03 Ağustos 2012, Cuma 12:06:04

"4. HAVALİMANI ÇALIŞMALARINI BAŞLATACAĞIZ"

USAT Başkanı Mustafa Esgin, Bursa’nın uluslararası uçuşlarla dünyaya açılan bir şehir olması gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki süreçte İstanbul’un 4. havalimanı söz konusu. İstanbul ve Bursa arasına bir havalimanı yapılması için lobi çalışmasının hazırlıklarına başlamalıyız” dedi...
  • Neden olmasın? Biz Bursa olarak tüm gündemlere uzak kalmayı alışkanlık haline getirdik. Böyle bir lobi çalışmasının Bursa'ya hayırlı olacağı görüşündeyim. Bursa'nın gelecek vizyonu için böyle direk uçuşların yapıldığı uluslararası havalimanına çok ihtiyacı var. Tekstil ve otomativ sektörünün yanında diğer iş alanlarının gelişmesine de katkısı büyük olacaktır.
  • Ordu ve Giresun arasına bir havalimanı yapılıyor.Afyon-Kütahya-Uşak arasına Zafer Havalimanı yapılıyor.İstanbul-Bursa arasına niçin yapılmasın?İstanbul Türkiye'nin en büyük şehri,Bursa da 4. büyük il.
  • Bu çalışmanın yani fikrin ne temeli var nede mantığı.Boşa vakit harcayarak medyayı vede vatandaşları yanıltmanın anlamı yok. 3. Havalimanı en az 50 yıl tüm kapasiyeti karşılar vede transit (dagıtım ve toplama) merkezi tek yerde olur.2 -3 yerde uluslar arası transit merkezi olmaz.olacak işlere kafa yorsak daha faydalı olur.
  • süper zeka diye bunlara diyoruz işte. oldu canım hatta istanbul bursa arasına airbus a-380 kaldırırız.
  • feribotla 45 dakika zaten ne havalimanı
  • Ben bu arkadaştan şunu rica ediyorum; ben Aydın Hacı Ali Obası köyündenim. Biz kısaca "Hacloba" deriz. Bizim neyimiz eksik, lütfen kendisinden bizim köyümüz için de havalimanı yapılması için lobi yapmasını rica ediyorum...
  • Evet... Bundan sonraki proje... Her ilçeye bir havalimanı...
  • en güzel cevabı Valimiz vermiş. Mustafa Bey Havalimanı demiş Vali'miz Ramazan Ayı hoşgörü ayı'dır demiş. Bize de hoşgörülü olmak düşer.
  • SAYIN ESGIN SAW ve YEI LIMANLARI YETMEZ MI ASLINDA KORFEZIN USTUNE BIR LIMAN IYI GIDER , ARABALI VAPURLARI TEK TEK BIRLESTIRIP BIR PIST YAPABILIRIZ DEME
  • SAW var ya ? Daha ne istiyorsunuz ?

BUSAT’ı önümüzdeki süreçte sağlık turizmi alanında önemli ve yoğun günler beklediğinin altını çizen Başkan Esgin, bir Bursa derneği olarak Bursa inisiyatifini kendi sınırları ve alanı içerisinde büyük bir özenle kollamakta olduklarını anlattı.

Esgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu doğrultuda, Bursa’nın gündemini Ankara ve İstanbul’un gündemleri içerisine sokma gayretini etkili ve stratejik bir şekilde sürdürüyoruz. Örneğin; BUSAT’ın kent dinamikleriyle birlikte yaptığı çalışmalar, sağlık serbest bölgeleri konusunda Bursa’yı Ankara’nın gündemine getirmiştir. Bursa’nın uluslararası uçuşlarla dünyaya açılan bir şehir olma konusunda da İstanbul’un gündemine girmeliyiz. Önümüzdeki süreçte İstanbul’un 4. hava limanı sözkonusu olduğunda İstanbul ve Bursa arasına bir havalimanı yapılması konusunda lobi çalışmasının hazırlıklarına da bugünden başlamalıyız” dedi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise konuşmasında Ramazan ayının dostluğun, hoşgörünün ve yardımlaşmanın dalga dalga yayıldığı çok özel, değerli olan bir ay olduğunu ifade etti.

"4. HAVALİMANI ÇALIŞMALARINI BAŞLATACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Turkuaz ~ 12 yıl önce
Neden olmasın? Biz Bursa olarak tüm gündemlere uzak kalmayı alışkanlık haline getirdik. Böyle bir lobi çalışmasının Bursa'ya hayırlı olacağı görüşündeyim. Bursa'nın gelecek vizyonu için böyle direk uçuşların yapıldığı uluslararası havalimanına çok ihtiyacı var. Tekstil ve otomativ sektörünün yanında diğer iş alanlarının gelişmesine de katkısı büyük olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram Altay ~ 12 yıl önce
Ordu ve Giresun arasına bir havalimanı yapılıyor.Afyon-Kütahya-Uşak arasına Zafer Havalimanı yapılıyor.İstanbul-Bursa arasına niçin yapılmasın?İstanbul Türkiye'nin en büyük şehri,Bursa da 4. büyük il.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıklımı ~ 12 yıl önce
Bu çalışmanın yani fikrin ne temeli var nede mantığı.Boşa vakit harcayarak medyayı vede vatandaşları yanıltmanın anlamı yok. 3. Havalimanı en az 50 yıl tüm kapasiyeti karşılar vede transit (dagıtım ve toplama) merkezi tek yerde olur.2 -3 yerde uluslar arası transit merkezi olmaz.olacak işlere kafa yorsak daha faydalı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahah ~ 12 yıl önce
süper zeka diye bunlara diyoruz işte. oldu canım hatta istanbul bursa arasına airbus a-380 kaldırırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 12 yıl önce
feribotla 45 dakika zaten ne havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabii... ~ 12 yıl önce
Ben bu arkadaştan şunu rica ediyorum; ben Aydın Hacı Ali Obası köyündenim. Biz kısaca "Hacloba" deriz. Bizim neyimiz eksik, lütfen kendisinden bizim köyümüz için de havalimanı yapılması için lobi yapmasını rica ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Breh ~ 12 yıl önce
Evet... Bundan sonraki proje... Her ilçeye bir havalimanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
en güzel cevabı Valimiz vermiş. Mustafa Bey Havalimanı demiş Vali'miz Ramazan Ayı hoşgörü ayı'dır demiş. Bize de hoşgörülü olmak düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUSTAFA ESGIN ~ 12 yıl önce
SAYIN ESGIN SAW ve YEI LIMANLARI YETMEZ MI ASLINDA KORFEZIN USTUNE BIR LIMAN IYI GIDER , ARABALI VAPURLARI TEK TEK BIRLESTIRIP BIR PIST YAPABILIRIZ DEME

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 12 yıl önce
SAW var ya ? Daha ne istiyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000