14 Kasım 2017, Salı 09:04:18

Dream Chaser uzay yolculuğuna bir adım daha yaklaştı

Sierra Nevada Corporation’a (SNC) ait Dream Chaser uzay uçağı atmosferik serbest uçuş denemesini başarıyla gerçekleştirdi ve uzay yolculuğu operasyonu için önemli bir adım atmış oldu.
  • alçak irtifada planör uçuşu yapılıyor , inanmayın bunlara , dünya flat ve motionless !
  • Bunu geçin. THK Dünya oyun havaları ekibi nerde? 50 kuruş vermedi mi cumhurbaşkanı? N'olcak olm bu halimiz? 3-5 salak asker yüzünden gençler de havacılıktan mahrum kaldı. Uzay gemisini boşverin, gençlere planör lazım.
  • Bu arabanın bir pazar arabası kadar bile ön tekerleği yok mu? Ön dikme gibi bişey sürttüre sürttüre gidiyor? Ben mi göremiyorum. Bilen arkadaşlar, bilgi verebilir mi?
  • Karı-Koca bir Türk çiftin bu şirket Amerika'da yaşıyorlar
  • SNC bu işi başardı sayılır da bizim bölgesel jet ile ilgili bir sessizlik var hala?
  • SNC un sahipleri Türk karı koca. Türk yolcu uçağı ( Dornier ) için de teklif vermişlerdi. Çalışınca oluyor. Türkler de çalışınca yapıyor muş.

Sierra Nevada Corporation’a (SNC) ait Dream Chaser uzay uçağı atmosferik serbest uçuş denemesini başarıyla gerçekleştirdi ve uzay yolculuğu operasyonu için önemli bir adım atmış oldu. 

Gerçek ölçekli Dream Chaser test uçağı, bir helikopterle kaldırılıp 3,810 metreden (12,500 ft) serbest bırakıldı ve California’daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ne otonom iniş gerçekleştirdi. Amerika’nın ilk uzay mekiği de ilk uçuş testini Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde tamamlamıştı.

Uzay programı için önemli bir kilometre taşı olan bu denemeyle, uçuşun kritik son yaklaşma ve iniş aşamasında Dream Chaser’ın performansı kontrol edildi ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan başarılı bir dönüş modeli oluşturuldu.

Dream Chaser’ın 2020 gibi yakın bir tarihte, NASA’nın sözleşmesi kapsamında en az altı uçuş yapmak üzere uzay istasyonuna gitmesi planlanıyor. Dream Chaser bu kapsamda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotlara, çok kritik olan bilimsel deneyler ve gerekli malzemeleri ulaştırmadan sorumlu olacak.

SNC’nin sahibi ve CEO’su Fatih Özmen, “Dream Chaser ekibinin sürekli mükemmel başarı sergilemesinden büyük gurur duyuyorum. Geleceği temsil eden bu uzay uçağı, insanların uzayla etkileşimini değiştirme kabiliyetine sahip. SNC’nin özel ekibinin ve test sonuçlarının başarısı beni çok mutlu etti” dedi.

SNC’nin uzay uçağı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidip gelebilecek ve kapsüllerden farklı olarak her ticari havaalanına inebilecek dünyadaki tek uzay aracıdır. Ayrıca SNC, son dönemde NASA’dan iki yeni proje daha kazandı. Bu projeler, Ay’a ve Mars’a derin uzay yolculuğu yapabilmeye imkan verecek. Bu inovatif teknolojiler ve Dream Chaser, gelecek nesil uzay teknolojisini şekillendirecek önemli gelişmeler arasında sayılıyor.

Fatih ve Eren Özmen ayrıca TRJet ve bölgesel yerli uçak projesi ile Türkiye’nin uzun zamandır hayalini kurduğu kendi yolcu uçağını tasarlama hedefini gerçekleştirmek için çalışıyor. Özmenler, 2015 yılında SSİK kararıyla Türkiye’nin Bölgesel Uçak Projesi kapsamında bölgesel jet uçağı üretmek üzere TRJet’i kurdu.

 







 

Dream Chaser uzay yolculuğuna bir adım daha yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

dikkatli ! ~ 6 yıl önce
alçak irtifada planör uçuşu yapılıyor , inanmayın bunlara , dünya flat ve motionless !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyun havaları ~ 6 yıl önce
Bunu geçin. THK Dünya oyun havaları ekibi nerde? 50 kuruş vermedi mi cumhurbaşkanı? N'olcak olm bu halimiz? 3-5 salak asker yüzünden gençler de havacılıktan mahrum kaldı. Uzay gemisini boşverin, gençlere planör lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekerlek ~ 6 yıl önce
Bu arabanın bir pazar arabası kadar bile ön tekerleği yok mu? Ön dikme gibi bişey sürttüre sürttüre gidiyor? Ben mi göremiyorum. Bilen arkadaşlar, bilgi verebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teker ? ~ 6 yıl önce
İlk fotoya bak , sol kanat altında
Sierra Nevada ~ 6 yıl önce
Karı-Koca bir Türk çiftin bu şirket Amerika'da yaşıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışıklı Havacı ~ 6 yıl önce
SNC bu işi başardı sayılır da bizim bölgesel jet ile ilgili bir sessizlik var hala?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcu ~ 6 yıl önce
SNC un sahipleri Türk karı koca. Türk yolcu uçağı ( Dornier ) için de teklif vermişlerdi. Çalışınca oluyor. Türkler de çalışınca yapıyor muş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000