21 Nisan 2011, Perşembe 16:27:26

4 MİLYAR DOLARLIK İHALEYİ KAZANAN BELLİ OLDU

Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), uzun süredir karar aşamasında bulunulan ancak resmi açıklamayı bir türlü yapamadığı 4 milyar dolarlık genel maksat helikopteri ihalesini sonuçlandırdı.
  • önce 2023 sonrada hadi 2043 durmak yok insanları kandırmaya devam
  • Mandacı olan saf CHP başkalanlarından İsmet inönü'dür. Karıştırmamak lazım http://www.ressim.net/show.php/3687821_52183418555-jpg.html
  • sen görürsün bakalım milli yazılımı? amerikada çok aptal değil mi? herşeyin bir alternatifini düşünür onlar
  • 2023 yalanlarına itibar edenlerin öncelikle tedaviye ihtiyacı var..hadi bi doktora gözükün...kimi kandırıyorsunuz mandacılar
  • Üretilen helikopterler de yerli katılım %67 olacak!!! Türkiye'nin aldığı her bir helikopter için, Sikorsky de Türkiye'de bir helikopter üretip başka pazarlara satacak.!!! Bence çok cazip bir anlaşma olmuş. Bugün %67 yerli üretim sağlayabiliyorsa,kendi helikopterimizi üretmek çok uzun zaman almayacak demektir.
  • helal sana arkadaş , doğru yazmışsın .
  • 2023 olarak planlanan milli uçağa dek birilerine bağlı kalacağız doğru. Ama en azından yazılım sayesinde Amerika bir düğmeyle bu hava araçlarını bertaraf edemeyecek. Ne kadar için kararmış senin?? Yazık git bir tedavi ol sen bence..
  • Eskişehirdeki havacılık firmaları için güzel bir sonuç olsa gerek.
  • yine amerikanın boyunduruğu altına girdik kimse hikaye anlatmasın.......
  • Bir kaç ay önce alımı planlanan Skorsky'lere Türk yazılımı entegre edilmesi teklif edildi. Yazılım Aselsana ait. Konuyu incelemek için Amerikalılar Türkiye'ye geldiler ve yazılımı check ettiler. Sonuca Amerikalılar bile şaşırmış. Yazılımın cillop gibi olduğunu söylemişler ve Skorsky'lere entegre edilmesinde kesinlikle sorun olmayacağını belirtmişlerdi. Ve görüldüğü üzere ihale Amerikalılarda kalmış. Hiç bir şeyin şakşakçılığını yapmıyorum rahat olun. Sadece helal olsun Hükümet (SSİK) doğru iş yapmış onu yazdım. Bu helikopterlerin yazılımları bize ait olacak. Allah utandırmasın, Cumhuriyet Ordularının Kahraman Pilotlarının ayağında eskisin.. Ne Mutlu Türküm Diyene!!

İtalyan firması Agusta Westland ile ABD firması Sikorsky'nin yarıştığı ihaleden galip çıkan taraf ABD'liler oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük ihalelerinden biri olan genel maksat helikopter projesinde ihaleyi Amerikan Sikorsky kazandı.

Geçen ay yapılan savunma  sanayi icra komitesi toplantısında, ABD'li şirket Sikorsky ile İtalyan şirketi  AgustaWestland tarafından verilen tekliflerin yeterli görülmemesi nedeniyle  müzakerelerin devam edilmesine karar verilmiş, söz konusu şirketlerin  tekliflerini düşürmeleri amacıyla 1 aylık süre verilmişti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçen ay yaptığı açıklamada, bir hedef  fiyatlarının olduğunu, hedef fiyata bir hayli yaklaşılmasına karşın, İcra  Komitesinin kabul edeceği ölçüde bir yaklaşımın olmadığını söylemişti.

4 MİLYAR DOLARLIK İHALEYİ KAZANAN BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
önce 2023 sonrada hadi 2043 durmak yok insanları kandırmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mandacı olan saf CHP başkalanlarından İsmet inönü'dür. Karıştırmamak lazım http://www.ressim.net/show.php/3687821_52183418555-jpg.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen görürsün bakalım milli yazılımı? amerikada çok aptal değil mi? herşeyin bir alternatifini düşünür onlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2023 yalanlarına itibar edenlerin öncelikle tedaviye ihtiyacı var..hadi bi doktora gözükün...kimi kandırıyorsunuz mandacılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Üretilen helikopterler de yerli katılım %67 olacak!!! Türkiye'nin aldığı her bir helikopter için, Sikorsky de Türkiye'de bir helikopter üretip başka pazarlara satacak.!!! Bence çok cazip bir anlaşma olmuş. Bugün %67 yerli üretim sağlayabiliyorsa,kendi helikopterimizi üretmek çok uzun zaman almayacak demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal sana arkadaş , doğru yazmışsın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2023 olarak planlanan milli uçağa dek birilerine bağlı kalacağız doğru. Ama en azından yazılım sayesinde Amerika bir düğmeyle bu hava araçlarını bertaraf edemeyecek. Ne kadar için kararmış senin?? Yazık git bir tedavi ol sen bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eskişehirdeki havacılık firmaları için güzel bir sonuç olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine amerikanın boyunduruğu altına girdik kimse hikaye anlatmasın.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir kaç ay önce alımı planlanan Skorsky'lere Türk yazılımı entegre edilmesi teklif edildi. Yazılım Aselsana ait. Konuyu incelemek için Amerikalılar Türkiye'ye geldiler ve yazılımı check ettiler. Sonuca Amerikalılar bile şaşırmış. Yazılımın cillop gibi olduğunu söylemişler ve Skorsky'lere entegre edilmesinde kesinlikle sorun olmayacağını belirtmişlerdi. Ve görüldüğü üzere ihale Amerikalılarda kalmış. Hiç bir şeyin şakşakçılığını yapmıyorum rahat olun. Sadece helal olsun Hükümet (SSİK) doğru iş yapmış onu yazdım. Bu helikopterlerin yazılımları bize ait olacak. Allah utandırmasın, Cumhuriyet Ordularının Kahraman Pilotlarının ayağında eskisin.. Ne Mutlu Türküm Diyene!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000