen Flybe'nin sadece yakıt alımından kaynaklı 29 milyon Sterlinlik borcu bulunduğunu ve borcun bu rakamlarla sınırlı olmadığını iddia etti.

Virgin Atlantic-Stobart Air ortaklığında gerçekleşen satın alma bedelinin ise 2,2 milyon Sterlin gibi bir bedele karşılık geldiği öğrenildi. Ekonomi uzmanları ise bu satış değerinin çok düşük olduğunu ifade etti.

Filosunda 78 uçağı ve 2 bin 300 personeli bulunan Flybe'nin adının önümüzdeki aylarda değiştirilerek Virgin Atlantic Connect Airways olarak yola devam edileceği belirtildi.

HİSSELERİ DİBE VURDU

Konsorsiyum tarafından alınan havayolu şirketinin Virgin Atlantic'in ana hatlarına bağlantı sağlayarak daha geniş bir uçuş ağına ulaşacağı ve İngiltere'deki iç hat uçuşlarında ise daha güçlü bir hale getirilmesi planlanıyor.

Öte yandan 10 Ocak 2019 tarihinde hisseleri 16,38 Sterlin'den satılan Flybe'nin satış haberi sonrası tüm hisseleri dibe vurdu. Şirketin hisseleri bugün 1,8 Sterlin'e kadar düştü.

©AirportHaber.com



40 yıllık şirket satıldı... Hisseleri dibe vurdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ömür Karagül ~ 5 yıl önce
VACA keşke Bursa'dan uçsa, madem WizzAir gelmiyor. Madem siz uçmuyorsunuz, izin verin artık başkalarına, onlar denesin, davet edin, teşvik verin, workshop-roadshow yapın, devletin yatırımları atıl kalmasın. 100 kişilik uçaklarla cayır cayır çalışsın işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dakar krizi ~ 5 yıl önce
Thy kabin memuru maaslarini standart seviye olan 3000 tl’ye dusurmezse THY de Katar’a satilacak. Kesin bilgi yayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chartir ~ 5 yıl önce
Darısı chartirtlara bizdeki antalyadaki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toplantı Antalya ~ 5 yıl önce
Temettu felan beklemeyin arkadaşlar o iş bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyar ~ 5 yıl önce
Havayolu isleri bu hisse dusebilir, yonetim dusebilir. Ucak dusmesin de. Dusenler zamanla kalkar. Nitekim kendi dusen aglamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000